Duurzame doelen update
Duurzaamheid

Duurzaamheid & de corona crisis | Duurzame doelen update

Misschien was het je wel al opgevallen, maar ik heb de afgelopen tijd niet zo heel veel over duurzaamheid geschreven en meer over minimalisme en mindfulness. Door de corona crisis staat mijn hoofd iets minder naar duurzaamheid, maar dat betekent niet dat ik er helemaal niet meer mee bezig ben. Vandaag vertel ik hoe het nu gaat met mijn duurzame doelen, die ik aan het begin van dit jaar opstelde. Een duurzame doelen update!

Door de corona crisis heb ik niet zoveel energie meer gehad om actief aan mijn doelen te werken. Het is alleen ook echt niet zo dat ik niet meer aan duurzaamheid doe, ik vind het namelijk nog steeds ontzettend belangrijk! En op sommige vlakken gaat het ook gewoon heel goed met mijn doelen, en daar ben ik best trots op!

Geen vlees meer eten

Dit gaat heel goed, ik denk dat ik sinds het begin van dit jaar misschien 2x vlees heb gegeten en 4-5x vis. Daar ben ik heel tevreden over, ik heb ook heel veel lekkere vleesvervangers ontdekt en ik kook ook steeds vaker zonder vleesvervangers te gebruiken. Gaat goed dus!

Minder afval produceren

Tja, wat kunnen we hier over zeggen. Het is niet dat ik al mijn principes overboord heb gegooid en ineens weer plastic zakjes pak bij de supermarkt voor groente of fruit, maar ik heb ook geen nieuwe stappen meer gezet in een duurzamer leven.

Meer afval oprapen op straat

Ik raap regelmatig wat afval op op straat en dat doe ik ook tijdens de corona crisis nog. Ik wil al tijden graag een keer met een afvalzak op pad gaan en gewoon heel veel afval opruimen, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Wie weet voor de volgende update.

Blijven leren & Bewustwording creeëren

Deze twee combineer ik even, voor allebei heb ik nu weinig energie. Het is niet dat ik helemaal niets meer bij leer of geen bewustwording creëer maar het staat op een wat lager pitje. Ik leer nog steeds regelmatig nieuwe duurzame tips van leuke bloggers die ik volg (zoals Merel van degroenemeisjes.nl) en schreef ook laatst nog een (vind ik zelf dan) leuke blog over duurzame chocolade. Ik hoop dat ik hier binnenkort weer meer energie voor heb, want ik vind dit de leukste blogs om te schrijven!

Overwegend gaat het dus nog best wel goed, ik ga gewoon door met wal ik al deed. Ik vind het wel jammer dat ik nu niet zoveel leuke blogpost met jullie kan delen, maar dat komt vast wel weer!

Liefs, Anouk

Houden jullie je duurzame gewoontes nog een beetje vol?

9 gedachten over “Duurzaamheid & de corona crisis | Duurzame doelen update”

  1. Volgens mij ben je nog heel goed bezig hoor! Ik merk bij mezelf dat ik wat lakser begin te worden met afval scheiden. Geen idee waarom eigenlijk (of toch wel: oud papier weggooien is een ranzig klusje hier en ik vind het nu nog extra vies door het idee van corona), maar het is wel iets om heel snel weer op te pakken.

    1. Wat jammer dat oud papier zo lastig is bij jullie! Wij hebben er een container voor die alleen voor papier is. Ik kan me goed voorstellen dat je nu niet zo gemotiveerd bent om dat te doen.

  2. Wat goed dat je dit bij jezelf blijft verder opvolgen. Ik vind het best moeilijk maar zo belangrijk om duurzamer te leven, maar heb toch nog veel te leren.

    1. Ik heb ook nog super veel te leren, op het gebied van duurzaamheid ben je nooit uitgeleerd denk ik. Ik vind het heel belangrijk om duurzaamheid in mijn eigen tempo te doen, stapje voor stapje is het zo veel beter vol te houden dan in een keer all-in gaan!

  3. Sinds de coronacrisis durf ik niet meer naar de markt (grotendeels omdat ik een risicogeval ben). Hierdoor heb ik helaas wel meer plastic in huis, omdat veel groenten en fruit verpakt zijn in plastic. En wij kunnen alleen papier, plastic en restafval scheiden. Geen GFT, daar verdient de gemeente namelijk niks aan, dus zij weigeren een container te plaatsen voor dit afval. Bizar vind ik dat.

    1. Ja zo jammer dat de supermarkt zoveel in plastic verpakt! En wat bizar dat ze geen GFT doen bij jullie! Hoe doe je dat dan als je een tuin hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *