Zelf IJswafels maken
Duurzaamheid Recepten

Overgebleven Botercrème? Maak er ijsjes van! | Botercrème IJswafels Recept

Zelfgemaakte IJswafels met botercrème

Als jij net als ik wel eens taarten bakt, dan zal je wel eens botercrème hebben gemaakt. Nou weet ik niet hoe het bij jou gaat, maar ik heb altijd te veel. Om te voorkomen dat ik deze botercrème weg moet gooien maak ik er dan graag ijswafeltjes van. Ik voorkom voedselverspilling en heb lekkere ijsjes. Win-win situatie dus! Lees snel verder hoe je ze maakt!

Botercrème ijswafels zijn zo simpel om te maken dat het eigenlijk geen recept mag heten, maar ze zijn zo lekker dat ik het toch wil delen. Bovendien heb ik een hekel aan verspilling en zo kan ik met jou delen hoe je nooit meer botercrème hoeft weg te gooien.

Zo maak je Botercrème IJswafels

Ingrediënten

  • (Overgebleven) Botercrème (Ik gebruik dit recept)
  • Digestieve Koekjes, of een ander koekje dat jij lekker vindt!

Bereiding

Maak botercrème volgens je favoriete recept, of haal je overgebleven botercrème een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het zacht wordt.

Smeer een laag botercrème van 1 tot 1.5 cm op een digestive biscuitje. Vervolgens druk je op de bovenkant nog een digestive biscuitje, om een wafel te creeëren.

Voor een mooie afwerking kan je met een mesje (of met je vingers) de randjes een beetje aandrukken zodat ze glad zijn.

Laat de ijswafels ongeveer 4 uur in de vriezer opstijven voor je ze opeet.

Zelfgemaakte IJswafels met botercrème

Het leuke aan dit recept is dat je er ook lekker mee kan variëren. Heb je chocolade botercrème, dan maak je chocolade ijsjes. Wil je een keer wat anders, probeer een ander koekje aan de buitenkant. Zoveel mogelijkheden, maar toch super simpel. Daar hou ik van!

Liefs, Anouk

Wat doe jij met botercrème die overblijft na het bakken van een taart?

8 gedachten over “Overgebleven Botercrème? Maak er ijsjes van! | Botercrème IJswafels Recept”

  1. Oe, wat een goed idee! Doet me denken aan die ijsjes die ze vroeger bij het kraampje bij het zwembad altijd hadden. Ik maak mijn botercreme trouwens sinds kort op basis van banketbakkersroom. ZO lekker!

  2. Ik vind botercrème echt vies, haha :p maar wel een mega goed idee om je restjes op te maken! Ik zou anders ook niet zo gauw weten wat er mee doen, behalve misschien een nieuwe taart of cake maken maar als je net getrouwd bent heb je daar misschien al genoeg van ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *