
Als jij net als ik wel eens taarten bakt, dan zal je wel eens botercrème hebben gemaakt. Nou weet ik niet hoe het bij jou gaat, maar ik heb altijd te veel. Om te voorkomen dat ik deze botercrème weg moet gooien maak ik er dan graag ijswafeltjes van. Ik voorkom voedselverspilling en heb lekkere ijsjes. Win-win situatie dus! Lees snel verder hoe je ze maakt!
Botercrème ijswafels zijn zo simpel om te maken dat het eigenlijk geen recept mag heten, maar ze zijn zo lekker dat ik het toch wil delen. Bovendien heb ik een hekel aan verspilling en zo kan ik met jou delen hoe je nooit meer botercrème hoeft weg te gooien.
Zo maak je Botercrème IJswafels
Ingrediënten
- (Overgebleven) Botercrème (Ik gebruik dit recept)
- Digestieve Koekjes, of een ander koekje dat jij lekker vindt!
Bereiding
Maak botercrème volgens je favoriete recept, of haal je overgebleven botercrème een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het zacht wordt.
Smeer een laag botercrème van 1 tot 1.5 cm op een digestive biscuitje. Vervolgens druk je op de bovenkant nog een digestive biscuitje, om een wafel te creeëren.
Voor een mooie afwerking kan je met een mesje (of met je vingers) de randjes een beetje aandrukken zodat ze glad zijn.
Laat de ijswafels ongeveer 4 uur in de vriezer opstijven voor je ze opeet.

Het leuke aan dit recept is dat je er ook lekker mee kan variëren. Heb je chocolade botercrème, dan maak je chocolade ijsjes. Wil je een keer wat anders, probeer een ander koekje aan de buitenkant. Zoveel mogelijkheden, maar toch super simpel. Daar hou ik van!
Liefs, Anouk
Wat doe jij met botercrème die overblijft na het bakken van een taart?
Wow, je hebt gelijk. Botercrème maken is heel easy! Dit recept ga ik binnenkort eens uitproberen. Het ziet er super lekker uit.
Zeker doen, het is echt heel makkelijk!
Oe, wat een goed idee! Doet me denken aan die ijsjes die ze vroeger bij het kraampje bij het zwembad altijd hadden. Ik maak mijn botercreme trouwens sinds kort op basis van banketbakkersroom. ZO lekker!
Oeh dat klinkt ontzettend goed zeg! Ik vind die recepten er altijd zo moeilijk uit zien voor banketbakkersroom
Had ik dat maar eerder geweten. Na de bruiloft vond ik nog een restje in de koelkast en ik heb het wrggegooid? zonde…
Haha, die had ik mee willen nemen maar helemaal vergeten :, )
Ik vind botercrème echt vies, haha :p maar wel een mega goed idee om je restjes op te maken! Ik zou anders ook niet zo gauw weten wat er mee doen, behalve misschien een nieuwe taart of cake maken maar als je net getrouwd bent heb je daar misschien al genoeg van ?
Haha ja, en als je net een verjaardag hebt gehad hoef je vaak ook niet nog meer taart.