yellow concrete house
Duurzaamheid

We hebben een huis gekocht (+ verduurzamingsplannen!)

Twee maand geleden schreef ik over onze struggles met het vinden van ons eerste koophuis. En toen ging het ineens heel snel en nog geen maand later ondertekenden we het koopcontract en ondertussen is de hypotheek rond. We gaan dus verhuizen én duurzaam verhuizen. Lees snel verder.

Ons droomhuis!

We hadden niet heel veel eisen aan ons huis, want we wisten dat dat niet realistisch was. Hier zijn ze nog even kort samengevat:

  • Twee toiletten: een boven en een beneden
  • 2 Slaapkamers
  • Een vraagprijs van maximaal 250.000 euro, zodat we ook nog kunnen overbieden

En ineens was het daar op Funda een huis met alles wat we zochten: 2 slaapkamers + een waskamer/kantoortje, een hoekhuis met tuin, in een fijne buurt in Assen en een vraagprijs 235.000 euro. Na de bezichtiging waren we allebei zo enthousiast dat de vraag niet was of we gingen bieden maar hoeveel. Een bieding van 270.000 euro later, en een paar dagen wachten, was het huis van ons! Op motivatie, want we hadden niet eens het hoogste bod.

Verduurzamingsplannen

Ons toekomstige huis heeft een D-label en is dus niet heel denderend geïsoleerd. Daar willen we wat aan gaan doen, en dit zijn grofweg onze plannen:

Zonnepanelen

Een inkopper lijkt met dit voor het verduurzamen van je huis: zonnepanelen. Ik denk ook niet dat ik hoef uit te leggen waarom dit zo’n goed idee is. Wat mij betreft een echte must-have. Of we ook een zonne-boiler, warmtepomp etc. willen daar zijn we nog niet over uit. Zonnepanelen gaan er in elk geval komen.

Verduurzamingsadvies van het energieloket

Het energieloket is een initiatief van je provincie/gemeente en kan je helpen met bepalen hoe je jou huis het best kan verduurzamen én wat voor subsidies je ervoor kan krijgen. Gezien we hier zelf helemaal geen verstand van hebben willen we hier zeker gebruik van gaan maken. Wat voor verduurzamingen hier precies uit gaan komen weten we nog niet, maar ik gok dat we in elk geval denken aan dakisolatie en HR(+++) glas.

Wij zullen daarvoor naar het Drents Energieloket gaan omdat we in Drenthe wonen, maar ze bestaan voor elke provincie. Google even op energieloket provincie.

Een groene (eetbare) tuin

Onze achtertuin is op het moment een tegelparadijs. Letterlijk de hele tuin is betegeld. Een van de eerste dingen die we gaan doen is er tegels uitslopen. Een groene tuin is niet alleen beter voor de wereld, maar ook heel aangenaam voor jezelf. Het is er namelijk koeler dan in een tegeltuin, wel zo prettig in de steeds warmere zomers. Ik wil me ook gaan verdiepen in een moestuin en eetbare planten.

Wij hebben helemaal zin in verhuizen, alhoewel ik ook zal toegeven dat ik had onderschat hoeveel werk verhuizen is. Nog een paar weken en dan is het al zover! Alhoewel ik zeker mijn best ga doen om er nog meer over te bloggen, ga ik niets beloven want het leven is erg druk op het moment.

Liefs, Anouk

Wat is de laatste keer dat jij verhuist bent?

8 gedachten over “We hebben een huis gekocht (+ verduurzamingsplannen!)”

  1. Wat tof! Van harte gefeliciteerd met jullie huis! Dat van zo’n energieloket wist ik niet. Nu is mijn huis al goed geïsoleerd e.d. dus ik heb het niet nodig, maar wel goed om te onthouden voor een eventueel toekomstig huis.

  2. Jaaa, zo leuk nieuws! Gefeliciteerd met jullie huis! Handig van dat energieloket ook. Het eerste wat wij zouden doen, zou ook de tegels uit de tuin breken :p

  3. Gefeliciteerd, wat fijn dat jullie je plekje gevonden hebben! De laatste keer dat ik verhuisde is inmiddels meer dan 1,5 jaar geleden, wat voor mijn doen heel lang is, haha 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *