Minimalisme Challenge
Langzaam leven

Items waar ik maar 1 van heb als Minimalist

Een tijdje geleden zag ik veel video’s op youtube verschijnen waarin minimalisten lieten zien van welke items ze er maar 1 hebben, een soort minimalisme challenge dus. Toen ik daar afgelopen week over na ging denken, kon ik ook best veel items bedenken waarvan ik er maar 1 heb en waarvan ik denk dat veel mensen er meerdere hebben.

Minimalisme is iets heel persoonlijks, ik heb van al deze items maar 1 nodig. Misschien heb jij er wel meer en dat is niets om je voor te schamen, al onze levens zijn anders en we hebben allemaal andere behoeftes. Je kan het ook zien als een Minimalisme Challenge.

Haarborstel

Ik heb maar 1 haarborstel. Ik weet dat heel veel mensen hier meerderen van hebben, ik woon echter in een heel klein huisje dus mijn ene haarborstel is altijd in de buurt.

Liniaal

Een liniaal. dit lijkt me nou typisch zoiets waarvan velen er meerderen zullen hebben. Ik heb dus maar 1 liniaal, alle anderen heb ik weggedaan in het kader van minimalisme en Marie Kondo.

Heel veel verzorgingsproducten

Van heel veel verzorgingsproducten heb ik er maar een in gebruik (van sommige heb ik nog wel een back-up, waarvan ik er dan ook maar 1 heb). Zo heb ik bijvoorbeeld maar 1 nachtcrème, 1 dagcrème, 1 tube tandpasta, 1 fles shampoo, 1 conditioner etc. Ook van veel make-up heb ik er maar 1, denk aan poeder, foundation en setting spray.

Meer lezen over minimalisme? Al mijn blogs over dit onderwerp vind je hier!

Handtas

Toen ik erover na ging denken, bedacht ik me dat ik maar 1 handtas heb. De meeste vrouwen in mijn omgeving hebben wel meer dan 1 handtas dus ik vond deze wel de moeite van het noemen waard. Ik heb overigens wel nog 2 rugzakken naast mijn ene handtas en die gebruik ik eigenlijk veel vaker.

Notitieblokje

Ik ben echt dol op stationery, en ik heb ook veels te veel. Sinds ik als minimalist door het leven ga heb ik echter wel steeds minder notitieblokjes (ik heb wel veel boekjes), omdat ik ze nooit meer koop en ze wel gebruik. Ik ben nu op het punt dat ik er nog maar 1 heb en daar ben ik best wel trots op, het heeft namelijk jaren geduurd om ze allemaal op te gebruiken.

En verder ook nog

Er zijn natuurlijk nog veel meer items, maar omdat ik ze niet allemaal het bespreken waard vond is hier nog even een opsomming van items waarvan ik er ook allemaal maar 1 heb:

 • Yogamat
 • Zomerjas
 • Sport BH
 • Pyjama
 • Back ups
 • Oordopjes
 • Broodtrommel

Ik vond het ontzettend leuk om hierover na te denken, er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar ik er maar 1 van heb (denk aan items als de koelkast, of mijn bed) maar omdat iedereen er daar maar een van heeft heb ik die niet genoemd. Ik ben ook heel erg nieuwsgierig of er items zijn waarvan jij er ook maar 1 hebt, of dingen die ik noem waarvan jij er juist heel veel hebt!

Liefs, Anouk

Van welke items heb jij er maar 1 in huis?

16 gedachten over “Items waar ik maar 1 van heb als Minimalist”

 1. Superleuk om te lezen! Ik heb van veel van de dingen die je noemt ook maar één exemplaar in huis. Mede mogelijk gemaakt door klein wonen overigens;).

  1. Bij mij ook hoor, in 30 vierkante meter passen gewoon niet zo veel spullen. Ik denk alleen niet dat als ik een groter huis heb ik veel van deze dingen wel dubbel zou hebben 🙂

 2. Poeh, ik vind het wel lastig om dit te verzinnen, haha! Ik heb ook maar één haarborstel (in huis, er ligt er ook eentje bij m’n moeder en eentje bij m’n oma). Maar ik heb maar één yogamat, één foamroller en één set gewichtjes. Als ik nadenk over grotere dingen kan ik nog makkelijker producten opnoemen, maar dat is bij veel mensen neem ik aan wel zo (als je geen groot huis hebt): één televisie, één bank, één bureau, één bed, één playstation, hahaha.

  1. Ik heb ook nog een haarborstel bij mijn ouders. Iliggen. Ja qua grote dingen heb ik van bijna alles maar eentje, behalve stoelen en kasten daarvan hebben we er wel meer

 3. Wel meerdere pyjama`s, maar van verzorgingsproducten heb ik en een of geen in huis. Een zomerjas en een winterjas, een paar enkellaarzen en een paar slippers. Van tassen, oorbellen, ringen etc. heb ik er ook maar een.

  1. Ik heb ook van best wat verzorgingsproducten geen. Mijn kledingkast heb ik helemaal niet aan gedacht! Ik heb ook maar een zomerjas, een paar slippers, een paar gympen, een paar laarsjes, een paar wandelschoenen, ik heb ook maar 1 ring. Wat een goede items allemaal!

 4. Ik heb hier nog nooit over nagedacht, maar nu ik dit artikel las rinkelde er een belletje. Ik heb van alles eigenlijk ook maar 1 iets. Misschien van een paar dingen maar meerdere maar eerder in producten als ‘bijna op, nieuwe halen’

  1. Ik had ook een paar dingen die ik niet in de lijst kon zetten omdat ik er in de aanbieding meer van heb gekocht, zoals mijn SPF voor gezicht

 5. Leuk om te lezen! Ik heb er nooit zo over nagedacht of naar gekeken. Van veel dingen heb ik er ook maar één, maar notitieboekjes en pennen heb ik er toch best wel wat. Ook oordopjes heb ik wel twee paar (een altijd in mijn tas) en tja, van handtassen heb ik er toch ook wel een paar… Maar ik ga er nu eens wat meer op letten en kritischer kijken of ik van iets echt meer dan één nodig heb.

  1. Ik heb ook heel veel pennen, hoe hard ik ook mijn best doe ze te gebruiken ze verschijnen gewoon. Ik heb nog nooit pennen gekocht en toch heb ik er meer dan toen ik in mijn huidige huis ging wonen ?

 6. Heerlijk lijkt me dit. Ik ben heel veel spullen aan het wegdoen/verkopen, maar ik heb zo veel spullen dat het heel langzaam gaat. Ik heb bijvoorbeeld wel meerdere borstels, maar er is er één favoriet die ik altijd gebruik. Die andere zijn dus overbodig.

  1. Ik heb een jaar of vijf geleden heel veel weggedaan en daar ben ik weken mee bezig geweest. Dat van de favoriete haarborstel is heel herkenbaar, dat had ik destijds ook!

 7. Leuke vraag! Ik heb ook maar 1 haarborstel, en qua verzorgingsproducten heb ik er ook altijd maar 1 per soort in gebruik. Ik heb wel een voorraadje trouwens. Van oordopjes heb ik ook maar 1 set, van sportschoenen ook… En verder vind ik het best lastig.,,

  Qua tassen kan ik me trouwens nog wel herinneren dat ik als tiener eens een nieuwe tas kocht op een markt. Ik liet hem aan mijn vader zien en zei “leuk, he?”, en toen zei hij “maar je hebt toch al een tas?” Haha! Ik heb laatst al wat tassen weg gedaan die ik nooit meer gebruikte, maar eigenlijk kunnen er nog wel een paar weg.

  1. Oh ja, als tiener had ik er ook veel meer. Soms is het ook wel handig om er meer te hebben, ik heb bijvoorbeeld maar een handtas maar die is vrij klein dus eigenlijk zou ik nog wel een tweede grotere willen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *