Duurzame panty's
Duurzaamheid

Op zoek naar een duurzame Panty? Hier kan je ze vinden!

Nu de herfst eraan komt trek ik ze weer steeds vaker uit de kast: panty’s. Ik heb er zelf ontzettend mee geworsteld om duurzame panty’s te vinden, het leek me daarom leuk om mijn bevindingen te delen!

Waarom zijn panty’s niet duurzaam?

Ten eerste zijn panty’s een wegwerpproduct, want ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik kan ze niet langer dan 5 keer dragen heel houden (en dat is al een uitdaging. Niet erg duurzaam. Daarnaast zijn standaard panty’s gemaakt van nylon. Niet alleen kost de productie van Nylon uit aardolie veel energie, nylon staat er ook om bekend dat ze microplastic afgeven bij elke wasbeurd. Microplastics zijn schadelijk voor mens én milieu (in deze post leg ik uitgebreid uit waarom). Genoeg redenen dus om naar een alternatief te zoeken!

3 duurzame(re) alternatieven

Ik heb drie alternatieven voor je, variërend van heel duurzaam tot wat minder duurzaam. Alle drie zijn ze echter beter dan gewoon lukraak een panty kopen bij de eerste winkel waar je ze ziet liggen!

Swedish Stockings

Ben je op zoek naar een echt duurzame panty? Dan zijn de panty’s van Swedish Stockings eigenlijk je enige optie. Swedish Stockings maakt panty’s van gerecycled nylon en is dus een stuk duurzamer dan nieuwe geproduceerd nylon. Daarnaast gebruiken ze duurzame energie, recyclen ze het water gebruikt in productie en zijn hun fabrieken zero waste! Meer lezen over dit merk dat kan hier! Swedish Stockings koop je vanaf 23 euro bij o.a. Bol.com* en de Bijenkorf.

Tweedehands (Ja, echt!)

Een beter betaalbare optie voor duurzame panty’s zijn tweedehands panty’s kopen. Ik ben zelf voor deze optie gegaan en het is echt heel goed te doen! Panty’s kan je vinden op de bekende sites waar tweedehands kleding wordt verkocht zoals United Wardrobe en Vinted, maar ook op marktplaats. Zoek wel even naar panty’s nieuwe in verpakking zodat je zeker weet dat er nog geen gaatjes inzitten!

De duurzamere fast fashion merken

Deze laatste optie is niet echt duurzaam, maar ik wil hem je niet onthouden. Tussen Fast Fashion merken zit een enorm verschil in duurzaamheid, de zeeman en C&A zijn bijvoorbeeld veel duurzamer bezig dan de Hema. Wil je dus een panty koop dat dan bij een Fast Fashion merk dat stappen zet richting duurzaamheid. De merken hieronder krijgen allemaal het label It’s a start van Good On You. een website die van heel veel merken heeft onderzocht hoe duurzaam ze zijn!

 • H&M
 • C&A
 • Zeeman – Niet beoordeeld op Good On You, maar staan ook goed bekend op gebied van duurzaamheid
 • Wil je een ander merk checken? Dat kan hier!

Ik ben heel blij met mijn tweedehands panty’s, ik heb ze zelf gekocht via Vinted en dat was een prima eerst ervaring met online tweedehands kleding kopen. Ik ben benieuwd naar jou ervaringen met duurzame panty’s, heb je die al eens gekocht?

Liefs, Anouk

Waar ga jij duurzame panty’s kopen?

Linkjes met een * zijn affiliatie links. Als je iets koopt via deze link krijg ik een klein percentage. Jij betaald niets extra.

8 gedachten over “Op zoek naar een duurzame Panty? Hier kan je ze vinden!”

 1. Ik koop mijn panty’s altijd bij de Zeeman (en ja soms ook bij de Primark) maar ik doe daar wel echt lang mee eigenlijk. Sommige panty’s heb ik al jaren. Ze komen dan misschien niet van een duurzaam merk maar ik doe er wel lang mee. Ik kan daar ook echt niet zoveel geld aan uitgeven net omdat ze snel kapot kunnen gaan (ook al vaak genoeg gehad hoor).
  Wel een goed idee om tweedehands eens te kijken naar nieuwe panty’s. Daar had ik eigenlijk zelf nog niet aan gedacht!

 2. Tja, qua panty’s ga ik niet aan duurzaam beginnen. Dat wordt echt een te duur grapje. Bovendien: ze moeten écht lekker zitten en die van de Zeeman zitten bij mij niet lekker. Ik ga voor die van de Hema. Die zitten lekker en passen goed én die gaan soms langer dan een dag mee. Jaja;).

 3. Tja .. mijn bezorgdheid ging vooral uit naar de fijne kniekousen die ik soms na 2 keer reeds moet wegwerpen …ik vind dit op heden geen optie meer …ik ga voor meer duurzaam (ik koop Wel mijn kniekousen bij de zeeman ). Maar ik ga nu zeker nog beter mijn best doen

  1. Supergoed! Zeeman is van alle fast fashion merken al best een duurzame keuze, C&A en H&M zijn ook redelijk duurzaam misschien hebben die kniekousen die minder snel stuk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *