Stappen naar zero waste
Duurzaamheid

Kleine stapjes die ik de afgelopen tijd zette naar een zero waste levensstijl

Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je misschien dat ik bezig ben met in kleine stappen toe te werken naar een zero waste levensstijl. Omdat ik het leuk vind om mijn proces te delen, en jullie er altijd leuk op reageren. Deel ik vandaag weer wat kleine stappen die ik de afgelopen tijd heb gemaakt!

Bamboe Tandenborstel

Ik was al over naar een tandenborstel van gerecycled plastic, maar nu heb ik er eentje van bamboe. Toch nog net weer een beetje duurzamer, en zo’n makkelijke stap om te zetten als je duurzamer wil leven! Alle beetjes helpen.

Wasbare Inlegkruisjes

Ik had eindelijk mijn ‘normale’ inlegkruisjes op dus het was tijd voor nieuwe. Ik schreef er laatst al een hele blogpost over met alle mogelijkheden voor duurzame inlegkruisjes, ik koos voor wasbare inlegkruisjes. Ik kocht ze van het merk ImseVimse (Deze*), een review volgt binnenkort!

Stappen naar zero waste

Homemade gezichtscrème & lipbalsem

Op mijn verjaardag kreeg ik het boek Doe het Zero met recepten voor een zero waste leven (mijn review vind je hier, of je kan het hier kopen*). Ik maakte uit dit boek de crème die je voor alles kan gebruiken (ja echt dat staat erbij) en de lipbalsem. Alhoewel ik de eerste keer veel ingrediënten moest kopen in verpakkingen, gaat dit me op termijn zeker afval besparen!

Wasbare mondkapjes

Mondkapjes, dat is toch wel het item van 2020. Ik gebruik zelf wasbare mondkapjes om te voorkomen dat ik wegwerpmondkapjes hoef te gebruiken (het is overigens bizar hoeveel van deze mondkapjes je op straat ziet liggen). Ik maakte ze heel makkelijk zelf (hier deel ik er meer over), maar je kan ze ook kopen* als je niet zo handig bent met naald en draad! Scheelt echt massas afval als je regelmatig in een winkel komt of met het OV reist.

Stapje voor stapje leef ik steeds meer zero-waste! En het voelt goed om steeds minder afval te produceren, het is zo simpel en je draagt echt bij aan een betere wereld!

Liefs, Anouk

Welke stappen heb jij recent gemaakt naar een zero-waste lifestyle?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaalt niets extra.

6 gedachten over “Kleine stapjes die ik de afgelopen tijd zette naar een zero waste levensstijl”

  1. Goed bezig! Ik verbaas me ook echt over de hoeveelheid mondkapjes als zwerfafval. Laatst had mijn puppy er opeens een in haar bek, gevonden in de bosjes…

  2. Als ik ga een lange afstand ga wandelen en ik wil brood mee gebruikte een plastic zakje omdat mijn broodtrommel niet in mijn heuptas past.
    Sinds kort heb ik een herbruikbaar broodzakje.
    Bevalt prima. Nu wil ik er zelf nog een paar bijmaken en kado geven aan mijn wandelvriendinnen in de hoop dat zij ze ook gaan gebruiken.

    En dankzij jou Zero waste boek wassen we sinds kort met kastanjes.
    De smerige spijkerbroek van je broer werd helmaal schoon. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *