Creatieve hobby's: Modern borduurwerk met golven.
Langzaam leven

3x Creatieve hobby’s om uit te proberen

De afgelopen dagen heb ik wat meer tijd voor creativiteit. Het leek me leuk om wat van mijn projectjes te delen op mijn blog, daarom deel ik vandaag welke creatieve hobby’s ik aan het beoefenen ben op het moment. Misschien wil je ze zelf ook wel proberen!

Maak een origineel geborduurd cadeautje

Ik ben dol op borduren, ik schreef er ook al een keer eerder een blog over. Nu ik weer wat meer tijd heb (en rust in mijn hoofd) ben ik er weer mee begonnen. Het is zo fijn en ontspannend om te doen. Het borduurwerk hierboven maakte ik al eerder. Ik werk nu aan een soort gelijk project in andere kleuren, het is heel simpel. Je spant de stof, tekent golvende lijnen erop (kan gewoon met pen) en je vult de lijnen in met de satin stitch. Tada!

Leer jezelf naaien (en maak een mondkapje voor in het OV)

Binnenkort worden mondkapjes verplicht in het OV, dus je kan maar beter goed voorbereid zijn. Ik had nog nooit iets genaaid afgezien van een kussensloop (ik wist dus wel al hoe een naaimachine werkt), en die van mij zijn toch best wel aardig gelukt (zie de foto), al zeg ik het zelf. Mijn moeder en schoonmoeder vonden er het in elk geval goed uitzien! Ik werd er zo enthousiast van dat ik er gelijk 4 maakte . Je hebt hier wel een naaimachine en bijbehoren voor nodig, maar als je die zelf niet hebt kan je die vast wel van je ouders of van vrienden lenen. Ik gebruikte dit patroon, waar ook deze youtube tutorial bij hoort. Echt een super leuke manier om te leren naaien!

Start een creatieve journal

Naast naald en draad, ben ik ook dol op papier. Een van mijn favoriete hobby’s met papier is het bijhouden van een creatieve journal. Ik doe dit al ontzettend lang en mijn stijl verandert regelmatig. Momenteel gebruik ik graag mooie papiertjes en stickers waarmee ik de hoeken van de pagina versier. In de overgebleven ruimte schrijf ik dan tekst. Hierboven zie je een paar van dat soort pagina’s.

Ik ben heel graag creatief bezig, het is voor mij de ideale manier om te ontspannen. Ik heb ook elk soort hobby al eens geprobeerd, maar op journallen en borduren kan ik altijd terugvallen.

Liefs, Anouk

Heb jij een creatieve hobby?

14 gedachten over “3x Creatieve hobby’s om uit te proberen”

 1. Sinds de coronamaatregelen ben ik vooral veel aan het kleuren en kaartjes maken. Ik vind jouw mondkapje trouwens echt leuk. Veel leuker dan die medische gevalletjes;).

 2. Een journal blijf ik heerlijk vinden, doe ik de laatste tijd eigenlijk te weinig mee. Maar het is iets wat ik periodes wel en dan weer een tijdje niet gebruik, ook afhankelijk van hoe druk ik het heb. Ik heb zelf twee mondkapjes besteld met een eigen gemaakt patroon erop, ben heel benieuwd. En misschien dat ik er nog een aantal maak van de stofjes die ik in huis heb.

  1. Ik journal ook de ene periode meer dan de ander, op het moment dus vrij veel! Zelf maken is echt heel makkelijk kwam ik echter, helemaal als je al kan naaien.

 3. Zo’n journal heb ik al eens uitgeprobeerd, maar was toen niks voor mij. Misschien moet ik het nog eens een kans geven. Ik wil graag leren naaien, maar ik wil er geen naaimachine voor aanschaffen. Dat is nogal een gaankoop. Na de coronatijd oefen ik liever eerst op de naaimachine bij mijn moeder. Borduren heb ik volgens mij nog nooit gedaan. Zie het wel heel veel voorbijkomen op sociale media, haha. Mijn enige creatieve hobby op dit moment is bloggen en dat vind ik helemaal prima.

 4. Dat borduurwerk is keimooi met die kleuren. Heb daar zelf het geduld dan weer niet voor. Dat je zelf mondkapjes kan maken is wel handig zeg. En wat een leuke stof.

  1. Ik borduur vaak met een serie of podcast aan, voor alleen borduren heb ik ook het geduld niet. Dankjewel, ik vond de stof ook super leuk en omdat ik er maar weinig van had was het perfect voor een mondkapje!

 5. Wat een leuke ideetjes! Je mondkapje is ook echt heel goed gelukt. Ik heb zelf (heel lief!) twee zelfgemaakte mondkapjes gekregen van een kennis. Zo mooi en vrolijk zijn ze! Heel erg blij mee!
  Borduren zou ik zelf ook nog wel een keer willen proberen, maar voor nu stort ik me vooral op bloggen, dichten, foto’s maken en kaartjes maken.

  1. Wat superlief, ik ben zelf ook voor vrienden aan het maken! Borduren is echt super makkelijk om eens uit te proberen, vooral voor kruissteek heb je maar heel weinig nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *