Low waste musthaves
Duurzaamheid

6 x Low Waste Musthaves

Steeds een beetje minder afval maken, dat is mijn doel. Om dit te doen zijn er bepaalde low waste musthaves die ik super handig vind om in huis te hebben, die voorkomen dat ik wegwerp plastic hoef te gebruiken. Wil je weten wat? Lees snel verder.

Herbruikbare wattenschijfjes

Ik vond het zo zonde om elke avond een wattenschijfje weg te gooien. In een jaar tijd gooi je dan meer dan 350 wattenschijfjes weg, en als je er meerderen op een dag gebruikt gaat het helemaal hard! Met kerst heb ik herbruikbare wattenschijfjes gekregen, en ik ben helemaal fan. Ik heb er nu 10 en dat is genoeg, maar ik zou er graag meer willen zodat ik ze niet elke week hoef te wassen!

Herbruikbare boodschappentassen

Ik weet niet beter dan dat je een tas meeneemt als je boodschappen gaat doen. Mijn ouders nemen altijd zelf een tas mee, maar ik weet ook dat het niet voor iedereen een open deur is. Ik heb 1 grote boodschappen tas en meerdere kleine katoenen tasjes. Je moet dan natuurlijk niet constant nieuwe boodschappentassen kopen, maar gewoon jarenlang dezelfde tassen gebruiken.

Bakjes in de keuken

Ik ben dol op bakjes. Je kan er zoveel mee en het bespaart plastic zakjes, zilverfolie en plasticfolie. Een halve courgette kan prima in een bakje, maar een restant van het avondeten ook. Bespaart plastic afval en ook nog eens food waste. Win-win situatie dus.

Wil je nou iets extra goeds doen? Koop dan geen plastic of glazen bakjes in de winkel maar hergebruik eens een potje van de jam, of de plastic bakjes van de chinees!

Herbruikbare fruitzakjes

Bij steeds meer supermarkten zie je ze liggen, en ik vind dat supergoed, herbruikbare zakjes voor je fruit. Want hoe zonde is het om elke keer je appels in zo’n plastic zakje te doen. Let wel op met het wassen van je fruitzakje, vaak zijn ze van polyester en daardoor kunnen er microplastics vrijkomen. Ik was de mijne daarom zo min mogelijk, van appels worden ze in principe ook niet vies.

Herbruikbaar waterflesje

Ook iets wat ik al jaren gebruik en waar ik echt niet meer zonder kan: een herbruikbaar waterflesje. Ik heb zelf een oude vertrouwde dopper, maar als deze kapot ga wil ik een metalen of glazen flesje kopen om nog minder plastic te gebruiken!

Broodtrommel

In dezelfde categorie als het waterflesje, gebruik ik ook al jaren een broodtrommel. Ik heb mijn broodtrommel al sinds groep acht, en ik ben ondertussen derde jaars student op de universiteit. Ik heb ondertussen mijn vriend ook gemotiveerd om een broodtrommel te gebruiken!

Liefs, Anouk

Is het voor jou nou te duur om dit soort dingen aan te schaffen, maar wil je wel iets bijdragen aan het milieu? Ik schreef eerder al een blog over hoe je gratis het milieu kan helpen, en ook een over hoe je er zelfs geld mee kan besparen!

1 gedachte over “6 x Low Waste Musthaves”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *