Doelen 2023
Langzaam leven

Een doelen update

Nu er alweer 4 maanden van 2023 voorbij zijn (oké, bijna dan), leek het me wel weer eens tijd voor een update over mijn doelen voor 2023. Het gaat best goed, al zeg ik het zelf. Lees snel verder.

Als je het leuk vindt kan je hier klikken om mijn blogpost over mijn doelen te lezen. Het hoe, wat en waarom vind je daarin. In deze post lees je hoe het er nu mee staat.

Een huis kopen

We hebben nog geen huis gekocht maar mijn man en ik zijn hier wel mee bezig. Ons kleine appartementje wordt toch echt te klein nu Sterre groter wordt. We zijn bij een hypotheek adviseur geweest en er blijkt wel wat mogelijk te zijn. Ons budget is niet en groot en er zijn heel veel starters met een klein budget dus of het gaat lukken de komende maanden is nog de vraag. Wordt vervolgd.

Het chalet verhuren & Zelf in het chalet op vakantie gaan

Deze 2 combineer ik even, aan allebei deze doelen heb ik nog niets gedaan. Ik overweeg momenteel ook om mijn chalet te verkopen omdat ik het geld goed zou kunnen gebruiken voor het kopen/opknappen van een huis.

Mijn blog weer oppakken

Dit doel gaat met vallen en opstaan. Aan het eind van mijn verlof had ik de smaak te pakken en kwam er aardig wat online. Nu ik weer werk is het tempo niet zo groot. Ik zei het in de vorige post ook al, maar dit doel is eigenlijk niet concreet genoeg. En ik vind het ook niet zo relevant, mijn blog is een hobby dus ik post gewoon wanneer ik zin heb 🙂

Een tatoeage voor Sterre laten zetten

Ik geef nog borstvoeding dus ook hier is nog niets aan gedaan. Dit gaat er echter zeker van komen. Als het niet dit jaar is dan volgend jaar (of het jaar daarna).

Onze financiën in kaart brengen

Dit doel heb ik al gehaald! Een paar weken geleden heb ik in een excel sheet al onze financiën uiteen gezet en ik weet nu hoeveel geld er op onze rekening komt, wat onze vaste lasten zijn en hoeveel we kunnen sparen voor het grote doel: een huis. Natuurlijk moet dit weer opnieuw als dat huis er daadwerkelijk komt, maar voor nu is het gehaald.

Bedrag X op mijn spaarrekening

En ook dit doel kan ik afvinken, het bedrag is gehaald. Het plan is wel om vrolijk door te sparen de komende tijd om de geldbuffer nog wat groter te maken. En hoe meer geld, hoe makkelijker het wordt om een leuk huis te vinden dus dat is ook mooi meegenomen. Sparen gaat nu overigens wel wat langzamer want ik werk nog maar 3 dagen i.p.v. 4.

Ik vind zelf dat het best wel lekker gaat met mijn doelen van 2023, en ik ben benieuwd wat de rest van het jaar zal brengen. Het meest hoop ik natuurlijk dat het ons gaat lukken om een huis te kopen maar ons budget is relatief klein en er zijn erg veel starters (zelfs hier in het noorden), dus we zullen zien hoe het loopt!

Liefs, Anouk

Hoe gaat het met jou doelen voor 2023?

6 gedachten over “Een doelen update”

  1. Goed bezig! Het doel ‘huis kopen’ is wel echt een spannende in deze tijd en ik snap heel goed dat dat nog niet gelukt is. Wel fijn dat je weet waar je aan toe bent door een gesprek met een hypotheekadviseur, maar de zoektocht zal niet meevallen. Heel veel succes!

  2. Het gaat inderdaad goed zeg! Hopelijk lukt het om een huis te vinden. Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik in deze tijd geen huis meer moet kopen. Ik denk we het nooit zouden kunnen betalen als we in de huidige tijd ons huidige huis hadden moeten kopen.
    Wij hadden een caravan waarmee we op vakantie wilden (en eerst wilden opknappen) maar we hebben hem uiteindelijk ook weer verkocht omdat we het geld ook goed konden gebruiken. Het kan later altijd nog als we er weer zin in zouden hebben denk ik dan.
    Veel succes nog! En leuk van je tatoeage die eraan komt! 😀

  3. Goed bezig! Een huis kopen is ook wel een groot doel, dus daar is tijd voor nodig. Ik hoop dat jullie ondanks het kleine budget en de vele starters toch geluk hebben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *