Duurzame kijktips
Duurzaamheid

Luister, lees & kijktips over duurzaamheid en meer

Op het internet zijn zo veel leuk dingen te vinden over duurzaamheid, apps podcasts, boeken, blogs en ga zo maar door. Het leek me leuk om om de zoveel tijd op mijn blog tips te delen met leuke duurzame kijktips (en/of mindfulle kijktips) die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen. Vandaag een eerste selectie!

Genaaid – TV serie

Genaaid is een fascinerende serie over de hoe de fashion industrie eigenlijk in elkaar zit. 5 Fashionista’s gaan wonen en leven in myanmar en echt werken in de fabrieken waar onze kleren worden gemaakt. Ik heb meerdere keren een traantje gepinkt en ik ben nu nog veel gemotiveerder om geen Fast Fashion meer te kopen. Genaaid is gratis terug te kijken op de site van NPO3 je vindt het hier.

Goed nieuws: mocht je nou net zo als ik geen geld hebben voor netflix of andere streaming platformen. Alle tips in deze blog zijn gratis te lezen/bekijken!

Tiny Boundaries – Documentaire

Laatst zat ik nietsvermoedend de flow te lezen toen er ineens een paar leuke pagina’s opdoken met allerlei tips voor podcasts en series. Bij de series was ik eigenlijk direct teleurgesteld omdat ik overal netflix voor nodig had en ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik ontdekte dat ik de toffe docu Tiny Boundaries gewoon gratis via hun website kan bekijken! Het is een gave docu over mensen die leven op een klein eiland en een tiny house hebben laten bouwen (in Nederland!) om workshops in te houden voor hun duurzame onderneming. Hoe gaaf!

De Groene Podcast – Podcast

Dit is eigenlijk geen nieuwe ontdekking maar een van vorig jaar, maar ik wil hem toch delen. Groen meisje Merel Wildschut heeft vorig jaar namelijk een hele toffe podcast serie gemaakt over voedselverspilling, met allemaal leuke initiatieven die voedselverspilling tegen gaan en ook tips om voedselvoorspilling te voorkomen. Heel leuk en interessant. Je vindt de podcast in de reguliere podcast apps door te zoeken op: de groene podcast.

Apps

Bunz is een ontzetttend toffe app (en website) die in Nederland ook aan het opkomen is. In het noorden van het land waar ik woon zijn er alleen helaas nog niet veel mensen op Bunz, maar dat weerhoudt me er niet van dit toffe concept met je te delen! Het idee is dat jij er dingen op zet die je niet meer hoeft, iemand anders kan je dan een aanbod doen om het item te ruilen voor iets anders. Misschien kunnen we deze toffe app samen groot maken in Nederland, je kunt Bunz hier vinden en dit is mijn linkje om met vrienden te delen.

Een ander heel leuk initiatief is de app Too Good To Go. Ik denk haast dat je het wel al voorbij hebt zien komen want in het westen van het land is het al een paar jaar actief. Too Good To Go is een app waarbij je restanten voedsel kan kopen in een verrassingspakket voor een hele goedeprijs. Zo’n pakket kan je kopen bij bakkers en restaurants maar ook bij verscheidene supermarkten. Als het al een paar jaar actief is waarom ik dit dan nu pas deel? De app begint nu eindelijk actief te worden in het Noorden van het land, superleuk! Je vindt de app hier.

Dit waren voor nu al mijn tips met leuke series, podcasts en meer over duurzaamheid. Ik hoop dit over een tijdje, als ik nieuwe duurzame kijktips heb verzameld, nogmaals te kunnen doen! Misschien is het dan ook leuk om tips te verzamelen over minimalisme en mindfulness.

Liefs, Anouk

Heb jij nog leuke tips voor duurzame kijktips?

12 gedachten over “Luister, lees & kijktips over duurzaamheid en meer”

  1. Kijk, dat is nog eens leuk, om tips te krijgen die ik kan zien zonder Netflix. Tiny boundaries lijkt me erg leuk. Die ga ik deze week eens bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *