Duurzaamheid

Natuurlijke producten voor DIY cosmetica van YouMadu (Webshop Review)

Een paar weken geleden werd ik benaderd door de webshop YouMadu of ik een pakketje wou ontvangen met ingrediënten om zelf cosmetica te maken. Als je mijn blog volgt weet je dat ik daar al langer mee bezig ben, dus ik was meteen erg enthousiast. Lees dus snel verder voor mijn review van de webshop YouMadu!

100% Natuurlijk ingrediënten & veel biologisch

Al hun producten zijn van natuurlijke ingrediënten en zonder onnodige toevoegingen. Heel fijn als je net als ik zelf cosmetica wil maken! Een groot deel van hun assortiment is ook nog eens biologisch, super goed! In mijn ogen zijn de producten ook echt van goede kwaliteit, alhoewel ik er niet heel erg veel verstand van heb omdat ik nog maar net begonnen ben met mijn avontuur om zelf cosmetica te maken.

Prachtige verpakkingen

Als je net als ik een sucker bent voor mooi verpakkingen dan kan je hier echt je slag slaan. de bruine glazen potjes die ze gebruiken zijn echt ontzettend mooi. Ook heel geschikt om her te gebruiken als ze leeg zijn!

youmadu review

Plastic als verpakkingsmateriaal

Een kritisch puntje: het pakketje waar de producten in verzonden werd was gevuld met van die plastic pinda’s (geen idee hoe die echt heten, maar je weet vast wat ik bedoel). Als je net als ik zelf cosmetica wil maken om minder afval te produceren is dit wel echt heel jammer. Op hun website staat dat ze op zoek zijn naar een duurzaam alternatief, dus ik hoop dat ze nog overstappen op bijvoorbeeld vullers van aardappelzetmeel (zoals die van Lush)

Ik heb heel veel zin om deze producten te gaan gebruiken om zelf cosmetica te gaan maken. Denk je nou, yes ik wil hier iets bestellen? Met de code ANOUK15 krijg je 15% korting op je aankoop. Klik hier om naar hun webshop te gaan!

Liefs, Anouk

Maak jij al je eigen cosmetica?

De artikelen heb ik ontvangen van YouMadu in ruil voor een blogpost

2 gedachten over “Natuurlijke producten voor DIY cosmetica van YouMadu (Webshop Review)”

  1. Wat leuk zeg. Dat je dit mocht proberen. De verpakkingen passen echt bij jou, ik begrijp direct waarom dit je aanspreekt.
    Ik heb zelf al deodorant gemaakt.
    En laatst geurstokjes. Ik had een leuk bruin flesje, van de “overgangsdruppels” Maar ik heb denk ik de verkeerde olie gebruikt, want de stokjes drogen uit.
    Nog maar eens opnieuw proberen met dunnere olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *