Verjaardagscadeaus voor een minimalist
Langzaam leven

Wat vraagt een Minimalist voor haar verjaardag?

Ik ben vast niet de enige minimalist die elk jaar weer moeite heeft met het samenstellen van een verlanglijstje. En ik ben ook niet de enige die het moeilijk vind om verjaardagscadeaus te kopen voor een minimalist. Omdat ik afgelopen vrijdag 21 ben geworden leek het me leuk om een blog te schrijven over wat ik zoal voor mijn verjaardag vroeg, wat ik kreeg en hoe je als minimalist bedenkt wat je wil hebben. Cadeau ideeën dus!

Wat vroeg ik zoal voor mijn verjaardag?

Voor mijn verjaardag vraag ik graag praktische cadeaus die lang meegaan of juist items die je kan gebruiken tot ze op zijn zoals fijne luxe producten . Dit jaar vroeg ik voor mijn verjaardag zoal een (duurzame) Yoga Mat en een doos voor het organiseren van mijn borduurgaren, items die ik nog jarenlang kan gebruiken en zeker weten veel plezier van ga hebben.

Ik vroeg ook geld voor mijn verjaardag om te sparen voor een groter doel. In mijn geval een Nintendo Switch. Als minimalist merk ik dat ik meer waarde hecht aan, vaak duurdere, goede kwaliteit items dan aan veel losse spulletjes, maar dat mijn familie het niet leuk vind om mij geld cadeau te doen. Dit probleem heb ik dit jaar opgelost door een bijdrage te vragen voor een specifiek cadeau, dan weet je als gever ook dat de jarige er iets leuks mee doet (en er geen boodschappen of tandpasta van koopt). Ideaal!

Disclaimer: het is niet dat iemand die minimalistisch is (of probeert te worden) geen enkele prullaria kan waarderen. Ik heb op mijn verjaardag met veel plezier o.a. stickers, washi tape en leuke mandjes cadeau gekregen.

5 Tips voor het opstellen van een verlanglijstje

 • Hou je verlanglijstje digitaal bij, dan kan je je lijstje niet kwijtraken en kan je websites toevoegen zodat je zeker weet dat je niet een verkeerd merk of een verkeerde kleur krijgt. Ik vind Lijstje.nl heel fijn werken.
 • Schiet je gedurende het jaar iets te binnen wat je leuk vindt? Zet het meteen op je lijstje, tegen de tijd dat je verjaardag in de buurt komt kan je kijken wat je nog steeds wil hebben en wat je niet meer wil van het lijstje af halen. Waarschijnlijk heb je op deze manier altijd nog een idee voor een cadeautje liggen
 • Ga eens na of er nog (duurdere) praktische dingen zijn die je nodig hebt, items als een yoga-mat of een keukenmixer maken voor minimalisten hele leuke cadeaus.
 • Wil je al jaren parachute springen of een kookcursus volgen? Dit soort activiteiten zijn heel leuk om voor je verjaardag te vragen.
 • Heb je een duur item waar je voor aan het sparen bent? Zet dit dan op je lijstje, je visite vindt het leuker om jou geld cadeau te geven als ze weten waar het aan besteed gaat worden!

En spontane cadeaus dan?

De leukste cadeaus zijn, naar mijn bescheiden mening, de cadeaus die je niet verwacht had. Die ene vriendin die net dat item voor je koopt waarvan je niet wist dat je het wou, maar dat je helemaal leuk blijkt te vinden. Als minimalist kan dit lastig zijn omdat je regelmatig cadeautje krijgt die je eigenlijk niet wou en je doet juist zo je best een overmaat aan spullen te vermijden. Daarom hieronder wat spontane cadeaus die ik erg kan waarderen. Wie weet kan jij hier iets mee als je een (mede) Minimalist een cadeau moet geven.

 • Luxe thee/chocola/koffie/etc. zijn altijd fijn om te krijgen omdat ze opgaan. Je kan natuurlijk gaan voor een favoriet product, voor mij is dat thee. Je kan ook iemand die altijd thee krijgt juist een mooie chocoladereep geven, de afwisseling maak het nog spontaner.
 • Ik noemde het hierboven al in de tips voor op je verlanglijstje: geef een activiteit cadeau. Ik kreeg dit jaar van goede vriendinnen een etentje cadeau en dat vind ik een van de leukste cadeautjes die ik heb gekregen! Ook een High Tea, museumbezoek, een dagje naar een pretpark
 • Geef eens een abonnement cadeau zoals een tijdschrift, TV-dienst (i.e. Netflix, Videoland etc.) of museumjaarkaart. Je kan dit makkelijk aanpassen naar je eigen budget en de Minimalist wordt niet overstroomd met spullen.

Er zijn vast nog vele andere tips die ik mis in deze blog, maar ik hoop dat je er toch iets aan gehad hebt. Mocht je nou nog meer ideeën nodig hebben? Ik schreef ook een blog met tips voor kerstcadeaus misschien heb je daar wat aan!

Liefs, Anouk

Wat krijg jij het liefst op je verjaardag?

11 gedachten over “Wat vraagt een Minimalist voor haar verjaardag?”

 1. Ieder jaar weer een drama, verjaardagscadeautjes verzinnen. Meestal weet ik echt niks en bij ons in de familie kom je dan dus ook gewoon met lege handen (ideale afspraak!). Soms vraag ik boeken of sieraden. Verder weet ik meestal echt niets te bedenken.
  Dit jaar kreeg ik trouwens ook een activiteit cadeau. Ik was er súperblij mee en geef dat zelf ook weleens als cadeau. Heerlijk herinneringen maken.

  1. Wat een fijne afspraak zeg! Zo een wil ik ook, mijn moeder heeft dat een jaar geleden geprobeerd maar toen kwam (een deel van) familie alsnog met cadeautjes aanzetten.

 2. Ik geef altijd heel graag uitjes cadeau die we samen kunnen doen, en die ontvang ik ook heel graag. Verder hou ik het hele jaar door een lijstje bij op mijn telefoon met dingen die ik zou willen hebben. Ik vind bordspellen trouwens ook heel leuk. Die nemen dan wel ruimte in, maar ze staan ook weer garant voor veel leuke middagen en avonden.

 3. Ik denk dat ik niet zo moeilijk ben qua cadeautjes (anders ook niet denk ik), iets voor in de tuin, daar doe je me altijd plezier mee. Afin, toch met planten, bollen, struikjes,… liever geen opzichtige beeldjes 😉

 4. Ik vier mijn verjaardag niet. Toen ik dat nog wel deed wees ik mensen op mijn favo wasspul, een lekkere reep chocola maar wilde het liefste helemaal niks. Een lijstje op de telefoon doe ik ook, eens in de zoveel tijd bezoeken we hier een beurs. Dan heb ik een lijstje wat mn vriend nodig heeft.

 5. Het liefst krijg ik voor mijn verjaardag iets om te doen. Bijvoorbeeld een dagje weg of lekker ergens eten 🙂 Verder vraag ik ook dingen die langer meegaan, bijvoorbeeld een mooi horloge of een mooie armband. Van mijn vriend kreeg ik vorig jaar een Playstation 4, haha, meer omdat hij dat wilde en ik het prima vond om die te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *