Doelen stellen voor 2022
Langzaam leven

Doelen die ik haalde in 2021

Aan het begin van dit jaar schreef ik een blogpost over dat ik dit jaar geen doelen had 2021. Een paar weken later stelde ik toch wat kleine (en oke grote) doelen op. In deze blogpost deel ik hoe het is gegaan met mijn doelen van 2021.

Ik heb er heel bewust voor gekozen om mijn doelen niet te delen. Dit om geen druk op mezelf te leggen dat ik ze moet halen. In deze blog deel ik ze ook niet allemaal want sommige zijn privé. De rest vind ik nu wel leuk om achteraf alsnog te delen!

Mijn doelen van 2021

Al mijn doelen waren heel concreet en behapbaar afgelopen jaar, dit waren ze:

 • Afstuderen. – Dit doel is met vlag en wimpel gehaald. In juli behaalde ik mijn master diploma biomedische wetenschappen nét niet cum laude. Klik hier voor een blogpost waarin ik je er meer over vertel!
 • Een baan vinden. – Ook gehaald. In juli haalde ik niet alleen mijn diploma, ik begon ook aan mijn eerste volwassen mensen baan. Daar schreef ik ook een blogpost over, die lees je hier!
 • Een auto kopen. – Afgelopen zomer ging het heel lekker met doelen halen, eind augustus kochten we namelijk onze eerste auto, en daarmee kan ik ook dit doel afstrepen!
 • 500 volgers op instagram – Dit doel heb ik gehaald in juni, maar vervolgens doordat ik heel inactief ben gehaald zit ik ondertussen ook weer onder de 500. Als je het leuk vind kan je hier klikken om me te volgen op instagram
 • 1000 unieke bezoekers per maand op mijn blog. – Dit doel heb ik zeer zeker gehaald. De meeste maanden zit ik zelfs rond de 1500 bezoekers per maand, daar ben ik heel trots op want dat zijn heel veel mensen!
 • Een mooie serviesset kopen. – Servies kopen is ook gelukt. Het werd geen set maar allerlei verschillende borden van de kringloop en een paar nieuwe van Jysk. Ik voel me toch wel een succesvolle volwassene sinds ik genoeg borden heb als er mensen komen eten. Win!
 • Alle seizoenen van Friends hebben gekeken. – Friends is zo’n classic maar meer dan losse afleveringen had ik nog nooit gezien, dit jaar is dit ook eindelijk gelukt, en twee weken nadat ik alle afleveringen van Friends kwam de reunion, wat een timing. Nu ben ik bezig met het kijken van een andere classic: Downton Abbay.
Doelen stellen voor 2022
 • Een tatoeage laten zetten. – Iets wat ik al wou sinds mijn 15 (ja, echt) en wat ik dit jaar eindelijk deed: een tatoeage laten zetten. Zie hierboven de tattoo die sinds juli op mijn rug staat, gezet door Meester prikkebeen, klik hier voor haar instagram.
 • Draadloze oortjes aanschaffen. – Iedereen wist het al lang, maar draadloze oortjes zijn dus echt ideaal. En ik ben ook eindelijk om. Ik kocht ze refurbished en naar aanleiding van die ervaring schreef ik een blogpost hierover. Daarin kan je lezen wat het nou eigenlijk inhoudt refurbished: Die blog kan je hier lezen!
 • Een planner vinden die écht aan mijn wensen voldoet. – Ik begon dit jaar met de Structuurjunkie planner*, die vind ik heel fijn maar ik miste een plek voor algemene dingen voor de hele week. Toen stapte ik over naar de Essencio Business Agenda*, die vond ik heel fijn maar die heeft dan weer vrij smalle kolommen. Sinds ik werk gebruik ik eigenlijk helemaal geen planner meer behalve mijn google calender en alhoewel dat prima is mis ik nog wel iets om in te plannen. Iemand nog tips voor 2022?
 • Een ladekast kopen voor naast de bank. – Ik wou heel graag tweedehands een ladekast kopen voor naast onze bank. Toen ik het eigenlijk al opgegeven had vond ik in de kringloop voor 10 euro het perfecte exemplaar (een IKEA malm kast op pootjes). Zo blij mee, beste kringloopvondst van het jaar.
 • De muur groen verven. Oh wat vond ik het eng om een muur in een felle kleur te verven. Er was een zetje in de rug van mijn moeder voor nodig, maar samen hebben we in het voorjaar de muur groen geverfd.
 • Een mini e-boek schrijven over de 3 R’s (reduce, reuse, recycle) & Een e-boek schrijven over duurzaamheid in alle ruimtes van het huis – Dit doel heb ik niet gehaald en achteraf was het ook veel te ambitieus voor een jaar waarin ik aan het afstuderen was. Aan een nieuwe baan bezocht en privé ook van alles gebeurde. Wie weet volgend jaar!

En nu: doelen stellen voor 2022?

Eerlijk gezegd ben ik verbaasd over hoeveel van mijn doelen ik heb gehaald voor het komende jaar, want ik ben er eigenlijk helemaal niet zo mee bezig geweest. En mijn doelen voor 2022? Op het moment heb ik die nog niet, behalve een paar die blijven staan van deze lijst. En als ik ze wel heb dan hou ik ze weer lekker voor mezelf, want dat beviel met ontzettend goed afgelopen jaar.

Liefs, Anouk

Linkjes met een * zijn affiliate links

10 gedachten over “Doelen die ik haalde in 2021”

 1. Wat goed dat je zoveel doelen hebt behaald! Ik vind je tattoo echt heel mooi geworden. En wat veel ‘grote’ dingen die je behaald hebt, zoals afstuderen en je eerste baan, gefeliciteerd 🙂

 2. Gelukkig werd de groene muur erg mooi, want het weer terugbrengen naar wit…. Was zeker gelukt maar daar zou ik zo geen zin in hebben gehad, ook al had ik je natuurlijk wel zonder morrelen volop geholpen

 3. Wat veel behaald! En heel herkenbaar dat Instagramvolgers komen en gaan;).
  Qua planner heb ik helaas ook nooit iets kunnen vinden waar ik echt helemaal blij van werd. Ik heb daarom dit jaar voor het tweede jaar op rij mijn planner zelf gemaakt en ben er toch wel erg blij mee. Kost alleen wel een beetje meer tijd dan je vooraf denkt, om zelf al die kolommen te tekenen.

  1. Dat heb ik ook heel lang gedaan in een bullet journal! Ik kreeg alleen nooit echt alles wat ik wou op de 2 pagina’s van mijn schrift. Misschien zou het in een grotere wel lukken, dat kan ik nog eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *