documentaire duurzaamheid netflix, Minimalistische en duurzame netflix kijktips
Duurzaamheid

5 Inspirerende documentaires over duurzaamheid op Netflix

Vorig jaar had ik een tijdje Netflix en keek ik allerlei toffe documentaire.s Nu hebben we opnieuw en abonnement en dus maak ik weer een lijstje met toffe documentaires over duurzaamheid en natuur op Netflix! Lees snel verder voor mijn kijktips!

My Octopus Teacher

Een documentaire over iemand die een vriendschap opbouwt met octopussen. Over de relatie tussen mens en dier en hoe dit je blik op de wereld verandert. Het schijnt een fantastische natuurdocumentaire te zijn, en ik ben er echt heel erg benieuwd naar.

Kiss The Ground

Deze documentaire gaat over hoe onze huidige manier van leven de grond verarmt, hoe je dit ongedaan kan maken en hoe dit de planeet weer gezond kan maken. Ik heb hier veel goeds over gehoord en ben heel erg benieuwd!

The Minimilalists – Less is Now

De eerste documentaire van The minimalist keek ik met veel plezier en ik ben dan ook heel erg benieuwd naar hun nieuwe docu. Over leven met minder spullen en hoe dit je leven beter maakt. Ik ben groot voorstander van Minimalisme (lees daar hier meer over) dus dit ga ik vast leuk vinden!

David Attenborough: a Life on our Planet

Alles wat Attenborough maakt kijk ik altijd met veel plezier, dus ik kan dan ook niet wachten om A Life on our Planet te gaan kijken. De aandacht voor klimaatverandering die hij hiermee vraagt vind ik ook geweldig en natuurdocumentaires ben ik sowieso altijd voor, dus laat maar komen deze documentaire! Ik kan Our Planet, Attenboroughs vorige docu-serie, ook erg aanraden!

Headspace: a guide to meditation

Oké, dit gaat niet over duurzaamheid. Wel over mindfulness, meditatie en goed voor jezelf zorgen. En om goed te kunnen zorgen voor de wereld moet je eerst goed zorgen voor jezelf. Ik ben heel nieuwsgierig naar deze serie van de populaire meditatie app Headspace. Eerlijk is eerlijk, ik heb al in geen maanden gemediteerd, dus hopelijk motiveert dit om weer te beginnen!

Ik heb helemaal zin om al deze documentaires te gaan kijken, ik zal er nog wel even zoet mee zijn. Gelukkig heb ik meer vrije tijd nu we nog steeds met zijn allen in lockdown zijn, kan ik die net zo goed besteden met wat leuke docu’s en wat nieuws leren! Meer tips nodig? Die vind je hier en hier.

Liefs, Anouk

Welke inspirerende documentaire keek jij laatst op Netflix?

2 gedachten over “5 Inspirerende documentaires over duurzaamheid op Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *