Master Biomedische wetenschappen
Langzaam leven

Ik ben afgestudeerd! (Master Biomedische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen

Yes! Ik ben geslaagd voor mijn master Biomedische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mocht je nu denken huh wat? Lees dan vooral even verder, dan leg ik je uit wat dat voor opleiding is en wat ik ga doen nu ik afgestudeerd ben!

Master Biomedische Wetenschappen

Ik zal bij het begin beginnen, want ik ben natuurlijk niet gestart met een master. Voor ik aan de master begon heb ik de bachelor biologie gevolgd (die ronde ik 2 jaar geleden af) waarin ik de richting biomedische wetenschappen volgde, ook in Groningen. Vroeger heette mijn studie overigens medische biologie. Voor wie niet weten wat dit inhoud: heel breed gezegd is Biomedische wetenschappen een studie waarbij je leert hoe je medisch onderzoek doet. Dit kan heel breed zijn, van medicijnonderzoek (zoals vaccins) tot onderzoek over hoe je lichaam werkt (bijv. hoe allergieën werken). De bachelor is heel theoretisch en daarin leer je veel over het menselijk lichaam (bijv. hoe het immuunsysteem precies werkt). De master is veel praktischer, naast vakken heb je ook stages en leer je veel over hoe je wetenschappelijke teksten schrijft.

Tijdens mijn master lag de focus op onderzoek naar het immuunsysteem en kanker, twee onderwerpen die me al fascineren sinds mijn kindertijd. Ik heb twee hele leuke stages mogen doen. In mijn eerste jaar over een nieuwe behandeling voor diabetes type 1, en in mijn tweede jaar naar hoe het immuunsysteem reageert op het griepvirus. Daarnaast volgde ik vakken, schreef een thesis en gaf presentaties. De laatste presentatie heb ik vorige week donderdag gegeven en met een 8.5 afgerond! Deze presentatie ging over hoe je organoïden kan gebruiken in het onderzoek naar oncolytische vaccins (om even met moeilijke woorden te gooien. En nu ben ik dus afgestudeerd. Nog niet officieel, want mijn cijfer moet nog verwerkt worden maar dat is slechts een kwestie van tijd want mijn vakkenpakket is wel al officieel goedgekeurd!

Master Biomedische wetenschappen

Nét niet cum laude

Mijn bachelor ronde ik twee jaar geleden cum laude af, en niet zo’n beetje gemiddeld stond ik bijna een 8.5. Door de corona crisis is dit voor mijn master niet gelukt, omdat hoge cijfers halen vorig jaar toch wat moeilijker was dan normaal. Ondanks dat alles heb ik het toch voor elkaar gekregen om mijn master nét niet cum laude te halen. Mijn gemiddelde is namelijk alsnog gewoon een 8! Ik ben hier echt super trots op en ga dit ook zeker mega groot op mijn CV en Linkedin zetten!

En wat ga ik nu doen?

Ik kan me voorstellen dat je heel nieuwsgierig bent wat ik nu ga doen. Eerst heb ik twee weken vakantie en daarna ga ik beginnen aan mijn eerste volwassen mensen baan. Super leuk, maar natuurlijk ook heel erg spannend (ik blijf toch iemand met een angststoornis hé). Ik ga werken als Lab analist bij een groot bedrijf in de plaats waar ik woon. Ik heb straks dus voor het eerst in 10 jaar minder dan een uur reistijd, dat vind ik zelf een enorme plus. Hoe en wat precies daar zal ik later nog wel eens een blog over schrijven. Eerst vakantie!

Ik hoop dat jij het collegejaar (of werkjaar) ook goed door bent gekomen en binnenkort ook lekker vakantie hebt! Ik ben heel nieuwsgierig of en wat jullie allemaal studeren of gestudeerd hebben, laat dat dus vooral weten in de reacties. Mijn blog gaat trouwens gewoon lekker door tijdens mijn vakantie, dus jullie hoeven mij niet te missen!

Liefs, Anouk

Wat voor studie volg jij/heb jij gevogld?

12 gedachten over “Ik ben afgestudeerd! (Master Biomedische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen”

  1. Gefeliciteerd met je afstuderen! Voelt ergens misschien toch een beetje gek, he, dat het nu klaar is? Dat had ik tenminste wel toen ik afstudeerde. Echt tof dat je direct aan de slag kan. Maar voor nu mag je eerst even volop genieten van je vakantie.

  2. Van harte gefeliciteerd met het behalen van je master! Super goed gedaan! Heel veel succes met je 1e baan! Het komt vast goed! 🙌🏻💪🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *