white clouds on blue sky
Langzaam leven

Worstelingen met Sociale Media

Ik weet vrij zeker dat ik niet de enige ben die worstelt met alle prikkels van social media. Alles wat je kan zien, wil zien en voor je gevoel moet zien. Ik wil zo graag langzamer leven, maar het lukt maar niet. Herkenbaar? Lees verder.

Ik merk de laatste tijd dat ik heel erg overprikkeld raak door alle mogelijkheden op social media, alle mensen om te volgen op instagram, alle youtube-kanalen om te volgen, de miljoenen streamingsdiensten. Ik wil dit anders, ik wil langzamer leven. Ik dacht er (veel te veel) over na en kwam op het volgende:

Instagram: een tandje minder

Elk dood moment pak ik mijn mobiel om door instagram te scrollen. En ook heel vaak als ik het eigenlijk niet wil. Als S zit te spelen, als ik eigenlijk moet werken, als ik een gesprek voer met vriendne/familie. Ik was het zat, dus ik verwijderde instagram van mijn mobiel.

Volledig afscheid nemen kon ik dan ook nog weer niet, dus op mijn laptop heb ik mijn privé-account nog ingelogd. Mijn blog-account staat uit, daar zie je me voorlopig niet meer.

Bloggen: zonder druk

Ik denk wel de grootste reden dat ik het afgelopen jaar zo weinig blogde is omdat ik heel veel druk voel om het goed te doen. Om veel mensen te bereiken, om SEO proof blogs te schrijven, om het te promoten op instagram. En ik zal heel eerlijk zeggen dat ik ook druk voel om er geld mee te verdienen, ik denk door alle influencers die je voorbij ziet komen die er van kunnen leven.

Op mijn blog wil ik dus ook het een en ander anders gaan doen:

  • SEO plugin verwijderen: geen verdrietige smileys meer voor mij omdat een blog niet goed genoeg vindbaar zou zijn in de zoekmachine)
  • Advertenties verwijderen voor een rustigere site (Ik heb er in 4 jaar tijd nog geen 50 euro mee verdient, dus dat is geen gemis)
  • Een rustigere blog lay-out, zonder pop-ups en andere spannende dingen. Ik ben nog op zoek naar een fijne betaalde of gratis lay-out. Misschien verandert het een paar keer de komende tijd.
  • Geen beloftes voor wekelijkse/regelmatige posts, gewoon wanneer ik zin heb

En verder..

Hoeveel je me hier online gaat zien dat weet ik nog niet. Of het gaat helpen om minder druk te voelen, daar gaan we achter komen. Ik hoop het wel.

Als je nog tips voor me hebt, dan mag je die voor je houden. Ik ben op zoek naar minder prikkels en meer dingen waar ik echt van hou. Meer genieten van mijn gezin, meer boeken lezen, meer wandelen. Ik denk dat het een eeuwige zoektocht is naar balans, maar ik doe een poging.

Liefs, Anouk

Raak jij soms ook zo overprikkeld van sociale media?

4 gedachten over “Worstelingen met Sociale Media”

  1. Ik hoop dat het je gaat helpen. Zo herkenbaar dat je op ieder ‘verdwaald’ moment even snel je telefoon pakt. Soms denk ik: als mijn schermtijd leestijd zou zijn, zou ik zoveel meer boeken kunnen lezen in een jaar. En wat is nu uiteindelijk fijner? Precies ja, dan kies ik toch voor lezen.
    Heel veel succes met ‘afkicken’ en ik hoop stiekem dat je ons over een poosje op de hoogte brengt van hoe je het vindt.

  2. Ugh ja, herkenbaar. Sinds drie weken ben ik zelfs smartphoneloos en het is echt een verademing. Ik ervaar daar zoveel rust door.
    Met SEO heb ik me eigenlijk nooit beziggehouden. Geen zin in om daar over te gaan nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *