Duurzaamheid

Ga stemmen! 3 x hoe je kan stemmen voor een betere wereld op 15 maart!

Twijfel je nog of je wel gaat stemmen deze verkiezingen. In deze blog geef ik 3 redenen hoe je deze verkiezingen kan bijdragen aan een betere wereld! Lees snel verder!

Waterschappen zijn super belangrijk voor het klimaat & jou gezondheid

Je realiseert het je misschien niet maar de waterschappen maken heel belangrijke beslissingen als het op o.a. het klimaat aan komt. Zo gaat het niet alleen over het drinkwater (zoals ik altijd dacht) maar ook over het water in natuurgebieden. Denk hierbij ook aan bodemverontreiniging, je stem maakt dus ook uit voor jou eigen gezondheid. Belangrijk om te stemmen dus!

Meer vrouwen in de politiek = meer gelijkheid

Ik zeg het altijd en ik blijf er bij: stem op een vrouw. Hoe meer mensen er stemmen hoe beter het land vertegenwoordigd is in de politiek. Op een vrouw stemmen is daarom heel gunstig, want hoe meer vrouwen hoe eerlijker en gelijker de politiek in Nederland gaat worden. De kans is dan groter dat je jou belangen behartigt ziet. Dit principe ken je vast al van de tweede kamer verkiezingen maar geldt ook voor de provincie en waterschappen. Reden genoeg om te gaan stemmen toch?

Jij kan het verschil maken voor een groenere wereld!

En de aller belangrijkste reden om te gaan stemmen is omdat jij verschil kan maken! Het voelt misschien alsof je ene stem niet zoveel uitmaakt, maar dat is echt niet zo. Elke stem meer kan het verschil maken tussen een persoon meer van een partij die is voor een betere wereld. Stemmen is dus super nuttig. Wil je hier veel meer over weten? Lees dan het boek: Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen!

Weet je nog niet waar je op gaat stemmen? Zelf ga ik stemmen op Water Natuurlijk en de Partij van de Dieren. Twijfel je nog, klik dan hier voor een stemwijzer voor de Provinciale Staten en hier voor de waterschappen. Zie ik je in de stembus aanstaande woensdag?

Liefs, Anouk

Ga jij stemmen woensdag 15 maart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *