duurzame doelen 2019
Duurzaamheid

Mijn duurzame doelen | Voorjaar 2019

Een van de dingen met duurzaamheid is dat het altijd duurzamer kan. En ondanks dat ik het motto heb dat alle steentje bijdragen, zijn er toch nog wat dingen die ik graag zou verbeteren. Lees lekker mee voor mijn duurzame doelen!

Volledig Dierproefvrij zijn

Ik ben al een hele tijd bezig met dierproefvrij gaan. Dit gaat echter niet in een week, ik heb nog allerlei producten liggen die niet dierproefvrij zijn die ik eerst op wil maken. Maar stapje bij stapje ga ik steeds een beetje meer dierproefvrij.

Wil jij ook dierproefvrij gaan? Klik hier om te lezen hoe je dat budgetvriendelijk kan doen!

Minder afval maken

Ik zou graag minder afval maken. In de vorm van plastic, maar ook andere vormen van afval zoals papier. Want alhoewel het gerecycled kan worden, is het niet gebruiken altijd nog de duurzaamste optie. Een voorbeeld is dat ik nu bijvoorbeeld wasbare wattenschijfjes gebruik. Als kleine volgende stap zal ik als mijn shampoo op is een shampoo bar gebruiken en niet meer een uit een plastic fles. Stapje voor stapje minder afval produceren, dat is mijn doel.

Spread The Message

Ik ben van mening dat bij duurzaamheid de belangrijkste stap gewaarwording is. Daarom ben ik deze blog begonnen, op deze manier hoop ik jou te kunnen laten zien dat je heel simpel iets duurzamer kan gaan leven.

Zo schreef ik eerder al blogs over duurzaamheid. Lees hier hoe je gratis duurzamer kan leven, of hier hoe je er zelfs geld mee kan besparen!

Ik hoop dat ik door deze blog kan laten zien dat je echt niet in een keer zero waste hoeft te gaan om beter voor de wereld te zorgen. Stapje voor stapje maken we met zijn allen de wereld steeds een beetje duurzamer!

Liefs, Anouk

Heb jij ook duurzame doelen om jou leven milieuvriendelijker te maken?

12 gedachten over “Mijn duurzame doelen | Voorjaar 2019”

  1. Wat een mooie doelen! Tof dat je je beseft dat kleine stapjes zoals deze het beste werkt en op lange termijn de meeste impact hebben πŸ™‚ Mijn voornaamste duurzame doel komende tijd is ook minder afval. Ik leef al vrij duurzaam, maar verpakkingen in de supermarkt blijft zo lastig!

    1. Ja daar loop ik ook heel er tegen aan, ook omdat een losse paprika zonder plastic verpakking vaak veel duurder is dan een plastic verpakking met 3 stuks

  2. Wat goed om te horen dat je hier zo bewust bij stilstaat. Ik gebruik zelf eigenlijk al jaren dierproefvrije producten, en eet sinds kort ook vegetarisch. Het voelde nu als een goed moment om te stoppen met vlees te eten, omdat ik merkte dat het me steeds meer tegen begon te staan.

    1. Ik merk dat ik ook steeds vaker vegetarisch ga eten. Ik vind het nog wel erg lastig om als ik bijvoorbeeld uit eten ga vegetarisch te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *