gratis duurzame tips
Duurzaamheid

Nog 5 gratis duurzame tips

Mijn allereerste blog waren 5 tips om gratis duurzamer te leven en het leek me leuk om een vervolg te schrijven op deze blog, want ik heb weer wat nieuwe tips verzameld hoe je gratis duurzamer kan leven. Lees snel mee voor meer gratis duurzame tips!

Plastic Rietjes

Gebruik jij vaak rietjes? Die kan je vaak makkelijk achterwege laten om zo toch mooi weer wat afval te besparen. Ik weet dat dit niet voor iedereen mogelijk is, maar dan kan je ook overwegen kartonnen rietjes of een roestvrijstalen exemplaar te gebruiken.

Reclamefolders

Gooi jij je reclamefolders meteen in de prullenbak of lees je ze net zo lief op internet? Plak dan een Nee-Nee sticker op je brievenbus, zo bespaar je ongemerkt een heleboel papier en plastic.

Stroom besparen / Trek de stekker uit het stopcontact

Stroom besparen kan je heel makkelijk gratis doen, trek eens de stekker uit het stopcontact als je een apparaat niet gebruikt of gebruik een van mijn overige 34 tips om stroop te besparen!

Recycle je afval

Stop papier in de papiercontainer, breng glas naar de glasbak en lever textiel in bij een kringloop of in een textielcontainer. Waarschijnlijk wist je dit allemaal al, maar wist je ook dat je ook batterijen, kleine apparaten, verf en nog veel meer afval gescheiden in kan leveren? Kijk eens bij je lokale supermarkt wat voor inlever bakken ze daar hebben. Alle beetjes helpen.

Stap over naar een Groene bank

Ik ben op het moment met overstappen naar een groene bank. Ik heb zelf gekozen om over te stappen naar ASN, maar Triodos schijnt ook groen te zijn. Dit kost je even wat moeite, maar daarna weet je zeker dat jou geld in goede initiatieven wordt geïnvesteerd!

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips om te verduurzamen, ik schreef er hier, hier en hier ook over. Het leuke aan verduurzamen is dat je altijd nieuwe dingen blijft ontdekken, extra leuk als het je niets kost!

Liefs, Anouk

Heb jij nog een goede gratis duurzame tip?

3 gedachten over “Nog 5 gratis duurzame tips”

  1. Met dank aan jouw blogs heb ik de stekker van m’n Senseo uit het stopcontact gehaald. Ik gebruik ‘m alleen als er bezoek komt (want ik drink zelf geen koffie), dus hij staat vaak werkeloos op m’n aanrecht toe te kijken. De waterkoker gebruik ik wel veel, dus die stekker heb ik laten zitten, maar een beetje duurzamer leven kan nooit kwaad, dacht ik en alle kleine beetjes helpen;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *