Moeder zijn
Langzaam leven

5x Dingen in het moederschap waar ik niet op voorbereid was (ondanks het lezen van 16 boeken)

Moeder zijn, ik had me heel veel voorgesteld over hoe het zou zijn om mama te zijn, en er ook heel veel over gelezen. Natuurlijk waren alsnog dingen die ik niet aan had zien komen, in deze post deel ik er 5!

Ik wil eerst graag even heel duidelijk maken dat ik het echt heel erg leuk vind om mama te zijn en dat ik me er bijna dagelijks over verbaas hoe veel je kan houden van zo’n klein mensje. Neem deze blog dus ook niet al te serieus. Het zijn gewoon dingen waar ik tegen aan liep die ik in al die 16 boeken (lees hier mijn recensies ervan!) niet tegen ben gekomen.

Overproductie van moedermelk is ook een probleem

Mijn hele zwangerschap heb ik me zorgen gemaakt of ik wel genoeg melk zou hebben, wat blijkt: ik heb veel te veel melk. Dat is dus geen pretje want een newborn is niet gemaakt om grote hoeveelheden melk te drinken. Ondertussen kan S mijn enthousiaste melkstroom gelukkig goed aan, maar het was een paar maanden worstelen aan de borst.

Wakker worden in een plas melk

In dezelfde categorie: ik word regelmatig wakker in een plas melk variërend van een zeiknatte BH tot een nat dekbed. Bah, bah bah. Dat je het even weet, dat hoort ook bij borstvoeding geven.

moeder zijn
Foto’s door Tirza Roth Fotografie

Hoeveel zorgen je kan maken om zo’n klein mensje

Ik had wel verwacht dat ik veel zou piekeren over mijn kleine meid, maar niet dat je je zoveel zorgen kon maken om je baby. Je kan je over letterlijk alles zorgen maken bij een baby van of ze wel genoeg melk drinken tot over of ze wel een goede toekomst gaan hebben in deze wereld.

Dat je best veel tijd over hebt, maar het zomaar verdwijnt?!

Een baby slaapt heel veel, zelfs onze hele wakkere baby is overdag tot zeker 3 uur aan het slapen. En toch krijg je helemaal niets gedaan want je legt je baby in bed, vraagt je af of ze goed slaapt, moet nog even terug want ze is haar speen kwijt, ze slaapt goed, je wacht nog even of ze echt wel goed slaapt. Slaapt goed? Oke even zitten en je voornemen zo iets te gaan doen, en dan is ze alweer wakker.

Maandenlang slapen met je BH aan

Iets waar ik ook niet op voorbereid was: slapen met een BH aan. Ik lek (ja ook na 3 maand) ontzettend veel melk, zonder BH + zoogkompressen om slapen staat gegarandeerd aan wakker worden in een zeikernat bed. Aanrader: koop een volledig katoenen BH dat zal je huid waarderen.

Er gaan vast nog heel veel dingen komen waar ik me over ga verbazen, ze is natuurlijk nog maar 3.5 maand oud. En ik weet zeker dat ik al van alles vergeten ben waar ik me over heb verbaas (iets met een zwangerschapsbrein).

Liefs, Anouk

Wat had jij niet verwacht aan het moederschap?

3 gedachten over “5x Dingen in het moederschap waar ik niet op voorbereid was (ondanks het lezen van 16 boeken)”

  1. Haha, tijd over hebben die dan zomaar verdwijnt. Dat lijkt me dus best wel iets geks, maar hoor ik van heel veel mensen. Toch grappig dat dat blijkbaar zo werkt bij (nieuwe) moeders:).

  2. Haha ja, herkenbaar van die slaaptijd. Ik droeg mijn kindje wel vaak tijdens zijn dutjes en las dan in een boek maar echt huishoudelijke dingen deed ik eigenlijk bijna nooit tijdens zijn slaapjes.
    Slapen met een bh lijkt me echt niet tof maar wakker worden in een plas melk nog minder tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *