baby touching delicate flowers
Langzaam leven

14x Mijn musthaves met een kleine baby (0-6 maanden)

Mijn dochtertje is ondertussen alweer een half jaar. Een half jaar waarin we ontzettend veel hebben geleerd. Het leek me leuk om een blog te delen met baby musthaves. En dan niet de items die al op de uitzet lijst staan, maar juist de dingen waar je nog niet aan had gedacht. Lees lekker mee.

Even een duurzame disclaimer vooraf: de meeste van de volgens baby musthaves koop je heel goed tweedehands, in de lokale kringloop op of Vinted. Want een baby hoeft echt niet alles nieuw te hebben en kan heel duurzaam leven.

 • De allerbeste handdoek die we hebben voor S is een stervormige badcape voor baby’s waar de armpjes en beentjes ingestoken kunnen worden. De onze is van Hema maar verkopen ze niet meer. Het lijkt heel erg op deze.
 • Meegroeirompers in rib-stof van de Hema zijn écht de allerbeste rompers. Ze zijn heel elastisch en door de dubbele rij drukknopen past ze er super lang in.
 • Sokjes van Bambino/Kruidvat, de enige die niet afzakken bij kleine babytjes.
 • Schakelringen, klinkt heel saai maar je kan er je speelgoedjes mee vastmaken aan de babygym en kinderwagen en S gebruikt ze ook als bijtring. Die van ons zijn van Zeeman.
 • Een ontzettend grote XXL hydrofiele doek. Ideaal voor na een badje om mee af te drogen, maar ook als kleedje, dekentje of om kiekeboe mee te spelen. Wij hebben deze.
 • Heel erg kleine hydrofiele doekjes, net wat minder ruw dan standaard spuugdoekjes en daardoor erg fijn op een teer babyhuidje
 • Het zou mijn blog niet zijn zonder boekentip: Het boek How About Mom*, aanmoedigend en niet onzekermakend boek over het zijn van een mama
 • Oke, nog een omdat ik het niet kan laten: Mamamorfose*. Een heel eerlijke graphic novel over het moederschap. In het algemeen een goede boekentip
Baby musthaves: muziekdoos van Little Dutch
Foto: Tirza Roth Fotografie
 • Een muziekdoos, met een muziekje die je zelf niet irritant vindt én die leuk staat in je huis. Want je gaat het muziekje nog heel erg vaak horen en heel veel tegen het ding aankijken. Wij hebben deze toffe ster van Little-Dutch*.
 • Een contrastboekje. S is er dol op, ze wordt er zo enthousiasts van dat ze zichzelf er letterlijk op stort. Vooral deze is een succes*, maar deze vind ze ook leuk*.
 • Parfumvrije billendoekjes, schelen jou heel veel droge handen. Wij gebruiken nu die van Trekpleister, maar elke merk sensitive billendoekjes werkt.
 • Je had er misschien nog niet aan gedacht maar koop alvast neuspray voor je baby, want het is onvermijdelijk dat ze een keer verkouden gaan worden. En dan zit je niet ’s nachts met een huilende baby met verstopte neus
 • Ook fijn om in huis te hebben: 120mg zetpillen voor de allerkleinsten. Want als ze koorts krijgen na hun eerste prikjes kan je het beter maar alvast hebben (lees: deze hadden wij nog niet in huis)
 • Een rammelarmbandje of rammelaar die om de pols kan (zoals deze). Dit vond S geweldig toen ze nog niet goed kon pakken. Kan je toch zelfstandig spelen.

Hopelijk heb je hier wat aan, en vind je baby een van deze dingen net zo leuk als S. Er staan vast dingen tussen die jij overbodig vind, of je mist dingen die jij een must-have vond. Elke baby is anders dus kijk vooral goed naar je eigen kindje.

Liefs, Anouk

Wat was voor jou een musthave toen je baby nog klein was?

*Deze blog bevat affiliate links

4 gedachten over “14x Mijn musthaves met een kleine baby (0-6 maanden)”

 1. Van die schakelringen hebben wij nooit in huis gehad. Ik wist eigenlijk ook niet goed waarvoor het diende, haha. Blij dat dat opgehelderd is nu.
  Wij hadden veel aan onze hydrofiele doeken, de body’s (of rompers) van Zeeman, parfumvrije doekjes van Hema en later van Pampers (ik kocht ze bulk via Bol en kon dan een half jaar verder), een white noise machientje, dat tweede contrastboekje en een mobiel van Little Dutch. En mijn draagdoek! Die heb ik echt heel vaak gebruikt. En ik gebruikte cheeky wipes als snoetenpoetsers (en nu nog om mijn eigen snoet te poetsen ;’)).

  1. Ik koop doekjes ook in bulk, ik heb toen S een maand was mega veel gekocht van de trekpleister en die zijn nog niet op en ze is nu 8 maanden. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *