Doelen stellen voor 2022
Langzaam leven

Mijn 2022 in hoogtepunten (die niet altijd makkelijk waren, maar wel mooi!)

2022 was een jaar waarin veel gebeurd is, voor mij niet alleen in de wereld maar ook privé. Lees verder voor mijn 2022 in 4 grote highlights.

Ik heb nog geen jaar zo weinig geblogd sinds het ontstaan van Vriendelijk Leven als het afgelopen jaar. Ik was dit jaar heel veel moe en had heel veel pijn, gelukkig met een goed doel: onze dochter. In deze post deel ik de belangrijkste (positieve) gebeurtenissen van mijn 2022

Ik kocht een chalet

Het lijkt een heel leven geleden, maar aan het begin van dit jaar kocht ik een chalet om op te gaan knappen. En alhoewel ik er geen blogs over heb geschreven is er al heel erg veel verandert in het chalet en is het bijna zo ver opgeknapt dat ik het zou kunnen verhuren. In het nieuwe jaar hoop ik een post met before en after foto’s te plaatsen. Weet je niet waar ik het over heb? In deze blog lees je meer over het chalet.

Ik werd zwanger

Toch zeker wel het grootste hoogtepunt van 2022: ik werd zwanger. Zwanger zijn was voor mij zowel fysiek als emotioneel een rollecoaster. Fysiek omdat ik 7 maanden rugpijn heb gehad, zoveel dat ik maanden halve dagen heb gewerkt en dan de rest van de dag uitgeput was. Emotioneel omdat het niet niets is zwanger zijn. Ik wou over elk trimester een update schrijven op mijn blog, maar dat is alleen over het eerste trimester gebeurd. Als jullie het leuk vinden kan ik dit nu alsnog doen, laat dat dan even weten in de reacties.

Een vast contract

Nog een grote highlight van het afgelopen jaar is dat ik vlak nadat ik op mijn werk verteld dat ik zwanger was een vast contract kreeg. Doodeng vond ik het, mijn leidinggevende vlak voordat mijn contract af zou lopen moeten vertellen dat ik zwanger was, maar gelukkig maakte het niets uit! Nu ben ik nog met verlof maar ik kan oprecht zeggen dat ik er wel naar uit kijk om in februari weer te gaan werken.

Onze dochter Sterre werd geboren

En dan toch wel de allergrootste highlight van het jaar (van mijn leven): onze dochter Sterre werd geboren. Sterre werd geboren na een zware bevalling van 18+ uur, waarin ze zich draaide naar een aangezichtsligging en uiteindelijk met een keizersnede geboren werd. Het was zwaar, maar de begeleiding in het ziekenhuis was goed en ik kijk er toch positief op terug. Als er interesse is voor mijn positieve bevalllingsverhaal na een zware bevalling, laat dat dan ook even weten. Nu genieten we van ons meisje die ondertussen al bijna 2 maanden is!

Op mijn blog zal ze zeker nog wel eens genoemd worden. In verband met haar privacy zal je niet veel foto’s van haar vinden hier. Die staan wel op mijn privé instagram, dus als je me in het echt kent of al langer volgt mag je me daar komen volgen als je een foto van haar wil zien.

Laat 2023 maar komen

2022 was een bewogen jaar, met hoogtepunten die niet perse altijd leuk waren. Naast een zware zwangerschap en bevalling is mijn man ook nog afgestudeerd. Vervolgens gestart aan een nieuwe studie en daar ook weer mee gestopt en nu werkzoekend (als je nog iets weet in de ecologie in Noord-Nederland, hit me up!). Ik ben benieuwd naar 2023, laat het jaar maar komen.

Liefs, Anouk

Hoe was jullie 2022?

8 gedachten over “Mijn 2022 in hoogtepunten (die niet altijd makkelijk waren, maar wel mooi!)

  1. Wat een jaar heb jij gehad zeg. En dan zulke grote hoogtepunten. Ik vroeg me pas nog af of je al bevallen was, want ik dacht: volgens mij duurt die zwangerschap nu wel erg lang;). Maar ja dus! Van harte gefeliciteerd met jullie dochter!

  2. Ik moest vandaag ineens aan je denken (ben door omstandigheden al een tijdje niet veel aanwezig in de blogwereld), en wat fijn om te lezen dat jullie dochter gezond en wel ter wereld is gekomen! Ik las ook al wat van je andere posts. Het lijkt alsof je erg kunt genieten van alles, mooi <3 Gefeliciteerd en veel geluk met Sterre!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *