Review Doe het Zero
Boeken Duurzaamheid

Doe het zero – Jessie en Nicky Kroon (Boekreview)

Sinds ik Het Zero Waste Project had gelezen en had ontdekt dat er nog een boek van dezelfde schrijvers aan zat te komen wou ik dat al lezen. Doe het zero* kreeg ik cadeau op mijn verjaardag, en dit is niet zomaar een boek het is een kookboek, met recepten voor alles. Shampoo tot tortillawraps het staat er allemaal in. Lees snel mee voor mijn review van Doe het zero!

Doe het zero kost €22,99 en is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com*

Review Doe het zero

Makkelijke Recepten

De recepten in dit boek zijn over het algemeen heel erg makkelijk. Ik word daar zelf heel erg blij van. Bij een lange ingrediënten lijst en ellenlange instructies haak ik al snel af. Verder werd ik er zo enthousiast van dat ik meteen de ingrediënten voor een alles in een crème in huis heb gehaald, een goed teken! Ik heb nog niet veel recepten geprobeerd, maar deze crème was in elk geval super simpel!

Goed om te weten: niet alle ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt. Bij de Holland & Barret hebben ze echter bijna alles wat je nodig hebt, niet altijd volledig zero waste maar vaak wel verpakt in glas!

Gevarieerd & Goede achtergrondinformatie

Naast dat de recepten heel makkelijk zijn, staat er veel achtergrondinformatie in het boek en is het boek enorm gevarieerd. Je kan het zo gek niet bedenken of er staat een recept voor in. Van deodorant tot afwasmiddel, tot chocolade (ja echt!) en DIY’s voor zero-waste feestversiering. Daarnaast vind je ook nog allerlei nuttige informatie zoals welke groenten wanneer in het seizoen zijn, maar ook wat je vooral niet zelf wil maken en tips voor zero waste cadeaus.

Heel mooi vormgegeven

Naast dat het boek dus ongelofelijk nuttig, makkelijk en gevarieerd is ziet hij er ook nog eens geweldig uit! De kleuren zijn helemaal van nu, mooie zachte blauwtinten gecombineerd met warme kleuren zoals bruin en oranje. Daarnaast zijn alle foto’s prachtig, maar het ziet er ook heel simpel uit waardoor je het gevoel hebt dat je dit echt zelf kan!

Beoordeling: 4/5

Ik heb nog niet heel veel recepten uitgeprobeerd, maar dat ga ik zeker nog wel doen. Alleen al om alle inspiratie voor een zero-waste levensstijl vind ik dit boek de moeite waard. Ik zou hem zeker aanraden, ook leuk als cadeautje voor vrienden die met duurzaamheid bezig zijn!

Liefs, Anouk

Ben jij bekent met de blog en/of boeken van Jessie en Nicky?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaald niets extra.

7 gedachten over “Doe het zero – Jessie en Nicky Kroon (Boekreview)”

  1. Dankzij jou wel!
    Ik ben al kastanjes aan het verzamelen voor het wasmiddel.
    Zelfs papa vind het interessant en de moeite waard om te proberen
    Verzamel je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *