Hoe gaan we dit uitleggen Review
Boeken Duurzaamheid

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers (Review)

Hoe gaan we dit uitleggen wou ik al een tijdje lezen, en dat ik ben begonnen met boek-reviews op mijn blog was het perfecte excuus om het eindelijk te lenen bij de bieb. Dit is een boek over klimaatverandering en over wat er kan veranderen. Meer weten? In dit blog review ik Hoe gaan we dit uitleggen, dus lees snel verder!

Hoe gaan we dit uitleggen kost €20,00 en koop je o.a. via Bol.com*

Hoe gaan we dit uitleggen (review) - Jelmer Mommers

In hoe gaan we dit uitleggen schetst Jelmer Mommers een beeld van hoe klimaatverandering de wereld kan veranderen. Om dit te doen legt hij eerst uit hoe klimaatverandering is ontstaan. Dit wordt gevolgd met een toekomstscenario over wat er zou gebeuren als we niets doen, maar ook met een toekomstscenario als we wel ingrijpen. En daarna volgen er nog praktische tips over hoe jij een verschil kan maken!

Duidelijk & Krachtig

Ondanks dat dit boek over een ingewikkeld onderwerp gaat, klimaatverandering, is het heel helder uitgelegd. De illustraties maken het ook heel toegankelijk om de mechanismes achter klimaatverandering te begrijpen. Daarnaast schets het boek een ontzettend krachtig beeld van hoe klimaatverandering de wereld gaat veranderen.

Een compleet plaatje

Wat ik ontzettend goed vond aan dit boek is dat het een rond verhaal is. Het begint met hoe klimaatverandering is ontstaan, wat er nu (te langzaam) aan het veranderen is en waar dit uiteindelijk toe kan leiden. Ook vind ik het fijn dat dit boek de diepte in gaat, het gaat verder dan de feitjes die we allemaal al kennen (vogels vol plastic). Ik heb er veel van geleerd, ondanks dat ik al heel veel over klimaatverandering wist!

Wil je op een laagdrempeliger manier meer leren over duurzaamheid? Hier vind je al mijn blogs over dit onderwerp!

Hoe het ook anders kan!

Het allerbeste aan dit boek vind ik dat het niet alleen de focus legt op hoe het nu gaat, maar ook op hoe het ook kan. Zo beschrijft Mommers een mogelijke groene wereld waarin we leven op duurzame energie en multifunctionele landbouw. Niet alleen beschrijft hij dit, hij onderbouwt het ook met initiatieven die al gaande zijn en die al zorgen voor een betere leven!

Beoordeling: 4/5 sterren

Wil je meer weten over klimaatverandering & duurzaamheid? Dan is dit boek een ontzettend goed punt om te beginnen. Weet je al heel veel over deze onderwerpen, dan ook is dit boek een aanrader. Het gaat echt de diepte in en ik weet zeker dat je nog niet alles weet.

Liefs, Anouk

Heb jij ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ Al gelezen? Of wil je het nog gaan lezen?

Dit artikel bevat affiliate links, deze zijn aangegeven met een * als je iets koopt via een affiliate link betekent dit dat ik een klein percentage van dit bedrag krijg. Jij betaald niets extras.

4 gedachten over “Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers (Review)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *