Body Positivity Tips, Podcasts over duurzaamheid
Boeken Duurzaamheid

Luister, lees & kijktips over Body Positivity, duurzaamheid en meer | Mei 2020

Regelmatig deel ik op mijn blog leuke lees en kijktips. Omdat we allemaal wel wat afleiding en vermaak kunnen gebruiken leek het me leuk om wat kijk en luistertips te delen op mijn blog. Ik heb er eindig genoeg verzameld voor een blogje (ik wil ze echt leuk vinden, voor ik ze deel dus dat duurt altijd even). Lees, kijk, en luister lekker mee met mijn tips over duurzaamheid en body positivity

Al deze tips zijn dingen waar ik de afgelopen tijd erg van genoten heb of die me op een andere manier heel erg geraakt heb. Ik hoop dat deze dingen jou net zo blij kunnen maken als ze mij hebben gemaakt.

Leestips

Knap voor een dik meisje – Tatjana Almuli

Dit boek vond ik echt een eye opener, ik ben zelf een slank blonde vrouw en ik vind het altijd heel lastig om me in te leven in mensen die niet aan de standaard voldoen. Dit boek vond ik heel fijn en mooi om te lezen. Ze schrijft prachtig en zo eerlijk. Ik bleef doorlezen en dat heb ik niet vaak met non-fictie!

Knap voor een dik meisje koop je voor €17,99 bij o.a. Bol.com

Flow: Duurzaamheid & Natuur Themanummer

Of je nou al heel hard op weg bent met een duurzame levensstijl of nog maar net bent begonnen. Het nieuwe flow thema nummer is ontzettend leuk, met artikelen over leuke duurzame intiatieven, wat je allemaal groen kan doen, maar ook eerlijke verhalen over wat nog niet goed gaat. Echt heel leuk om te lezen.

Het Flow themanummer koop je voor €7,99 bij de boekhandel of op o.a. Flowmagazine.nl

Kijktips

Floortje blijft hier

We kennen Floortje Dessing natuurlijk allemaal van haar prachtige programma waarin ze afreist naar het einde van de wereld. Tijdens de corona crisis maakt ze een mooie serie waarin ze op 1.5 meter afstand bijzondere mensen en gezinnen op zoekt in eigen land. Zeker een aanrader. Ze zijn gratis te bekijken op npo.nl

Luistertips

Six Feet Apart – Alec Benjamin

Dit nummer beschrijft echt precies hoe ik me voel de afgelopen weken. De eerste keer dat ik hem hoorde was ik bijna in tranen. Ondertussen heb ik het nummer zo vaak geluisterd dat YouTube hem standaard in mijn aanbevolen video’s zet. Zeker even luisteren.

Aanraking – Yentl en de Boer

En ik heb nog een tweede nummer dat ik je graag wil tippen: aanraking. Dit nummer beschrijft de huidige situatie zo mooi en met zoveel humor. Ik word er instant blij van. Echt heel gaaf!

Man met de microfoon – Lockdown

Als je net zo dol bent op podcasts als ik, dan weet ik zeker dat je dit leuk gaat vinden. Man met de microfoon maakt nu namelijk hele leuke corona podcasts. het is een podcast vol met echte en bijna echte verhalen over mensen die iets hebben meegemaakt wat te maken heeft met quarantaine, opgesloten, buitengesloten enz. Dit kan van alles zijn, tot iemand die de sleutel kwijt raakte en een hele dag haar huis niet in kon tot iemand die jaren geleden een avontuur beleefde in het buitenland. Ze zijn maar 15 minuten dus er is geen enkel excuus om deze podcast geen kans te geven!

Dit waren voor nu mijn tips. Hopelijk zit er iets tussen waar jij ook blij van gaat worden! Heb je nou nog meer tips nodig om tijd mee te doden? Die kan je hier vinden!

Liefs, Anouk

Heb jij nog een goede lees-, kijk- of luister-tip voor mij?

Dit artikel bevat affiliate links

7 gedachten over “Luister, lees & kijktips over Body Positivity, duurzaamheid en meer | Mei 2020”

  1. Het boek van Tatjana lijkt me echt heel bijzonder. Even kijken of ik die kan bemachtigen! Ben ook benieuwd naar Floortje blijft hier.

    1. Als je een bieb-abonnement hebt kan je hem vast in de bieb of in de online bibliotheek vinden. en anders gewoon bij de boekwinkel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *