Kijktips NPO: 5 verassende kijktips. credit: Anete Lusina via pexels
Langzaam leven

5 tips voor (nieuwe) slow TV waarmee jij de winter door gaat komen

Het is weer zover, slow TV tips van je favoriete huismuts 😉 In deze blogpost geef ik je 4 leuke NPO kijktips voor slow TV tips die (redelijk) recent zijn uitgezonden op de Nederlandse TV. Klik snel verder!

Langzame televisie is wat mij de allerbeste televisie, ik ben er dol op. Lekker rustig haken, puzzelen of een andere knullige bezigheid doen terwijl je langzame TV op de achtergrond hebt staan. Puur genieten.

De Grote Kleine Treinencompetitie

Voor de fans van Heel Holland Bakt is er weer een nieuwe spin off om te kijken: de grote kleine treinencompetitie. Een heerlijk programma waarin teams bloedfanatiek aan de slag gaan om in een weekend tijd een enorme modelspoorbaan te bouwen. Kneuterig, er gaat van alles mis (treinen botsen, banen storten in, etc.) en enorm genieten.

De grote kleine treinencompetitie kan je gratis kijken op NPO start: klik hier voor de Grote Kleine Treinencompetitie

Op zoek naar meer slow TV tips, ik gaf eerder al tips in deze en deze blogpost!

Alleen op een eiland (met Hans Dorrestijn)

In de vorige blog met slow TV tips was ik razend enthousiast over de mopperige historicus Maarten van Rossem. Sinds kort vind ik ook de net zo cynische amateurvogelaar Hans Dorrestijn ontdekt. In het programma Alleen op een eiland zit Hans Dorrestijn, je raadt het niet, alleen op een waddeneiland maar af en toe samen met een BN’er. Ze praten over het leven en hun jeugd.

Alleen op een eiland kan je gratis kijken op NPO start: klik hier voor Alleen op een eiland

Reizen Waes: België & Nederland

Voor corona ging Tom Waes op spannende reizen naar Japan en het Midden Oosten, vorig jaar maakte hij een rondreis door België wat fantastische langzame TV opleverde (maar wel iets minder langzaam dan mijn andere tips). Het was duidelijk een succes want dit jaar ging hij op rondreis door Nederland. Ik zal eerlijk bekennen dat ik alleen de eerste aflevering nog heb gekeken maar die was in elk geval erg leuk!

Alle seizoenen van Reizen Waes (dus ook de sensationele) kan je terugkijken op NPO Plus, als je niet wil betalen moet je snel zijn want Reizen Waes Nederland wordt nog uitgezonden: klik hier voor Reizen Waes

Boerderij van Dorst

Raven van Dorst wil duurzaam gaan leven op een zelfvoorzienende boerderij. Helemaal van deze tijd en helemaal met thema’s die ik interessant vond. Toen er ook nog ontzettend leuke BN’ers langskwamen waar ik sowieso al fan van was (zoals Emma Wortelboer en Maarten van Rossem) was ik helemaal om.

Boerderij van Dorst kan je gratis terugkijken op NPO start: klik hier voor Boerderij van Dorst

Brood met Robért van Beckhoven

Mijn laatste kijktip is ook weer voor de fans van Heel Holland bakt, of gewoon voor thuisbakkers, namelijk het programma Brood met Robért van Beckhoven. Robért reist door Europa en kijkt hoe ze in verschillende culturen brood bakken. Het programma is niet alleen erg leuk, maar ik heb ook veel geleerd over brood (daar komt nog best wat bij kijken). Heel leuk als je net als ik van bakken houdt.

Brood kan je gratis kijken op NPO start: Klik hier voor Brood

Als je deze blog zo leest zou je haast denken dat ik wordt gesponsord door de NPO, helaas niet ik ben gewoon groot fan. Ondanks dat ik nog wel meer tips heb voor langzame TV hou ik het hier even bij want anders wordt dit wel een hele lange blogpost, maar wie weet komt er nog weer eens een vervolgblog!

Liefs, Anouk

Welke van deze NPO kijktips voor langzame televisie ga jij vanavond kijken?

6 gedachten over “5 tips voor (nieuwe) slow TV waarmee jij de winter door gaat komen”

  1. ’t zit in de genen denk ik, want ook ik ben fan van slow tv.
    Brood ken ik nog niet, ben nu al nieuwsgierig. Als Robert daarin net zo leuk verteld als in het theater kan het niet anders dan een heerlijk programma zijn.
    Afgelopen weet zag ik Langs de Maas met Huub Stapel. Als tiener vond ik dat een hele knappe man en nu heb ik weer met plezier naar hem gekeken. Hij reist van het beginpunt van de Maas naar het eindpunt en ziet en beleeft onderweg vanalles.
    Vind jij vast ook leuk🤗

  2. De meeste programma’s ken ik niet. ‘De grote kleine treinencompetitie’ heb ik wel gekeken. Ik vond het zó heerlijk. Bovendien kreeg ik er zelf ook spontaan zin in creativiteit van.

    Tip voor jou en misschien kijk je dat al, maar staat het niet in dit artikel, want geen NPO: ‘Klein maar fijn’. Het tweede seizoen is gisteren begonnen op SBS6. Beetje hetzelfde idee als die kleine treinen;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *