duurzame condooms, foto via Nataliya Vaitkevich
Duurzaamheid

Op zoek naar een duurzaam condoom? Dit zijn je opties (100% natuurlijk, FairTrade & Vegan)

Laatst schreef ik een blog over dat ik gestopt ben met de pil. Daar kwamen verscheidene reacties op met vragen over duurzame condooms. Vandaag daarom een overzichtsblog met waarom jij duurzame condooms wil gebruiken en waar je die het goedkoopst kan kopen!

Waarom wil je duurzame condooms gebruiken?

Zowel duurzame als normale condooms worden gemaakt van latex, dit wordt gewonnen uit de rubberboom door de bast af te snijden en het vocht dat vrijkomt op te vangen. Net als in de chocolade en koffie industrie wordt er lang niet altijd genoeg betaald voor deze latex en komt er moderne kinderarbeid voor in de rubber industrie. Standaard condooms zijn ook niet altijd Vegan, er zit caseïne in uit koemelk wat sperma dood.

Duurzame condoommerken kopen latex in voor een eerlijke prijs (fair trade), werken CO2 neutraal en zijn eigenlijk altijd vegan. Vooral het fair trade label vind ik erg belangrijk, maar ik vind het ook mooi meegenomen dat er over het klimaat wordt nagedacht (duurzaam!) en dat ze vegan zijn. Duurzame condooms bevatten vaak distelextract om sperma te doden i.p.v. caseïne, mocht je het je afvragen 🙂

Wat zijn de opties

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt met merken duurzame condooms die je in Nederland makkelijk kan verkrijgen. Prijzen zijn per condoom, voor de ‘original/standard’ variant van deze condooms. Als je op de prijs klikt ga je naar een webshop waar je meer informatie vindt over de condoom en waar je ze kan kopen. Alle genoemde condooms zijn van 100% natuurlijk, gemaakt van fairtrade rubber en Vegan!

Daarnaast is er nog het merk RFSU (€0,72/stuk) die zich inzetten voor mensenrechten (zoals abortus voor iedereen beschikbaar maken). Ik kon alleen niet vinden of ze ook fairtrade en duurzaam zijn. En verder bestaan er natuurlijk nog veel meer merken voor duurzame condooms, maar omdat deze merken niet in Nederland te verkrijgen zijn heb ik die niet in deze post opgenomen.

Ik denk dat ik Mein Kondom ga proberen, omdat ze als goedkoopste uit de test kwamen. Wie weet laat ik ook wel een keer weten of ze bevallen, maar ik weet nog niet zeker of ik zoiets intiems wel op het internet wil zetten. Heb jij al eens duurzame condooms geprobeerd en durf je te delen of ze goed waren, doe dat dan vooral hieronder in de comments!

Liefs, Anouk

Heb jij al eens nagedacht over het gebruik van duurzame condooms?

4 gedachten over “Op zoek naar een duurzaam condoom? Dit zijn je opties (100% natuurlijk, FairTrade & Vegan)”

  1. Mooi dat je hierover geschreven hebt.
    Ik had er nooit over nagedacht en Mevrouw Marloes ook niet. Wij zijn vast niet de enigen. En zo heb je vast nog meerderen die aan het denken zijn gezet. Goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *