duurzame adventskalender 2021
Duurzaamheid

Duurzame adventkalenders 2021

Het is alweer november en dat betekent dat het alweer tijd is om te bedenken welke adventskalender je wilt bestellen dit jaar. In deze blogpost laat ik je duurzame keuzes zien voor adventskalenders

Vorig jaar schreef ik ook al een blogpost met duurzame adventskalenders in 2020 (je kan hem hier nog teruglezen). Deze blogpost is een geüpdate versie van de post van vorig jaar, daarom kan hij je misschien bekend voorkomen. Alle linkjes zijn geüpdate en er staan ook nieuwe duurzame merken in of merken die afgelopen jaar verduurzaamt zijn! Lees snel verder voor alle duurzame adventskalenders van 2021

Adventskalenders met Cosmetica

Bijna alle grotere cosmetica merken hebben rond de kerst een adventkalender, maar lang niet al die merken zijn duurzaam. Cosmetica kalenders zijn altijd erg het geld waard, de producten die erin zitten zijn over het algemeen veel meer waard dan de prijs die je betaald. De kalenders in deze categorie zijn over het algemeen niet zero-waste maar wel van groene(re) merken, vaak vegan en allemaal dierproefvrij

 • Lush 12 Days Of Christmas vanaf €100 – in de 12 days of Christmas adventkalender van de Lush krijg je 12 full-size lush producten. Duurzaam verpakt in recyclebare en/of biologisch afbreekbare materialen en volledig dierproefvrij & vegan. Je koopt de kalender voor €100,- via een Lush winkel of de webshop
 • Heb je nog meer geld te besteden? Dan is er ook nog de Lush Advent Calendar – Zweedse versie, deze kalender kost €235 en bevat maar liefst 26 full size producten. Dat is bijna de hele kerstcollectie. Als je deze kalender wil kopen moet je wel opschieten, want hij is maar beperkt verkrijgbaar.
 • The Body Shop vanaf €55 -: dit dierproefvrije & vegan merk heeft niet 1 maar 3 kalenders voor verschillende budgetten. De goedkoopste kalender is 55 euro, de middelste 90 en de duurste 130 euro. Zoals elk jaar zien ze er weer prachtig uit, een echt decorstuk, en hoe duurder de kalender hoe meer en hoe luxer de producten. De kalenders zijn ook nog eens een goede deal, de producten zijn veel meer waard dan je betaalt. Je kan de kalenders hier vinden op hun eigen webshop en je kan de 2 goedkopere ook kopen op Bol.com
 • Rituals vanaf €59,90 – dit dierproefvrije en redelijk duurzame merk heeft net als elk jaar twee kalenders. Een van €59.90 in 2D en een van €89,90 met 3D huisjes waar de cadeaus in zitten. Deze tweede kalender heeft zelfs lampjes, hoe gaaf! Je koopt ze via Bol.com* of via de Rituals!

Adventskalenders met Chocola & Thee

 • Lidl, AH, Poiesz vanaf €0,99 – en steeds meer supermarkten verkopen de standaardadventskalenders met fairtrade chocola. Je hebt ze al vanaf €0.99 cents. Twijfel je welke keurmerken duurzaam zijn? Dat kan je hier vinden op de site van Milieucentraal!
 • Tony’s Chocolonely MEGA Kerst Aftelkalender €22,50 – We kennen natuurlijk allemaal het merk Tony’s chocolonely wel. Dit jaar hebben ze voor het eerst een adventkalender en hij is gigantisch (30 bij 50 centimeter). Wie wil er nou niet elke dag een Tony’s chocolaatje?
 • Clipper Thee adventskalender €13,95 – Een mooie adventskalender met biologische thee, iets meer basic gewoon in een doosje. klik hier om hem
 • Pukka Thee adventskalender €15,67 – De kalender van Pukka kan je zoals elk jaar uitvouwen en ophangen. Hij ziet er mooi uit, maar je kan wel meteen al zien welke thee je alle dagen krijgt. Op moment van schrijven (25 oktober) is de 2021 editie nog niet te koop in Nederland (deze is wit), maar die van 2020 kan je wel nog steeds krijgen (deze is groen). Het linkje linkt dan ook naar de 2020 editie, ze zijn nagenoeg hetzelfde afgezien van de kleur, dus zeker de moeite waard.
 • Yogi Tea Adventskalender €14,29 – Een adventskalender van een mooi biologisch theemerk die je kan uitvouwen tot een mooi display waarbij het nog een verassing is welke theeën erin zitten.
 • Lumeria €12,49 – Deze adventskalender is ook van een biologisch merk, iets budgetvriendelijker maar ook iets minder luxe. De zakjes thee komen gewoon in een doosje.
 • Thés de la Pagode – Advent kalender €29,95 – De laatste theekalender is een stuk duurder, maar ook luxer. Dit biologische merk heeft een kalender gemaakt met indiase thee die prachtig is om neer te zetten in een luxe doos.

En nog een paar ideeën

Er zijn nog allerlei andere leuke manieren om een adventskalender te hebben zonder fysieke spullen toe te voegen aan de wereld. Hieronder deel ik nog wat tips en ideeën hiervoor!

Dit zijn alle ideeën en duurzame adventskalenders die ik heb gevonden voor 2021. Heb je nog meer ideeën of toevoegingen? Laat ze dan achter in de comments zodat ik ze kan toevoegen voor een completer overzicht. Ik ga zelf de adventskalender van Tony’s en van Yogi Tea kopen. Nu al zin in!

Liefs, Anouk

Welke duurzame adventskalender ga jij bestellen voor 2021?

Deze blogpost bevat affiliate links

8 gedachten over “Duurzame adventkalenders 2021”

 1. Stiekem ben ik te ongeduldig voor zo’n kalender en dus heb ik er nooit één. Ik zou die van Tony’s wel willen, maar ik vrees dat na één dag bij mij alle chocolaatjes op zouden zijn… Die van Hebban klinkt ook goed. Vorig jaar heb ik er volgens mij aan meegedaan en alleen de boeken gedownload die ik ook echt zou willen lezen.

  1. Ja dat hebben veel mensen volgens mij, ik ben echt super ongeduldig maar ook heel erg van het hoort zo dus ik doe het zo. En ik heb ook een thee-kalender dat is makkelijker, want je kan niet al je theezakjes opeten 🙂

 2. Daar wordt jij wel vrolijk van, zeker met de versies die je dit jaar hebt.
  Volgend jaar nog meer dan dit jaar of is dit de max?

 3. Ik ga er geen bestellen. De cosmetica vind ik wel leuk en verleidelijk maar ik heb nog zoveel voorraad (in sale gekocht bij Bodyshop meestal, die heerlijke fruitgeurtjes) dat ik het niet verantwoord vind. Eerst maar eens opmaken wat er in huis is en dan misschien volgend jaar.
  En qua chocolade is het niet zo handig aangezien ik geen melk mag (of toch zoveel mogelijk vermijd). Van Schar (glutenvrij merk) zouden ze er dit jaar ook een maken, maar heb nog niet gezien of dat ook zonder melk is want niet al hun reguliere producten zijn melkvrij.

  1. Wat goed dat je eerst gaat opmaken wat je in huis hebt! Ik koop om dezelfde reden ook geen cosmetica kalender. Dat lijkt me wel lastig een melkvrije chocolade kalender, maar wie weet komt het ooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *