Het Zero waste project: een leuker leven met minder plastic. Review
Boeken Duurzaamheid

Het Zero waste project – Jessie & Nikkie Kroon (Review)

Een paar jaar geleden zag ik dit boek vaak voorbijkomen op Social Media, maar het was er nooit van gekomen om het daadwerkelijk te gaan lezen. Een paar weken terug kwam ik Het Zero waste project tegen in de online bibliotheek en vond ik dat het tijd was om het het te lezen.

Het Zero waste project kost €20,99 en is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com

Het Zero waste project: een leuker leven met minder plastic. Review

Zero Waste

Het Zero waste project is een informatief boek over de zero waste levensstijl en combineerd de ervaringen van de zussen Nikky en Jessie met, wetenschappelijk onderbouwde, achtergrondinformatie. Als je nog niet veel weet over Zero waste leven is dit een goed punt om te beginnen, maar ook als je er wel al mee bezig bent zal je er veel van leren. Leef je al (zo goed als) zero waste, dan is dit boek wellicht te simpel voor jou.

Informatief

Zoals ik al zei is dit boek ontzettend informatief. In de tekst delen ze veelal hun eigen verhalen, maar in de kaders in het boeken geven ze veel achtergrondinformatie. Bijvoorbeeld over welke soorten plastic wel en welke niet goed recyclebaar zijn, wist je bijvoorbeeld dat alleen plastic met recycle-teken 1, 2 & 5 gerecycled worden? In deze kaders staan ook veel praktische tips, zoals hoe je zero waste schoonmaakt, of hoe je zero waste naar een food festival gaat.

Toegankelijk

Het beste aan dit boek vind ik dat het zo ontzettend toegankelijk is. De prachtige foto’s maken het een feestje om door het boek te bladeren, en kwamen ook goed over in het e-book (en dat is wel eens anders). Ook is de informatie goed te begrijpen voor iedereen en leggen ze moeilijkere begrippen altijd uit. Daarnaast is het niet super dik en ben je er zo doorheen. Superfijn!

Beoordeling: 4/5

Ik heb genoten van dit boek en had het snel uit. Ik ben helemaal gemotiveerd om weer actief bezig te gaan met afval verminderen. Want alhoewel ik altijd de dingen doe die automatisme zijn geworden (eigen waterflesje, wasbare wattenschijfjes etc.) heb ik de laatste tijd weinig nieuwe duurzame gewoontes opgepakt. Daar wil ik weer mee bezig!

Liefs, Anouk

Heb jij Het Zero waste project al gelezen?

Dit blog bevat affiliate links

10 gedachten over “Het Zero waste project – Jessie & Nikkie Kroon (Review)”

  1. Leuk! Ik heb het boek ook gelezen en vond het inderdaad heel inspirerend. 🙂 Het enige nadeel aan het boek vind ik dat ze continu herhalen dat het geen extra tijd en geld kost, maar tot nu toe is het bij mij altijd duurder geworden. Zero-waste-shops zijn echt gewoon heel duur. Pasta, rijst, kruiden, enz. kosten daar echt 3x zo veel! Het is misschien goedkoper als je normaal gezien heel luxe at en veel dure kant-en-klaarmaaltijden kocht, maar als je redelijk ‘sober’ boodschappen deed (bijvoorbeeld granen bij de Lidl kopen etc.), wordt het in mijn ervaring juist een stukje duurder. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het boek schetst in die zin voor mij niet helemaal een realistisch beeld. Maar misschien zijn jouw ervaringen hiermee wel anders! 🙂

    1. Ja klopt dat is wel jammer, maar ik heb dat vooral met boodschappen. Ik denk dat als je al biologisch at enzo het wel meevalt maar anders kosten veel dingen wel geld. Met andere dingen dan boodschappen bespaart het me wel geld, mijn wasbare wattenschijfjes waren een keer vijftien euro maar ik heb nu al twee jaar geen wattenschijfjes meer hoven kopen, idem met mijn menstruatiecup. Mijn shampoobar was ook wel duurder dan een fles shampoo maar gaat al een jaar mee en is nog niet op en dat soort dingen hebben me wel echt al geld bespaart!

  2. Ik heb het boek uit de bieb gehaald nadat ik al jaren trouwe lezer van hun blog was. Ben ook benieuwd naar het nieuwe boek, dat afgelopen week uitkomt. Ik herken wel dat het echt motiveert om weer nieuwe duurzame gewoontes op te pikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *