tweedehands winkelen
Duurzaamheid

Vier x dingen die ik alleen nog maar Tweedehands koop

Tweedehands winkelen is een van de allerleukste bezigheden als je het mij vraagt en ik heb er al vaak over geblogd. In deze post deel ik vier dingen dingen die ik eigenlijk alleen nog meer tweedehands koop, of bijna alleen maar tweedehands koop. Lees snel verder!

Tweedehands shoppen is helemaal hip én terecht want het is zo ontzettend leuk. In deze blog deel ik daarom items die je ontzettend makkelijk tweedehands kan kopen. Dus lees door voor tweedehands winkelen: 4 x items die iedereen tweedehands kan kopen!

Kleding

Een eerste groot item wat ik alleen nog maar tweedehands koopt is kleding. Sinds een paar jaar heb ik tweedehands kleding shoppen helemaal ontdekt en tegenwoordig koop ik eigenlijk helemaal niets meer nieuw. Ik vind dat ik leukere kleding draag sinds ik tweedehands kleding koop en ik probeer vaker nieuwe stijlen uit dan dat ik voorheen deed. Zelfs panty’s blijk je heel goed tweedehands te kunnen kopen alleen schoenen en ondergoed vind ik lastig dus die koop ik nog nieuw.

Over tweedehands kleding kopen schreef ik al eens een lange blog met allerlei tips over hoe je dit aan kan pakken. Je kan deze blog hier lezen!

Kaarsen

Traditionele kaarsen zijn ongelofelijke milieuvervuilers. Ze worden gemaakt van paraffine wat gemaakt wordt van fossiele brandstoffen en brengen veel roet in de lucht bij verbranding. Kaarsen van bijen of sojawas zijn al stukken duurzamer! Als je wil weten hoe dat zit kan je het best mijn blogpost erover lezen (die nog steeds heel vaak gelezen wordt!), die kan je hier vinden. Ik koop dus eigenlijk nooit meer kaarsen, en ik zou ze ook zeker niet nieuw kopen in de winkel. Tweedehands zou ik ze wel kopen omdat de fossiele brandstoffen dan toch al verbruikt zijn. Ik krijg overigens wel eens nieuwe kaarsen cadeau en die gebruik ik dan ook gewoon op!

Garen & wol om mee te haken

Creatieve spulletjes koop ik ook het liefst tweedehands (wederom, hier schreef ik ooit een blogpost over). De afgelopen tijd kocht ik regelmatig wol bij de tweedehands winkel, dit is niet alleen super budgetproof maar ook heel duurzaam want veel wol wordt van plastic gemaakt en ook de katoenindustrie laat meestal te wensen over qua duurzaamheid. Wol in tweedehands winkels zit bijna altijd nog nieuw in de verpakking, maar als je er kleding van gaat maken is het misschien wel zo verstandig om je haak of breiwerk even te wassen voordat je het aantrekt.

Ook andere knutselspullen kan je overigens goed tweedehands kopen. Spullen voor borduren liggen ook vaak in de kringloop en voor creatief journallen kan je ook van alles vinden. Soms moet je even zoeken, maar geef het eens een kans!

Woondecoraties

Het laatste item dat ik eigenlijk niet meer nieuw koop zijn woondecoraties. Bij de kringloop zijn altijd zo ontzettend veel mooie decoraties voor in huis te vinden dat ik ze zelden nog nieuw koop (alhoewel ik zal bekennen dat ik nog wel eens zwicht voor IKEA items). De afdelingen met woondecoraties zijn altijd ontzettend groot in de meeste kringlopen, het is dus ook echt ontzettend makkelijk om dit tweedehands te kopen. Eerlijk gezegd is het moeilijker om niet veel te veel decoraties te kopen want de prijsjes zijn vaak ook heel erg fijn voor prulletjes voor in huis.

Ik ben echt dol op tweedehands shoppen, ik doe het al van kleins af aan en zou niet anders willen. Ben jij ook zo dol op tweedehands spullen kopen of koop je toch nog veel nieuw? Wil je tweedehands winkelen eens proberen maar weet je niet zo goed hoe, in deze blogpost vind je allerlei tips voor succes!

Liefs, Anouk

Wat is het laatste item dat jij in een tweedehands winkel hebt gekocht?

6 gedachten over “Vier x dingen die ik alleen nog maar Tweedehands koop”

  1. Ik koop ook veel tweedehands! Van kleren nu eigenlijk ook vooral via Vinted maar zwicht toch af en toe nog eens voor iets nieuws 🙂 babykleren koop ik ook zo goed als allemaal via Vinted en inderdaad, voor woondecoratie ga ik ook naar de kringloop. Ik vind in nieuw bijna nooit zo leuke spullen maar ik hou enorm van kitsch en vintage en dat vind je toch vooral in de kringloop.

  2. Ik hou er ook echt van om veel tweedehands te kopen! Zeker mijn kleding inderdaad, ik vind het heerlijk om leuke tweedehandswinkeltjes af te struinen naar mooie vondsten. En de kringloop voor woondecoratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *