duurzame adventskalenders 2020
Duurzaamheid

Duurzame adventskalenders voor 2020

Adventskalenders! Ja, ik weet dat het nog maar half oktober is, maar ik ben wel toe aan kerst en bovendien moet je een adventskalender toch kopen voor het december is. Duurzaamheid en een feestdag als Kerst gaan ook prima samen, en voor wat inspiratie om ook een duurzame adventskalender te nemen deel ik vandaag tips voor een duurzame adventskalenders voor 2020!

De duurzaamste adventskalender, is natuurlijk om helemaal geen adventskalender te hebben. Maar ja, als je net als ik helemaal dol bent op alles wat met kerst te maken hebt is dat natuurlijk geen optie. Gelukkig kan het wel een stuk duurzamer, dit zijn mijn tips voor duurzame adventskalenders in 2020

Adventskalenders met Cosmetica

Bijna alle grotere cosmetica merken hebben rond de kerst een adventkalender, maar lang niet al die merken zijn duurzaam. Cosmetica kalenders zijn altijd erg het geld waard, de producten die erin zitten zijn over het algemeen veel meer waard dan de prijs die je betaald. De kalenders in deze categorie zijn over het algemeen niet zero-waste maar wel van groene(re) merken, vaak vegan en allemaal dierproefvrij

 • Lush: in de 12 days of Christmas adventkalender van de Lush krijg je 12 full-size lush producten. Duurzaam verpakt in recyclebare en/of biologisch afbreekbare materialen en volledig dierproefvrij & vegan. Je koopt de kalender voor €100,- via een Lush winkel of de webshop
 • The Body Shop: dit dierproefvrije & vegan merk heeft niet 1 maar 3 kalenders voor verschillende budgetten. De goedkoopste kalender is 50 euro, de middelste 90 en de duurste 130 euro. Je kan ze hier vinden!
 • Rituals: dit dierproefvrije merkt heeft twee kalenders. Een van €59.90 in 2D en een van €89,90 met 3D huisjes waar de cadeaus in zitten. Hoe gaaf! Je koop ze via Bol.com* of via de Rituals!

Adventskalenders met Chocola & Thee

Een traditionele adventskalender is voor mij eentje met chocolade. Duurzame kalenders met fairtrade chocola zijn helaas moeilijk te vinden, ik heb er maar 1 kunnen ontdekken. Ik vond ook nog een paar toffe adventskalenders met thee!

 • Lidl: elke dag een fairtrade chocolaatje. de goedkoopste van allemaal, je koopt hem voor €0,99 cent bij Lidl;
 • Thés de la Pagode: Adventskalender met biologische thee €33,95 klik hierom hem te kopen via o.a. bol.com*
 • Pukka: uitvouwbare adventskalender met biologische thee €10,95 klik hier om hem te kopen via o.a. bol.com* – Deze ga ik zeker kopen!
 • Clipper: nog een mooie adventskalender met biologische thee, iets meer basic gewoon in een doosje. klik hier om hem te kopen vanaf ongeveer 10 euro via bol.com*
 • Your Daily Tea Cup – Thee Adventskalender: Deze kalender is niet biologisch maar wel van een hele leuke vrouwelijke ondernemer! voor €24,95 kan je elke dag van december een bijzondere thee proberen. Je kan de kalender hier kopen!

En nog een paar ideeën

Er zijn nog allerlei andere leuke manieren om een adventskalender te hebben zonder fysieke spullen toe te voegen aan de wereld. Hieronder deel ik nog wat tips en ideeën hiervoor!

En dat zijn ze dan, al mijn ideeën voor duurzame kalenders. Ik heb zelf een chocoladekalender van de Lidl gekocht en me ingeschreven voor de e-boeken kalender van Hebban. Heb jij nog leuke ideeën voor duurzame adventskalenders? Let me now!

Liefs, Anouk

Welke duurzame adventskalenders ga jij aanschaffen in 2020?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaald niets extra.

11 gedachten over “Duurzame adventskalenders voor 2020”

 1. Ik houd niet van aftellen naar Kerst, want ik ben absoluut geen ‘feestdagentype’. Ik heb normaal ook nooit een adventskalender, maar die van Hebban klinkt wel héél erg goed. Toch eens naar kijken.

 2. Vorig jaar maakte ik gebruik van de Hebben-adventskalender. Zo’n leuk concept! Verder koop ik eigenlijk elk jaar een kraskalender (waar ik overigens nog nooit wat mee heb gewonnen) en ik kocht afgelopen jaar een theekalender. De kalender van Lush lijkt me heel fijn, maar ik vind ‘m altijd duur. Ik heb ook geen bad en er zullen vast wel bruisballen in zitten. Misschien koop ik wel een kalender van The Body Shop. Een paar jaar terug gaf ik m’n vriend een bierkalender. Dat vond ik een hele beleving!

 3. Je ben altijd al dol geweest op de kalenders met een chocolaatje. Wel graag elke dag een ander chocolaatje want elke dag 1 in dezelfde vorm… Nee dat is niet de ideale kalander

 4. • Wat hou ik der van.
  • Ik koop der meestal van product voor in bad.
  • Heb vlede jaar ook een gekocht van Harry potter.
  • Voor mijn zoon heb ik der zelf een in elkaar gestoken en daar zitten snoep en chocolade in, hij vond het geweldig

  1. Tuurlijk ze zijn niet perfect, maar ze maken enorme stappen vergeleken met andere merken (bizar veel merken testen zelfs nog op dieren)! En op het gebied van adventskalenders (waar deze post over ging) ga je niet duurzamer vinden. Lush heeft overigens microplastics uit hun producten gehaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *