Haken 2021: plantjes
Langzaam leven

Mijn allerleukste haakprojecten uit 2021 (met GRATIS haakpatronen)

2021 was het jaar waarin ik het haken helemaal ontdekte (ik deelde ook wat patronen op mijn blog, hier en hier). Omdat ik ze te leuk vind om niet te delen, deel ik in deze blog nog een paar van mijn favoriete projectjes van afgelopen jaar.

Haken is voor mij niet alleen een hele leuke hobby, maar ook een hele duurzame. Ik haakte vooral met garens die nog bij mijn moeder en oma op zolder lagen, en in de kringloop kan je ook veel vinden. Dat maakt het duurzaam en budgetproof! Klik hier voor een blogpost met meer tips over duurzaam hobbyen!

haken 2021: boodschappennetjes

Herbruikbare boodschappentasjes

Ik denk dat ik er wel een stuk of 6 heb gehaakt vorige zomer: herbruikbare boodschappentasjes. Het is zo simpel om te doen, gaat heerlijk snel en het eindresultaat is ook nog eens heel nuttig, je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om groente en fruit in te doen in de winkel zodat je geen plastic zakje nodig hebt. Het patroon kan je gratis hier vinden.

Gehaakte ijsjes, plantjes & diertjes

Het leukste aan haken is dat je echt letterlijk alles kan haken. Zo haakte ik het afgelopen jaar ijsjes als cadeautje voor een van mijn nichtjes (het patroon vind je gratis hier). En ik haakte sleutelhangers met plantjes eraan als cadeautje voor vriendinnen (klik hier voor het gratis patroon). Ik haakte ook nog plantjes voor mezelf, gehaakte plantjes zijn gewoon te schattig.

Aan het eind van het jaar ontdekte ik het knuffeltjes haken en toen ik eenmaal begon kon ik niet meer stoppen. Het konijntje is een gratis patroon dat je hier kan vinden. Het superschattige schaapje en de walvis komen uit het boek Onesiegurumi van รก la Sacha, de patronen en het boek kan je kopen in haar webshop (en het boek staat ook gewoon op bol.com*)

Haken 2021: wandtapijt

Gehaakt regenboog wandtapijt

Niet de allerbeste foto, maar ik denk wel mijn favoriete project van het afgelopen jaar: een gehaakt regenboog wandtapijt. Het is zo simpel om te haken en het effect is zo leuk. Ik heb geen patroon, maar ik haak heen en weer met dik garen met halve stokjes en popcornsteken voor de bobbelige rijen. Ik wissel kleur wanneer mijn garen op is of als ik denk dat het er mooi uit zou zien. Heel duurzaam want je kan hier heel goed restanten garen in verwerken. Ik haakte deze wederom als een cadeautje en de ontvanger was er ook heel blij mee, altijd spannend bij handgemaakte cadeaus.

Ik haakte nog veel meer het afgelopen jaar (bijvoorbeeld nog 3 wandtapijtjes met andere prints en kleuren), maar dat zou veel te veel worden voor deze blogpost. Voor 2022 lijkt het me leuker om regelmatiger te delen wat ik allemaal heb gemaakt, misschien per kwartaal? Laat het me vooral weten als je dat leuk lijkt.

Liefs, Anouk

Wat voor creatieve projecten heb jij het afgelopen jaar gemaakt? En heb jij ook leren haken in 2021?

Deze blogpost bevat affiliate links *

6 gedachten over “Mijn allerleukste haakprojecten uit 2021 (met GRATIS haakpatronen)”

  1. Wow, je hebt echt veel gehaakt! Mijn favoriete creatieve hobby’s zijn schrijven, knutselen in mijn bullet journal en fotografie. Heb in 2021 een tijdje geprobeerd te breien en vond het best leuk, maar niet leuk genoeg om het door te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *