Duurzaamheid

Persoonlijke mijlpalen van mijn 23e levensjaar!

Hieperdepiephoera! Vandaag is het mijn verjaardag en blaas ik 23 kaarsjes uit. In deze blog neem ik je mee in persoonlijke mijlpalen van het afgelopen jaar. En het zijn er best wel veel, dus lees snel verder!

Rond mijn verjaardag vind ik het altijd leuk om na te denken over het afgelopen en komende jaar. Vorig jaar schreef ik daar bijvoorbeeld deze blogpost over!. Waar ik vorig jaar schreef over studeren, gaat het dit jaar wat breder zijn. want ik ben natuurlijk afgestudeerd!

Mijn masterdiploma halen!

En dat is natuurlijk ook meteen de grootste mijlpaal van het afgelopen jaar. Ik heb mijn masterdiploma Biomedische wetenschappen afgelopen juli nét niet cum laude gehaald. Dit is verreweg de grootste mijlpaal van het afgelopen jaar en ik ben hier heel erg trots op!

De eerste volwassenmensenbaan

Aansluiten op mijn master begon ik ook meteen aan mijn allereerste volwassenmensenbaan. Ik ben er (en ik vind terecht) heel trots op dat ik direct na mijn master ben begonnen met werken als lab analist bij een farmaceutisch bedrijf. Ik werk er nu 1.5 maand en tot nu toe vind ik het erg leuk om te werken, én ik ben ook heel blij met de keuze om direct niet meer fulltime te gaan werken maar 4 dagen per week.

We kochten een auto

Helemaal niet duurzaam, maar (helaas) wel essentieel om te hebben als je niet studeert en niet in de randstad woont: we kochten een auto. En ik kan je vertellen dat zowel mijn man als ik ons heel volwassen voelden toen we onze eerste eigen auto kochten. We moeten onze groene peugeot nog ophalen overmorgen, maar we zijn er alvast heel blij mee. Nu hoeven we eindelijk niet meer een uur te reizen met het OV naar mijn ouders die 15 minuten reiden verderop wonen, of een auto te lenen elke keer als we naar familie willen die niet met het OV bereikbaar zijn. Als je in de randstad woont is dit ondenkbaar, maar in het noorden gewoon hoe het is. Niet duurzaam, wel een mooie mijlpaal!

Steeds beter mijn eigen grenzen kennen

Iets wat elk jaar beter gaat is het kennen van mijn eigen grenzen. Afgelopen jaar ben ik steeds beter gaan herkennen wanneer ik over mijn grenzen ga. Ik schreef er ook een hele reeks blogposts over, bijvoorbeeld deze over herkennen dat je overprikkeld bent. En natuurlijk deze post over mijn social fobie die ik heel spannend vond om te schrijven (nog bedankt voor alle superlieve reacties!)

Weer duurzamer leven dan het jaar ervoor

Iets wat ook elk jaar beter gaat is duurzamer leven! Afgelopen jaar gingen we steeds vaker veganistisch eten (lees hier over 3 mini stapjes die ik maakte) en gingen we ook minder afval maken doordat ik nu bijvoorbeeld wasbare inlegkruisjes gebruik. Ook kocht ik afgelopen jaar bijna al mijn kleding tweedehands, en kocht ik ook veel decoraties en zelfs cadeautjes tweedehands. Stapje voor stapje duurzamer leven, daar ga ik voor!

Dit zijn wel de grootste persoonlijke mijlpalen van het afgelopen jaar. Ik hoop dat jij het net zo leuk vond als te lezen, dan als ik het vond om deze blogpost te lezen. Alvast een hele fijn week iedereen!

Liefs, Anouk

Hou jij ook zo van terugblikken op persoonlijke mijlpalen van het afgelopen jaar rond je verjaardag?

4 gedachten over “Persoonlijke mijlpalen van mijn 23e levensjaar!”

  1. Gefeliciteerd met je 23e verjaardag! Het is echt een mooi lijstje mijlpalen zo. Ik probeer op mijn verjaardag wel even stil te staan bij wat er is gebeurd het jaar daarvoor, maar dan beperk ik me niet per se tot mijlpalen.

    1. Dankjewel! Ik beperk me ook niet perse tot mijlpalen hoor, maar voor een blog is dat wel zo makkelijk want jullie zijn denk ik niet zo geïnteresseerd in al mijn familiemomenten van het afgelopen jaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *