Duurzaamheid

De Grote Vegetarische Rookworst Test (5 soorten!)

Als echte Nederlander, ben ik dol op stampot en dan het liefst met rookworst. Nu eet ik sinds kort geen vlees meer, dus begon de zoektocht naar een vegetarische rookworst die echt naar rookworst smaakt. Vandaag deel ik mijn vondsten in deze vegetarische rookworst review!

De afgelopen periode at ik regelmatig stamppot, en zodoende heb ik vijf verschillende vegetarische rookworst getest. De een vond ik super lekker, de ander wel oké, en eentje vond ik helemaal niets. Hieronder vind je alle rookworsten die ik heb geproefd.

De prijzen genoemd zijn de prijzen van deze rookworsten bij Albert Heijn. Dit was de enige supermarkt met alle rookworsten in deze blog met prijs op de website, wel zo eerlijk als we ze vergelijken.

Valess Vegetarische rookworst – €2.99 – 4/5

Laten we beginnen met een topper. De vegetarische rookworst van Valess heeft een echte rookworst smaak. Met de smaak kan je een vleeseter voor de gek houden, de structuur is alleen niet echt als die van een rookworst dus waarschijnlijk trapt de vlees eter er (helaas) niet in. Ik wordt heel blij van deze rookworst, ook voor deze prijs.

Vandaag Vegetarisch AH Vegan rookworst – €2.69 – 3/5

Vandaag Vegetarisch is het huismerk vleesvervangers van de AH en zij hebben ook een rookworst. Super leuk, want dit is een stuk betaalbaarder dan A-merken. Helaas, is deze rookworst niet echt een rookworst. Het is wel een lekkere vleesvervanger, maar als je echt een rookworst wil zou ik deze niet kopen. Wel een pluspunt: deze rookworst is vegan!

Unox Vegetarische rookworst – €3.95 – 2/5

Dit vind ik de minst lekkere rookworst die ik heb getest. Het is een slap aftreksel van een echte rookworst en het heeft niet die lekkere rooksmaak. Eigenlijk vind ik dit niet eens een lekkere vleesvervanger, zoals ik bij andere vegetarische rookworsten wel vind. Het is ook nog eens de duurste rookworst die er tussen zit, echt een afrader.

Vegetarische Slager Roockworst – €3.59 – 4.5/5

De Vegetarische Slager staat natuurlijk goed bekend om zijn andere vegetarische en vegan producten. Met deze rookworst stellen ze niet teleur, dit is de allerbeste die ik heb getest. Deze rookworst smaakt naar rookworst en ook de structuur is lekker. Zelfs mijn vriend, een rasechte vleeseter maar die voor mij wel vleesvervangers wil eten, vindt deze oprecht heel lekker!

Garden Gourmet Vegetarische rookworst – € 2.89 – 3.5/5

De rookworst van Garden Gourmet ruikt erg lekker naar rookworst maar heeft geen hele sterke smaak. Ik vind dit een ontzettend lekkere vleesvervanger en ook een heel goed worstje. Het is alleen geen echte rookworst, en dat is toch waar we naar op zoek zijn.

Meer lezen? Hier vind je mijn favoriete vleesvervangers van Lidl!

Conclusie

Er bleek nogal wat verschil te zitten tussen de verschillende rookworsten. De beste is met uitstek die van de Vegetarisch Slager. Mocht je (zoals ik) niet altijd zoveel geld uit willen geven aan een rookworst dan is die van Valess een goed alternatief, die is vele malen goedkoper en zeker in de aanbieding heel betaalbaar. Die van Unox zou ik niet eens proberen, en de andere zijn gewoon lekker maar geen “echte” rookworsten.

En dat was alweer mijn vegetarische rookworst review. Ik ben me er van bewust dat dit niet alle vega(n) rookworsten zijn die er verkrijgbaar zijn. Het zijn wel degenen die ik in mijn supermarkten heb gevonden en geproefd. Heb jij een ander geproefd en denk je, die is nog beter die moet je proeven. Laat me het dan vooral weten! En wie weet, als er nog meer merken met rookworsten komen schrijf ik volgende winter nog zo een blog.

Liefs, Anouk

Heb jij wel eens een vegetarische rookworst getest?

8 gedachten over “De Grote Vegetarische Rookworst Test (5 soorten!)”

  1. Ooooh, die van de Unox vond ik ook echt he-le-maal niks. Ik weet nog dat ik één bepaalde rookworst wel lekker vond. Denk dat dat die van Valess is, maar dat weet ik niet zeker. Van Unox vind ik de stoofpotjes en gehaktballetjes in saus ook niet lekker. De vegetarische knakworsten daarentegen wel.

    1. De knakworsten vond ik los niets aan, maar ope een boterham of bolletje erg geslaagd! Die stoofpotjes heb ik nog niet geprobeerd, misschien ga ik dat dan ook maar niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *