Last Minute cadeautips
Duurzaamheid Langzaam leven

5 Last minute cadeautips van een Minimalist

Minimalisten, wij lijken voor de buitenwereld echt de meest hopeloze persoon om cadeau’s voor te kopen. Want wat geef je nou aan een persoon die tevreden is met weinig spullen en die fysieke cadeau’s eigenlijk alleen waardeert als het iets is wat hij/zij echt graag wou heben? Ik heb vandaag Last minute cadeautips voor die mensen (inclusief mijzelf).

Het klinkt misschien heel suf, maar de leukste cadeaus om te krijgen vind ik zelf de cadeau’s die opgaan. Dan wel omdat je ze op eet of dan wel omdat je ze op kan maken door gebruik. Dit zorgt niet voor extra spullen in het huis (in elk geval slechts tijdelijk), maar kan toch een heel goed doordacht cadeautje zijn. Ook fijn: het kan voor elk budget!

Luxe Chocolade

Ik word zelf heel blij van een luxe chocoladereep. Het is iets wat veel mensen niet snel voor zichzelf zouden kopen, helemaal nu rond de feestdagen liggen de winkels vol met bijzondere luxe chocolade. Ik weet dat veel minimalisten er waarde aan hechten als hun chocolade fairtrade of slaafvrij is. Dat klinkt moeilijk te vinden maar valt ontzettend mee, Tony’s chocolonely is overal te verkrijgen en Delicata van AH gaat volgend jaar ook slaafvrij. Verder verkoopt de Lidl ook veel fairtrade chocola, een echte budget tip!

Luxe Thee/Koffie

Houdt de persoon waar je een cadeau voor zoekt niet van chocola? Een luxe (fairtrade) thee of koffiebonen is ook een hele goede optie. Geef er dan vooral geen theezeef bij want de meeste mensen hebben wie wel liggen en veel minimalisten houden er niet van om dit soort dingen dubbel te hebben.

(Dierproefvrije) Bad/doucheproducten

Nog zo’n product waar heel veel mensen van kunnen genieten: een lekkere luxe showergel of een heerlijke bathbomb. Als het dan ook nog eens dierproefvrij is, dan ben ik helemaal blij. Ik denk dat het goed is om erop te letten dat het product dierproefvrij is als je weet dat iemand bezig is met Minimalisme, de kans is groot dat ze hier ook waarde aan hechten.

Heb je een klein budget? Ik heb een paar maanden geleden een uitgebreide blogpost geschreven over betaalbare merken die dierproefvrije cosmetica verkopen. Je vindt hem hier! Mocht je wat meer geld te besteden hebben, Lush en Treaclemoon zijn hele leuke merken voor bad en doucheproducten.

Een Kerstkrans

Wat mijzelf superleuk lijkt om nog eens te kopen is een kerstkrans van echt kerst-groen. Deze kan je kopen bij bijvoorbeeld bloemenwinkels en zijn wel een iets duurder cadeautje. Het mooie aan een krans van de bloemenwinkel is dat hij nadat je er weken van hebt kunnen genieten de groene container in kan en dat hij niet ergens opgeborgen hoeft te worden. Ook ideaal voor mensen met een klein huis!

Ook leuk een inieminie-kerstboompje. Zo’n schattig klein boompje die zelfs de mensen met een klein huis wel ergens kwijt kunnen en die na de feestdagen ook de deur weer uit kan.

Een zelfgemaakte bijdrage voor het diner

Is het kerstdiner bij de minimalist thuis? Dan weet ik het zeker dat het ontzettend gewaardeerd wordt als je als cadeau een zelfgebakken cake meeneemt voor het toetje, of een lekker bijgerecht voor bij het het hoofdgerecht. Zelfgebakken (of gemaakt) cadeaus zijn altijd het leukst om te krijgen, omdat je zeker weet dat er heel veel liefde in zit!

Omdat deze cadeautips natuurlijk ongelofelijk laat komen, heb ik er opgelet dat alle cadeau’s te krijgen zijn bij winkels die in bijna elke plaats wel zitten. Ik denk dat je bijna alle ideeën op deze lijst bij de supermarkt kan vinden, en vaak zit in de buurt van de supermarkt ook een bloemenwinkel kan je dat ook meteen van je shoplijstje afstrepen!

En dat was het alweer, ik wil iedereen graag nog een hele fijne feestdagen wensen!

Liefs, Anouk

Wat vind jij het leukst om te krijgen met kerst?

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. Herkenbaar. Ik wil ook het liefst ‘nuttige’ dingen. Van die dingen die je nodig hebt, maar steeds toch niet koopt. Of inderdaad luxere dingen die je jezelf niet gunt.

    1. Ja ik vindt dat echt de fijnste cadeaus

  2. […] Er zijn vast nog vele andere tips die ik mis in deze blog, maar ik hoop dat je er toch iets aan gehad hebt. Mocht je nou nog meer ideeën nodig hebben? Ik schreef ook een blog met tips voor kerstcadeaus misschien heb je daar wat aan! […]

  3. […] Middels deze blog wil ik jou graag een hele fijne feestdagen en ook alvast een fijn oud en nieuw wensen! Ik hoop dat je net als ik leuke dingen gaat doen met familie en vrienden en dat je hele fijne dankbare maar vooral gezellige dagen gaat hebben! Toch nog iets te lezen hebben vandaag? Hier vindt je mijn blog met last-minute cadeau ideeën! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *