Illustratieve afbeelding bij de post vleesvervanger voor op brood: een gesneden brood.
Duurzaamheid

6x review vleesvervangers voor op brood

Vleesvervangers voor bij het avondeten, die kennen we ondertussen wel. Maar, wist je wel dat er ook heel veel lekkere vleesvervangers voor op brood zijn? Ik probeerde er 6 uit en hieronder lees je wat ik van een vleesvervanger voor op brood vond!

Alle prijzen in deze blogpost zijn van Albert Heijn omdat ik daar mijn boodschappen doe, het kan zijn dat ze bij een andere supermarkt goedkoper of juist duurder zijn.

Unox: Vegetarische pathé – €1,99 (7/10)

Als vleeseter was ik altijd dol op leverworst, dus ik ging op zoek naar een vegetarisch alternatief. De pathé van unox vind ik lekker, maar niet heel bijzonder. Hij smaakt wel een beetje naar echte leverworst, maar net niet. Ik eet hem echter wel regelmatig, want ik vind het heel fijn dat het in een blikje komt dat niet in de koelkast hoeft (geopend uiteraard wel). Zo kan ik flink inslaan als het in de aanbieding is zonder me zorgen te maken over de houdbaarheidsdatum.

Kips: Vega pathé – €1,89 (7/10)

En ik probeerde nog meer pathé uit, die van Kips! Ik vind deze iets lekkerder dan die van Unox, maar doordat hij duurder is en wel in de koelkast bewaard moet worden koop ik hem toch niet zo vaak (eigenlijk nooit). Echt naar vlees smaken doet deze net als die van Unox niet, maar het is wel lekker hartig broodbeleg.

Garden Gourmet: Smeerworst tuinkruiden – €2,09 (5/10)

Iets wat ik vaak lekker vond in vleeswaren voor op brood zijn tuinkruiden, maar deze smeerworst sloeg de plank voor mij mis. Hij is niet vies, maar smaakt eigenlijk alleen maar naar tuinkruiden. Hoe meer ik er van at, hoe meer het me tegen ging staan. Hij is ook nog eens erg duur, dus ik zou hem niet aanraden. Behalve als je heel erg van tuinkruiden houdt, dan zou ik hem wel een kans geven.

Reviews lezen over vleesvervangers voor het avondeten? Klik hier of hier!

Garden Gourmet: Vegetarische filet americain – €2,09 (5/10)

Ik dacht, ik probeer een keer iets anders. Toen ik nog vlees at (ik ben pas iets meer dan een jaar vegetariër) at ik af en toe wel filet americain en voor zover ik me kan herinneren vond ik dat altijd erg lekker. Deze vegetarische variant vond ik echter niet lekker, het smaakt een beetje alsof ze mayonaise met filet americain hebben gemengd. Wat mij betreft een afrader, lekker in het schap laten liggen. Ik heb mijn verpakking overigens wel opgemaakt, want weggooien is ook zonde en het is best eetbaar.

Stegeman: Vegetarisch broodbeleg tuinkruiden – €2,25 (9/10)

En dan wil ik afsluiten met mijn absolute favoriet: vegetarisch broodbeleg tuinkruiden. Nu hoor ik je denken, wat is dat? Dit zijn eigenlijk plakjes kip met tuinkruiden maar dan vega. En het is zo lekker, het is echt net echt. Ik vond dit een groot succes. Wel jammer, de inhoud van een verpakking is vrij klein, dus het is best wel duur. In de aanbieding kopen dus.

Vleesvervangers voor op brood ben ik echt nog aan het ontdekken, het schap in mijn Albert Heijn heeft nog zoveel opties om te proberen. Ik heb pas Garden Gourmet Vegetarisch gehakt voor op brood gekocht (plakjes dus), daar ben ik heel nieuwsgierig naar. Laat je hieronder weten wat jou favoriete vleesvervanger voor op brood is, dan kunnen wel elkaar inspireren!

Liefs, Anouk

Wat is jou favoriete vleesvervanger voor op brood?

4 gedachten over “6x review vleesvervangers voor op brood”

  1. Grappig, ik vind jouw minst favorieten juist wel lekker. Al ben ik het met je eens dat de filet niet naar the real thing smaakt, smaken doet ‘ ie me wel. Fijn dat er zoveel keuze is! Ik vind de (zelf te snijden) vehan grillworst van AH echt een feest als borrelhap. Wel prijzig en veel verpakking, maar leuk voor gelegenheden.

  2. Minder vlees eten vind ik ook belangrijk. Daarom koop ik geen vleeswaren meer voor op brood.
    Als vervanger kies ik nu voor kaas, wie weet ga ik met jouw tips ook nog wel eens een vegabeleg proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *