Duurzaam een dagje weg in Assen
Duurzaamheid

Duurzaam een dagje weg in Assen: 4 Leuke Ideeën

Deze zomer zoeken we de vakantie wat dichter bij huis, en velen van ons zullen niet of binnen Nederland op vakantie gaan (ik zelf ook). Ik wil deze post al veel langer schrijven en deze zomer, die anders is dan anders, leek me een goed moment. Vandaag deel ik daarom ideeën om duurzaam een dagje weg in Assen.

De Stadsboerderij

Een van mijn favoriete plekken om heen te gaan in Assen is de Stadsboerderij (voorheen de kinderboerderij). Het is een prachtige plek midden in het Asserbos. Ze zijn aan het verbouwen en recent hebben hierdoor veel van de dieren ruimere hokken gekregen. De stadsboerderij heeft daarnaast ook nog een grote vijver waar je omheen kan wandelen, in het midden van deze vijver ligt het vogeleiland met allerlei soorten vogels. Zeker de moeite waard, met of zonder kinderen!

De stadsboerderij was een tijd dicht vanwege het corona-virus maar is vanaf juli weer geopend. Actuele informatie vind je hier!

Het Asserbos

En als je dan toch bij de stadsboerderij bent dan zijn daar ook nog 2 andere leuke uitjes. De eerste hiervan is het Asserbos zelf, het is niet zo heel groot maar de wandelroutes in het bos zijn prachtig en je merkt weinig van de stad die eromheen ligt. De routes variëren van 2.5 tot 5.5km dus voor ieder wat wils. Met de route van 5.5km kom je ook langs de Hertenkamp, waar zoals de naam het al zegt herten rondlopen, zeker de moeite waard. Zelf vind ik de route van 4.5km het leukst, die brengt je langs de mooiste plekjes!

Om bij de Stadsboerderij, het Asserbos en het Duurzaamheidscentrum te komen kan je parkeren (gratis) bij hotel De Bonte Wever. Als je op de parkeerplaats naar achteren loopt, kom je vanzelf de bordjes tegen!

Het Duurzaamheidscentrum

De andere leuke activiteit die je ook in het asserbos kan vinden is het duurzaamheidscentrum. Als liever van alles wat duurzaam is moet ik deze geweldige plek aan je aanraden. Het duurzaamheidscentrum is tegenover de kinderboerderij en organiseert het hele jaar door allerlei leuk duurzame activiteiten, zoals knutseldagen of speurtochten. Ook kan je er een toren beklimmen met een mooi uitzicht over Assen, spelen in de waterspeeltuin, hebben ze er een geweldige duurzame tuin en kan je er een hapje eten in het duurzame café waar ze koken uit eigen tuin en met lokale producten.

Het Duurzaamheidscentrum was een periode dicht door het coronavirus maar is sinds 4 juli weer geopend. Actuele informatie over de openingstijden en activiteiten kan je hier vinden.

Drents Museum

Als je naar Assen komt moet je eigenlijk wel naar het Drents Museum. Ze hebben hier verschillende tentoonstellingen. Het Drents Museum is ook met uitstek geschikt voor kinderen door de interactieve tentoonstellingen: Het grootste poppenhuis van Nederland & Codename: Energy. Op het moment zijn er ook nog vier tijdelijke tentoonstellingen die wisselen. Actuele informatie over de tentoonstellingen kan je hier vinden, informatie over de openingstijden en het corona-beleid vind je hier!

Ik ben sinds ik in Assen woon steeds meer gehecht geraakt aan de stad. Het is hier natuurlijk niet zo groot en bruisend als in Amsterdam, maar er zijn toch ontzettend veel mooie leuk (duurzame) uitjes in Assen. Hopelijk kan ik je met deze selectie overhalen om eens uit te wijken naar de Drentse hoofdstad! Heb je nou geen zin om helemaal naar Drenthe te gaan? Ik deelde al eerder ideeën met dingen om te doen deze zomer die je gewoon overal kan doen!

Liefs, Anouk

Welke van deze plekken zou jij het liefst bezoeken als je duurzaam een dage weg gaat in Assen?

12 gedachten over “Duurzaam een dagje weg in Assen: 4 Leuke Ideeën”

  1. Het Asserbos klinkt als een plek waar ik zeker eens een wandeling wil maken. Heerlijk als je zo dichtbij huis een plek hebt waar je kunt genieten van de natuur.

  2. Leuk om zoveel fijne dingen over Assen te lezen! Ik had vroeger veel schoolvrienden die er in de buurt woonden, maar die waren nooit zo positief over de stad. 😉 Zelf ben ik er dus ook al wel een paar keer geweest (heb er ook stage gelopen trouwens!) en ik vind met name het Drents museum wel echt een superlocatie! Er zijn echt heel vaak mooie tentoonstellingen. 🙂 En de Drentsche Aa is ook schitterend.

  3. Deze zomer word inderdaad anders dan anders. Ik als Belg zijnde zal ook mijn zomer in eigen land doorbrengen, maar voor mij is dat absoluut geen straf. Ik hoef zelfs niet eens het hele land te doorkruisen om een vakantiegevoel in eigen land te krijgen. Geniet van jullie zomer!

    1. Dat is wel fijn, hier in Nederland ziet het er toch overal hetzelfde uit (weilanden). In Limburg zijn wel heuvels, maar ik heb nu weinig zin om zo ver van huis te gaan, ik woon zelf namelijk helemaal in het noorden van Nederland.

  4. Als het iets dichterbij was zou ik toch weer naar Westerbork gaan. Het bos daar heb ik wel gezien en is echt heel mooi. Nederland trouwens ook, je hoeft niet ver voor iets bijzonders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *