documentaire duurzaamheid netflix, Minimalistische en duurzame netflix kijktips
Duurzaamheid Langzaam leven

9 x Netflix Kijktips over Duurzaamheid & Minimalisme

Kan je je nog herinneren dat ik in augustus een blogpost schreef over wat ik allemaal op Netflix zou willen kijken als ik een abonnement had? Een paar dagen later kreeg ik op mijn verjaardag een Netflix-abonnement van mijn vriend cadeau, in deze blog deel ik welke minimalistische en duurzame Netflix kijktips ik nou daadwerkelijk heb gekeken en of ik ze de moeite waard vond.

Minimalism: A documentary about the important things

Deze documentaire wil ik, niet overdreven, al jaren kijken en hij heeft me zeker niet teleurgesteld. Het gaat over de voordelen van leven met minder spullen, zowel op duurzaam als mentaal vlak. Als je minimalisme interessant vindt, en nog wat motivatie zoekt om te ontspullen zou ik deze documentaire zeker kijken.

Our Planet

Als je maar de tijd hebt om een serie te kijken op netflix, kijk dan deze. Our planet is niet alleen een prachtige natuurdocumentaire, maar laat ook verschillende kanten zien van hoe ons gedrag de natuur veranderd. Ik vond het heel mooi dat ze niet alleen de negatieve kanten lieten zien, maar ook hoe we door onze acties te veranderen het klimaat kunnen verbeteren!

Broken

Deze vierdelige series laat zien hoe het er in verschillende industrieën aan toegaat. Ze zijn brutally honest en laten echt alles zien, wat goed gaat maar ook wat niet goed gaat. Als je meer wilt leren over de effecten van de make-up, plastic, hout en/of sigaretten industrie op mens en milieu is dit echt een aanrader. Vooral de aflevering over plastic recycling was echt een eye-opener voor mij, wist je dat maar 9% van al het plastic echt gerecycled wordt?

Heb jij geen Netflix, maar wil je toch een toffe documentaire kijken? Niet getreurd: in dit blog gaf ik enkele gratis kijktips!

Tidying up with Marie Kondo

Ik heb ontzettend genoten van deze feel good-serie waarin Marie Kondo mensen helpt met het organiseren van hun huizen. Ik vond het ontzettend leuk dat de serie zo gevarieerd was met allerlei verschillende soorten huizen en mensen. Ik was al groot fan van haar boeken en deze serie vind ik ook echt een aanrader.

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Deze serie over Bill Gates vond ik ontzettend indrukwekkend en leuk om te kijken. Ik had geen idee wat voor goede initiatieven hij allemaal had opgezet voor een betere wereld en vond het erg leuk hier meer over te leren. Wist je bijvoorbeeld dat hij zich inzet voor betere hygiëne in derde wereldlanden en actief zoekt naar een oplossing voor de klimaatcrisis?

Andere documentaires

Hieronder vind je nog een paar andere documentaires die ik heb gekeken, ik vond deze wel leuk maar niet fantastisch. Maar ik wou ze toch nog even met je delen:

  • The Creative Brain
  • The Great Hack
  • The Great Unknown
  • Fyre: The Greatest Party that never happened

Ik ben echt heel erg blij met mijn netflix abonnement en geniet heel erg van de vele documentaires die erops taan, maar ik keek natuurlijk ook nog heel veel dingen gewoon voor de leuk, series zoals The Good Place, Friends, Avatar & Sherlock Holmes wordt ik ook heel blij van.

Liefs, Anouk

Heb jij nog een netflix-kijktip voor mij?

4 gedachten over “9 x Netflix Kijktips over Duurzaamheid & Minimalisme”

  1. Hartstikke leuk die Netflix tips over duurzaamheid & minimalisme ik heb namelijk nog niet zolang Netflix, dus ik kan wel wat tips gebruiken. Alleen bij de docu van Bill Gates, daar zet ik dan weer mijn vraagtekens bij over de eerlijkheid van die man, ik denk altijd dat hij een tweede agenda heeft, maar misschien is dat wel mijn achterdochtige brein haha. Maar je hebt een hele leuke website, ik kom zeker nog eens vaker langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *