Minimalistische bullet journal set-up
Langzaam leven

Mijn Minimalistische bullet journal set-up | Juni 2019

Mijn laatste creatieve blog is alweer maanden geleden, en dat terwijl ik dagelijks met creativiteit bezig ben. Het leek me daarom leuk om vandaag weer iets creatiefs te delen, namelijk mijn bullet journal! Kijk snel mee naar mijn minimalistische bullet journal set-up.

Wat is een Bullet Journal?

Ik denk dat je wel al weet wat een bullet journal is, maar voor een ieder die nog niet bekend is met een bullet journal: een bullet journal is een analoog plan systeem voor het digitale tijdperk bedacht door Ryder Caroll, het fijne is dat je het volledig aan je eigen wensen kan aanpassen en het altijd kan blijven veranderen om het passend te maken voor jouw levensstijl.

Mijn Bullet Journal Supplies

Er zijn een paar key items die ik graag gebruik in mijn Bullet Journal. Hieronder een kleine opsomming:

  • Mijn Leuchtturm 1917 A5 dot grid notebook;
  • De Pigma Sakura Micron pennen in de maten PN en 02;
  • De stiften van Stabilo in verscheidene kleurtjes;
  • Washi Tape van verscheidene winkels, de washi tapes in dit artikel zijn van oude collecties van Action en Flying Tiger.

Mijn collecties

Collecties zijn pagina’s in je Bullet Journal die los staan van je planning. Mijn favoriet is mijn boekenlijst, die gebruik ik al 3 jaar en ben ik ontzettend blij mee, hij is op de foto nog leeg omdat ik hem aan het begin van het jaar heb gemaakt. Ondertussen staan er al 25 boeken op! Hierboven zie je ook nog een pagina met mijn doel voor dit jaar: lief zijn, vooral voor mezelf maar ook voor anderen. Ik heb ook nog verscheidene lijstjes gemaakt in mijn Bullet Journal, maar omdat ik die eigenlijk nooit gebruik laat ik ze hier niet zien.

Mijn set-up voor: juni

Ik hou mijn maandoverzichten graag simpel. Ik gebruik op het moment blokjes van 3×3 cm, maar ik gebruik ook graag de standaard lay-out waarbij je op een pagina voor elke dag van de maand een regel nummert. Vaak maak ik in de loze ruimte aan de linkerkant (naast maandag) nog een Habit Tracker, maar ik heb er deze maand voor gekozen om dat niet te doen.

Hierboven zie je de meest gebruikte pagina’s in mijn Bullet Journal. De Wekelijkse pagina’s, ik gebruik nu al zo’n 1.5 jaar (verschillende varianten van) deze lay-out en het bevalt me nog steeds ontzettend goed. Elke dag heeft een eigen vakje (dus ook zaterdag en zondag) met de uren van de dag aan de linkerkant, die gebruik ik om aan te geven wanneer ik dingen gepland heb staan zoals school of sociaal, en dit markeer ik dan met verschillende kleuren. Dit systeem geeft mij rust en duidelijkheid. Zoals je kan zien had ik in deze week bijvoorbeeld veel college uren en sociale activiteiten, dan kan ik daar rekening mee houden met mijn to-do’s.

Mijn to-do’s zet ik er in op de standaard manier volgens Ryder Carrol. Een puntje is een to-do, een schuin streepje een taak waar ik aan begonnen ben en een kruis is een afgeronde to-do. Heel simpel en effectief.

Dit is alles wat ik je vandaag wou laten zien over mijn minimalistische bullet journal set-up. Ik gebruik dit systeem al jaren (Sinds 2016!). Ik zou blogs vol kunnen schrijven met bullet journal inspiratie.

Liefs, Anouk

Hoe gebruik jij jou Bullet Journal het liefste?

9 gedachten over “Mijn Minimalistische bullet journal set-up | Juni 2019”

  1. Leuk om te lezen hoe jij je bullet journal gebruikt! Ik gebruik hem vooral voor collecties (gelezen boeken, bucketlist etc.). Eerst deed ik er mijn planning ook in, maar ben dat nu gaan doen in een planner.

  2. Oooh hier zou ik zooo graag de discipline voor hebben, maar ik geef zulke dingen altijd snel op. Ik vind dat jij hem op een handige en leuke manier gebruikt, zonder al te veel poespas!

    1. Ah dankjewel! Ik vind het heerlijk dat het zo overzichtelijk is zonder al te veel poespas, met washi tape is elke pagina ook instant leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *