Trouwdag, Over mij
Langzaam leven

Het gezicht achter Vriendelijkleven.nl

Op Instagram stel ik mezelf regelmatig voor, maar het is alweer lang geleden dat ik dat op mijn blog heb gedaan. Omdat er veel nieuwe lezers bij zijn gekomen, leek het me leuk om weer eens een post te wijden aan het gezicht achter deze blog! Klik dus snel verder om meer over mij te weten te komen.

Foto door Tirza Roth

Zoals je waarschijnlijk wel weet, het staat immers onder elke blog, is mijn naam Anouk. Ik ben 22 jaar oud en geboren en getogen in Drenthe. Ik ben master student Biomedische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en loop nu stage op een onderzoekslaboratorium. Vorig jaar ben ik getrouwd met de allerliefste man, en we wonen alweer 3 jaar samen. Verder ben ik een familie-mens, creatief, gepassioneerd over duurzaamheid, worstel ik (maar minder dan vroeger) met een angststoornis en ben ik alvast op zoek naar een baan voor als ik straks afgestudeerd ben.

Bloggen over duurzaamheid

Waar je mij waarschijnlijk van kent is mijn blog (of instagram) met een focus op duurzaamheid. Dit is een onderwerp dat me al jaren interesseert. Ik heb al heel veel stappen gezet in mijn leven (bijv. vegetarisch gaan eten, overstappen op een menstruatiecup) die ik hier documenteer. Met mijn blog wil ik het makkelijker maken om duurzaam te leven en laten zien dat het niet veel geld hoeft te kosten. Zo schrijf ik reviews van producten, maar ook overzichtsposts van duurzame stappen die ik zet. Zo hoef jij niet heel google af te zoeken naar het beste alternatief, maar kan je het allemaal bij elkaar vinden op mijn website!

Een voorbeeld van zo’n serietje is bijvoorbeeld deze over alternatieven voor inlegkruisjes en mijn review van wasbare inlegkruisjes!

Over mij, vriendelijkleven.nl

Creativiteit

Daarnaast is mijn blog ook een van mijn vele creatieve uitlaatkleppen. Naast dat ik graag schrijf ben ik ook vaardig met naald en draad en kan ik goed borduren (zie foto) en ben ik momenteel fanatiek aan het haken. Ik heb ook heel veel creatief gejournald, zowel als creatief dagboek als als bullet journal. Ik heb altijd wel een nieuwe hobby die ik uit wil proberen en ben niet in staat om me te vervelen, mocht ik niet iets creatiefs aan het doen zijn dan kijk ik waarschijnlijk DIY/journal videos op youtube, een grappige serie of lees ik een boek.

Hooggevoelig & Mental Health

Wat ook een groot deel van mijn leven is op dit moment is mijn zoektocht naar balans. Balans tussen studie/werk en privé, tussen prikkels en overprikkeling. Ik ben heel gevoelig en heb moeilijk dingen meegemaakt aan het begin van mijn jeugd waardoor ik een sociale angststoornis heb ontwikkeld (waar na therapie overigens prima mee te leven valt, zolang ik op mijn grenzen let). Nadat ik bijna tien jaar lang (hoe dan?!) over mijn grenzen heb geleefd ben ik nu nog steeds aan het leren waar die grenzen zijn en hoe ik er niet constant over heen ga. Op mijn blog kan je daarom ook regelmatig posts vinden over deze onderwerpen. Zo schrijf ik bijvoorbeeld posts over hoe je overprikkeling kan herkennen!

Over mij, het gezicht achter vriendelijkleven.nl

Onderzoeker in spé

Bloggen is niet mijn baan (ik heb er in 2 jaar tijd nog geen 50 euro mee verdient), ik ben in het dagelijks leven full time student. Ik volg de master biomedische wetenschappen aan de Rijkuniversiteit Groningen. Een studie die heel goed bij mij past omdat ik al van kinds af aan een fascinatie heb gehad voor het functioneren (en beter maken van) het menselijk lichaam. Ik studeer in juli van dit jaar af en ben al (voorzichtig) op zoek naar een baan voor na mijn studie. Wat dat precies gaat worden weet ik natuurlijk nog niet, maar ik hoop op een baan als analist op een leuk laboratorium!

Ik hoop dat je zo mij wat beter hebt kunnen leren kennen, mocht je toch nog vragen hebben laat ze dan vooral hieronder in de reacties achter dan zal ik ze daar zo goed mogelijk beantwoorden!

Liefs, Anouk

Wat wil jij nog over mij weten?

13 gedachten over “Het gezicht achter Vriendelijkleven.nl”

  1. Heel tof om je zo wat beter te leren kennen! En wat spannend dat je afstuderen nu echt steeds dichterbij komt. Die fase vond ik zelf ook heel spannend en leuk tegelijk een paar jaar geleden. Hopelijk komt er een toffe baan op je pad!
    Enne, wat goed dat je nu mede door therapie al meer de balans voor jezelf hebt gevonden. Zeker omdat je zo lang over je grenzen heen bent gegaan, is dat echt iets om nu heel trots op te zijn.

  2. Als nieuwe lezer vind ik het zeker leuk om op deze manier wat meer over je te weten te komen. Ik heb overigens ook biomedische wetenschappen gestudeerd en ik denk dat ik mezelf ook hoogsensitief kan noemen, dus we hebben alvast wat gemeen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *