too good to go lidl groente en fruitbox, weekmenu klein budget
Duurzaamheid

Lidl groente- en fruitbox via Too Good To Go (Mijn ervaring/Review)

Ik zie ze al een hele tijd voorbij komen op mijn Instagram tijdlijn, de groente en fruitboxen van Lidl via Too Good To go. Voor €2,99 scoor je een hele doos met groente en fruit. Klinkt haast te mooi om waar te zijn! In deze blog lees je mijn ervaring met de lidl groente- en fruitbox via Too Good To Go!

Hoe werkt het?

Deze boxen met groente en fruit kan je heel makkelijke bemachtigen. Het enige wat je nodig heb is de Too Good To Go app. Bij Too Good To Go kunnen bedrijven zich aanmelden om hun restanten te verkopen, niet alleen Lidl maar ook bakkers en restaurants doen mee. Eten dat zij niet meer kunnen verkopen en dat jij dan voor een prikkie kan kopen. De Lidl boxen kosten €2,99 en hebben een waarde van ongeveer 9 euro. Zet een alarm om ongeveer tien over zeven ’s avonds want dan komen ze op de app. Je moet er snel bij zijn want ze zijn zo uitverkocht, alhoewel je in het noorden (waar ik woon) wel even de tijd hebt!

Wil je meer tips over hoe je zo’n box bemachtigt? Romy van Vaker Vrolijk geeft een boel tips in deze blog, en dan kan je ook gelijk de boxen bewonderen die zij heeft bemachtigd!

Wat krijg je?

Voor €2,99 krijg je een flinke doos vol met groente en fruit. Op de foto’s hierboven kan je zien dat het altijd een flinke buit is! Soms zijn de groentes wat gebutst of bruin, maar meestal vraag ik me af waarom dit groente zijn die Lidl moet weggooien want ze zien er nog perfect uit! In de koelkast kan ik sommige groentes ook nog makkelijk een week bewaren (de bloemkool bijvoorbeeld)!

Wel moet ik erbij zeggen dat het veel meer groente is dan fruit in de boxen die ik tot nu toe heb gekregen. Ook zat er behoorlijk verschil in formaat van de boxen, waar in sommige 9 items zaten had een andere box er wel 15. Allemaal wel het geld waard overigens, want vaak als er minder items inzitten zijn de items groter (en dus duurder). Ik kreeg wel vaak hetzelfde, we hebben al 4x witlof gehad, veel venkels en koriander. Blijkbaar houdt Lidl vaak dezelfde dingen over.

too good to go lidl

Geld besparen & nieuwe dingen ontdekken

Wij zijn groot fan en sinds we dit hebben ontdekt doen we het ongeveer om de week (anders komt het niet op). Ik kan echt merken dat we er geld door besparen, want de boodschappen vallen zelden nog hoog uit. Wat ik ook heel leuk vind is dat we steeds nieuwe groentes ontdekken. Zo blijkt dus dat ik venkel super lekker vind, en daar was ik zonder deze box nooit achter gekomen. Ik zal ook eerlijk bekennen dat na 4x witlofsalade ik dat helemaal zat was, iemand een tip voor een goed recept voor witlof dat niet salade of uit de oven is?

Ik wil niet meer zonder. Nu ben ik heel benieuwd of jij het al eens hebt geprobeerd, en of je ook zulke fantastische boxen hebt gekregen? Deel vooral je ervaringen in de reacties. Ik vind het enorm leuk om te horen/zien wat anderen in hun boxen hebben gekregen!

Liefs, Anouk

Heb jij al eens een groente en fruitbox van Lidl gehad via Too Good To go?

14 gedachten over “Lidl groente- en fruitbox via Too Good To Go (Mijn ervaring/Review)”

 1. Ik heb het nog nooit geprobeerd en dat is vooral omdat ik bang ben dat ik het niet op krijg voor het echt niet meer goed is. Maar ik vind het wel een geweldig initiatief!

  1. Kan ik me voorstellen, helemaal als je alleen bent. Bij ons gaat het meeste op voor het echt niet meer goed is, maar het is ook wel eens mis gegaan.

 2. Bij ons in de buurt is er geen enkele Lidl die dit doet helaas. Heb sowieso de indruk dat het in België nog niet heel groot is, toch niet als je niet in een grote stad woont. Ik zou anders zeker zo’n box kopen! Geen idee wat je met al dat witloof moet, ik lust het zelf niet :p Konijntjes eten dat wel graag.

  1. Nog een half jaar geduld denk ik, dan is er bij ons in het dorp ook een Lidl. Hopen dat die dan mee doet.
   De tas vol van de bakker die meedoet bij ons vond ik wel erg leuk. Wel veel in 1x maar gelukkig kun je brood goed invriezen en zo langer bewaren

 3. Ik ben ook echt fan! Wij halen vrijwel elke week een box. Witlof doneer ik altijd aan mijn moeder, zus of schoonmoeder. Verder vind ik het inderdaad alleen maar heel leuk om eens wat anders te proeven dan wat ik normaal zelf zou kopen. Hier zit er vaak ook redelijk wat fruit in. Ik heb een keer aardbeien EN blauwe bessen in hetzelfde pakket gehad, dat was echt fantastisch. En laatst hadden we ook groene asperges, lekker luxe!

 4. Herkenbaar dilemma hoor, wat je nou weer moet maken met bv witlof. Bij ons meestal als salade. Ik vind gekookte witlof of uit de oven zelf minder lekker, dus dat doen we nooit. Laatst wel in de Indiase curry verwerkt, en dat blijkt dus prima te kunnen. En venkel: dat is ook een mooie! Die at ik NOOIT want niet lekker. Dacht ik. Maar ja, het zat in de box en weggooien doen we niet. En wat blijkt? Geroosterde venkel + bloemkool uit de oven is superlekker. Een nieuw favoriet gerecht, ook bij de kinderen. Het is dit recept: https://www.vriendin.nl/culinair/recept-voor-geroosterde-bloemkool-met-venkel/. Het enige wat bij ons wel eens misgaat is champignons. Die zijn vaak echt op het einde van hun eetbaarheid en omdat de kinderen er niet dol op zijn wordt dat meestal lunch. Maar het is al een paar keer gebeurt dat ze dan echt de volgende dag al helemaal zompig waren, en ik het toch weg moest gooien. Broodboxen doen we heel soms, er zit vaak witbrood in en dat kopen we uit onszelf echt nooit, dus dat houdt me een beetje tegen. Vragen of een filiaal mee wil doen helpt overigens, zo is de jumbo bij ons er destijds mee begonnen (en nu weer gestopt omdat ze de anti-verspillingsbak hebben neergezet. Ook helemaal prima natuurlijk)

  1. Dat klinkt heel lekker bloemkool en venkel samen. Wij doen bloemkool altijd in de oven met kerrie, dat is ook echt een aanrader! Champignons gaat hier ook wel eens mis, maar mijn man is er dol op dus meestal komen ze wel op!

 5. Zo leuk om jouw boxen te zien! En thanks voor de link naar mijn artikel, wat lief! Je boxen zien er allemaal heel goed gevuld uit, maar al helemaal die linker. Holy moly! Kan me trouwens wel voorstellen dat de witlof je na een tijdje de neusgaten uitkwam, haha. Ik moet zeggen dat ik de mijne heb weggegeven aan mijn ouders, omdat witlof een van de weinige groenten is die ik écht niet lust 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *