Kijktips NPO: 5 verassende kijktips. credit: Anete Lusina via pexels
Langzaam leven

Nog 5x kijktips voor Slow TV op NPO Plus

Vorig jaar schreef ik een blogpost met kijktips voor langzame televisie programma’s op de Nederlandse TV (NPO) waar ik fan van ben. Daar kwamen zulke enthousiaste reacties op, dat ik het wel tijd vond voor een vervolg want ik heb nog veel meer tips.

Al deze kijktips kan je vinden op NPO Plus, dit kost maar €2,99 per maand en de eerste maand is gratis. Wat mij betreft absoluut het geld waard! Een deel van de programma’s is op het moment bezig dus die kan je ‘gewoon’ op de televisie kijken en dan nog een week terugkijken, als je geen abonnement hebt! Als je op de koppen klikt, ga je direct door naar het programma op de NPO!

Hier zijn de van Rossems

Op het moment mijn lievelingsprogramma: Hier zijn de van Rossems. Ik weet zeker dat je bekent bent met Maarten van Rossem (mocht je het niet weten: eenmansjury bij de slimste mens). Samen met zijn zus Sis en zijn broer Vincent bezoeken ze Nederlandse, Vlaamse en Duitse steden. Ze leveren op geheel eigen wijze commentaar op de stad, maken af en toe ruzie om niets en laten verborgen plekken zien waar je normaal niet kan komen. En dat alles op een slakkentempo. Ik vind het een heerlijke programma. Er staan al 7 seizoenen op NPO plus, dus je bent hier wel even mee zoet!

Denkend aan Holland

Als je fan bent van Janny van der Heijden en André van Duin van Heel Holland Bakt, dan moet je ook echt een keer het programma Denkend aan Holland kijken. Janny en André varen samen met een bootje door Nederland en gaan op bezoek bij leuke plaatsen langs de route. Onderweg komen ze ook nog allerlei obstakels tegen, zoals automatische sluisen waarvan ze allebei niet weten hoe het werkt, of een brug waar ze eigenlijk net niet onderdoor passen. Kneuterig, langzaam, een genot om naar te kijken! Er staan nu 2 seizoenen online, en ik hoop dat ze deze zomer weer gaan varen want het is een enig programma.

Heel Vlaanderen Bakt Kids & Heel Holland Bakt Kids

De volgende tip is 2 voor de prijs van 1: de kids versie van Bake Off Vlaanderen en Heel Holland bakt. Heel Holland Bakt Kids is korter maar net zo leuk als de versie voor volwassenen, maar wel wat simpel en ze hielden zich niet enorm goed aan de coronaregels (maar misschien hoeft dat niet met kids?). Ik zal eerlijk bekennen dat ik Heel Vlaanderen Bakt Kids nog moet kijken, maar de presentator schijnt hilarisch te zijn en ik heb er heel veel zin in!

5 NPO kijktips

Op zoek naar meer Slow TV kijktips? Hier kan je er nog 5 vinden!

Vroege Vogels

Een tip van mijn opa en oma: het programma Vroege Vogels. Bij Vroege Vogels bezoeken ze allerlei streken in Nederland in verschillende seizoenen. Ze laten het mooiste van de Nederlandse natuur zien en hoe allerlei mensen hun best doen om deze natuur te beschermen. Verder hebben ze fijne vaste rubriekjes zoals foto’s & filmpjes van kijkers. Als je van binge watchen houdt kan je bij dit programma los, er staan ontelbaar veel afleveringen online.

Dwars door België

In het programma Dwars door België lopen drie vrienden (Arnout Hauben, Philippe Niclaes en Ruben Callens) dwars door België over de beroemde route GRI129. De route is maar liefst 500 kilometer lang. Onderweg leren ze veel van de omgeving van de lokale bevolking en vertellen ze van alles over de geschiedenis van België. Eerder maakten ze al een vergelijkbaar programma dat heet Rond de Noordzee, maar dat kan ik helaas niet terugvinden. Mocht je weten waar ik dit kan kijken, laat het dan even weten!

Dit waren alweer mijn tips. Als je nog niet om was om een NPO abonnement te nemen, dan ben je het na al deze kijktips hopelijk wel. Het is zo het geld waard als je van langzame televisie houdt. Mocht je het denken, ik word niet gesponsord hoor, ik ben gewoon heel enthousiast haha!

Liefs, Anouk

Welk van deze kijktips voor de NPO ga jij binnenkort kijken?

6 gedachten over “Nog 5x kijktips voor Slow TV op NPO Plus”

  1. Leuke tips! Alleen heb je voor ‘Vroege Vogels’ en ‘Hier zijn de Van Rossems’ geen abonnement nodig. Die afleveringen staan gewoon gratis op NPO Start. Of dat voor de andere programma’s ook geldt, weet ik niet.
    En ik kan de titel van Heel Holland / Vlaanderen Bakt Kids niet lezen of horen zonder te denken “stelletje kannibalen”. 😉 Maar dat doet verder niks af aan de programma’s.

  2. Gisteren is Dwars door de Middellandse Zee beginnen op NPO2 en er is ook nog Dwars door de Noordzee. Maar geen idee waar je dat terug kunt zien.
    Ken je Floortje naar het einde van de wereld ook?
    Of Floortje blijft hier
    Is ook erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *