Duurzaamheid Langzaam leven

7 Leuke en duurzame dingen om thuis te doen met Pasen (samen & alleen)

Fijn Pasen! Het is een beetje anders dan normaal, maar dat betekent natuurlijk niet dat we er geen fijne dag van mogen maken. Vandaag deel ik leuke duurzame activiteiten voor Pasen die je lekker thuis kan doen, zowel alleen of met je gezin.

Bij deze tips heb ik geprobeerd om echt voor iedereen wat wils er tussen te zetten. bijna alle activiteiten zijn geschikt voor zowel jong als oud en, nu wel het meest belangrijk, zijn ook geschikt om alleen te doen. Voordeel aan activiteiten thuis: ze zijn bijna allemaal hartstikke duurzaam!

Ga eieren verstoppen (en zoeken)

Het verstoppen van chocolade eieren is echt niet alleen leuk voor kleine kinderen, ook met je vriend of volwassen kinderen is dit een hele leuke activiteit. Met volwassenen is natuurlijk de uitdaging om de eieren op zulke moeilijk mogelijke plekken te verstoppen en er een beetje een wedstrijdje van te maken, terwijl je met kinderen ze wat makkelijker verstopt en het vooral om de chocola gaat.

Videobellen met vrienden en/of familie

Niets fijner dan even bellen met familie nu we ze niet kunnen zien. Extra leuk is videobellen omdat je dan niet alleen een stem maar ook beeld hebt. Dus probeer je opa en oma eens te videobellen op whatsapp, of je vrienden op skype.

(Video)spelletjes spelen

Spelletjes spelen is een hele leuke activiteit die je zowel alleen als samen kan doen. Als je met je gezin bent kan je gewoon een bordspel doen samen. Je kan ook een online spel doen (via een app), dit kan je alleen doen met familie die je niet kan bezoeken maar ook met meerdere gezinnen op afstand. Hoe je niet van spelletjes? Een videogame zoals de Sims is ook heel geschikt om Pasen mee door te komen.

Lekker brunchen met je huisgenoten (of jezelf)

Lekker eten kan altijd, ook als je alleen bent. Dus maak een lekker brunch klaar voor jezelf (en je huisgenoten). Ga all out met een sapje, warme broodjes en een gekookt ei. Ook als je alleen bent is dat namelijk super leuk om te doen.

Een puzzel van 1000 stukjes maken

Een super fijne activiteit voor deze tijd is om samen een puzzel te maken. Dit kan zowel samen als alleen en het is zeker heel leuk. Dus duik even op de zolder en zoek een grote puzzel op, er ligt er vast nog wel een. Als je alleen bent kan je dit lekker doen met een muziekje op de achtergrond, en samen kun je fijn discussiëren over of dat stukje daar nou wel op niet hoort. Ik vind het heerlijk.

Uitgebreide me-time

Nu er geen verplichte familie bezoeken zijn kan je die extra tijd fijn gebruiken om voor jezelf te zorgen. Maak eens tijd voor het lakken van je nagels, een maskertje of uitgebreid in bad gaan. Je hebt vast nog wel iets liggen in je badkamerkastje waarmee je jezelf extra goed kan verzorgen vandaag. Zo kom je Pasen ontspannen door.

Ik heb wel zin in Pasen, ik woon in bij mijn schoonouders dus ik kan gewoon pasen met hun vieren dus we gaan lekker samen brunchen en spelletjes spelen met familie via skype. Ga je liever buiten wat doen? Lees dan mijn tips hier!

Liefs, Anouk

Wat van deze duurzame activiteiten voor Pasen ga jij ondernemen?

14 gedachten over “7 Leuke en duurzame dingen om thuis te doen met Pasen (samen & alleen)”

  1. Dit zijn echt goede opties!! Vanochtend zocht ik al eitjes met mijn familie, wat ik een geweldige traditie vind. En die me-time ga ik vanavond nog maar eens pakken..
    Liefs, Eva

  2. Leuk! De paasskype hebben wij gisteren gezellig al gedaan. Vandaag hadden we een ontbijtje besteld om de lokale horeca te steunen, dat was hartstikke lekker en we konden er nog van lunchen én morgen weer ontbijten, haha. Ik heb nog een klein ommetje gemaakt, lekker gelezen in de zon op het balkon, samen uitgebreid gekookt en een spelletje gedaan. Prima dagen zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *