Langzame Televisie Kijktips
Langzaam leven

5 Fijne langzame televisie programma’s om te volgen (Slow-TV)

Nu de zomer op zijn einde komt en het normale leven weer begint (zo goed en kwaad als het kan ondanks Corona, natuurlijk) zitten we weer meer binnen in de avonden. Het leek me daarom leuk om wat kijktips te delen, deze keer allemaal in het kader van langzame televisie. Want dat kijkt zo lekker ontspannen!

Slow-TV, of op zijn Nederlands, langzame televisie. Televisie waarin niet al te veel gebeurd en wat gewoon ontspannen kijken is. Ik ben er dol op. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk Heel Holland Bakt, maar er is nog veel meer Slow-TV op de Nederlandse TV (of online via NPO plus). Lees snel mee voor mijn langzame televisie kijktips.

Heel Holland Bakt

Laten we maar beginnen met het programma dat iedereen kent: Heel Holland Bakt. Ik ben er dol op. Mijn man dacht eerst dat hij het vreselijk zou vinden, maar hij vind het dus ook super leuk. In de zomer is er een compilatie seizoen uitgezonden. Ik moet het nog kijken, maar het schijnt heel leuk te zijn!

The Great Brittish Bake Off

De tweede die ik je wil aanraden is de oudere broer van Heel Holland Bakt, namelijk The Great Brittish Bake Off. Dit is de originele versie van het programma en hij is, eerlijk is eerlijk, nog leuker dan de nederlandse. Het nieuwste seizoen wordt op het moment uitgezonden elke zondag, maar met NPO Plus kan je het hele seizoen al bingewatchen!

The Great Brittish Sewing Bee

Indezelfde lijn is er ook nog The Great Brittish Sewing Bee, in dit programma bakken ze geen taarten maar naaien ze kleren. Het is geweldig, de presentator is super grappig en de jury is brutally honest. Super leuk. De afgelopen maanden werd er een seizoen uitgezonden op de NPO, de finale was afgelopen zondag dus je kan het hele seizoen bingewatchen!

Project Rembrandt

Project Rembrandt is een ontzettend leuk TV-programma waarin ze op zoek gaan naar de beste thuisschilder in de stijl van Rembrandt. Het programma doet wat denken aan Heel Holland Bakt, maar is toch wel verfrissend. Zo is er een publieksjury en krijgen ze ook schilderles. Superleuk!

Het echte leven in de dierentuin

Dit programma is verreweg het favoriete programma van mijn man en mij van de afgelopen maanden. Het echte leven in de dierentuin, hierin volg je het leven in Ouwehands Dierenpark. Een kijkje achter de schermen bij de verzorgers en de dieren. Je ziet o.a. de nieuwe baby panda geboren worden! Echt een aanrader voor jong en oud, wij kregen het zelfs aangeraden door mijn opa & oma!

En dat waren alweer mijn tips voor langzame televisie. Wil je nog meer kijken? Ik deelde al eerder kijktips op mijn blog op o.a. Netflix en Youtube, die kan je hier vinden!

Liefs, Anouk

Kijk jij een van deze programma’s?

4 gedachten over “5 Fijne langzame televisie programma’s om te volgen (Slow-TV)”

  1. Wat leuk; we hebben dezelfde smaak. Ik heb alleen het programma over de dierentuin niet gezien, maar de rest wel. Echt heerlijke tv vind ik dat. Omroep Max heeft veel van dat soort programma’s en ik weet dat ik de leeftijd niet heb, maar ik kijk er graag naar;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *