Weekmenu van een Vegetariër met een Klein Budget

Weekmenu Klein Budget

Mijn man en ik doen elke week boodschappen voor de hele week en maken daarvoor een weekmenu, wij vingen het vaak lastig om te verzinnen en wat we nu weer gaan eten. Voor alle mensen die ook wel wat inspiratie kunnen gebruiken, deel ik vandaag ons weekmenu, extra leuk het is helemaal vegetarisch en geschikt voor een klein budget!

In deze blog deel ik geen recepten (alhoewel ik een paar hiervan misschien uiteindelijk wel ga delen, die kan je dan hier vinden!), maar slechts inspiratie voor wat je zou kunnen maken. Sommige dingen zijn overigens zo simpel dat je er geen recept voor nodig hebt, dus dat lukt iedereen!

Tips nodig om vegetarisch te eten als je partner geen vegetariër is? Daar schreef ik al een hele blog over, die kan je hier vinden!

Weekmenu met een klein budget

Een weekmenu maken is niet alleen superhandig omdat je altijd eten in huis hebt, het is ook nog eens duurzaam. Doordat je hebt gepland wat je gaat eten, gooi je namelijk veel minder weg. Laten we dus snel beginnen!

Maandag: Nasi

Nasi is een super makkelijke maaltijd, je koopt nasikruiden en volgt de instructies. De kip vervangen wij altijd met wokreepjes uit het vleesvervangers schap. We doen er lekker veel groentes in in elk geval prei, paprika’s & uien. Een eitje erbij en smullen maar. Vaak maken we zoveel dat er genoeg overblijft om nog een keer van te eten.

Dinsdag: Aardappels uit de oven, Vegaburger & Doperwten

Ik hou dus best wel van aan avg’tje, en als vegetariër kan je dat nog prima eten. Je vervangt gewoon het vlees met een lekker vleesvervanger zoals een vegaburger. Wij eten vaak doperwten erbij omdat ze goedkoop en makkelijk te bereiden zijn.

Woensdag: Pasta met Spinazie & Ei

Een van mijn go-to recepten is pasta met spinazie en ei. Het staat in 15 minuten op tafel en is super lekker. Dit is in het kort hoe je het maakt voor 2 personen. Kook 300 gram pasta volgens de verpakking, kook 4 eieren en ontdooi 500 gram spinazie. Als de spinazie ontdooit is doen wij er altijd 75ml kookroom light bij, dat maakt het wat smeuiger. Snij de eieren in stukjes en meng door de spinazie, maak het af met wat zwarte peper. Pasta erbij en ja kan eten!

Donderdag: Pilaf met Perzikken

Nog zo’n heerlijk makkelijke maaltijd: Pilaf met perzikken. Je snijd de uien en de perzikken, bak je vleesvervanger een beetje aan. Ketchup, ketjap, sambal en wat vocht van de perzikken uit blik erbij. Serveren met rijst en klaar, super easy en lekker eten!

Vrijdag: Rösti, Vlees(vervanger) & Groente

Het gebeurd met enige regelmaat dat wij twee keer per week een avg’tje eten. Om een beetje te variëren eten we de laatste tijd weer wat regelmatiger rösti. We kijken welke vleesvervanger en groente nog in de vriezer liggen en we kunnen eten!

Zaterdag: Nasi Kliekje

Weet je nog dat restantje maandag van nasi? Dat eten we vandaag, als we zin hebben bakken we het op in een pan. Als we geen zin hebben schuiven we het zo de magnetron in en kunnen we eten.

Zondag: Chili Con Carne (uit pot) met Rijst

Dit is echt ultiem makkelijk koken: chili con carne uit pot. De potjes chili van Hak zijn super lekker en heel vaak in de aanbieding dus die hebben we altijd in huis. Vaak doen we er nog extra ui en paprika doorheen om het wat gezonder te maken. Serveren met rijst en klaar. Je zou dit overigens ook prima op een wrap kunnen eten!

Ik ben echt geen keukenprinses (mijn man kookt meestal), maar vind het wel heel fijn om een keer per week boodschappen te doen. We maken dus braaf elke week een plan voor wat we gaan eten. Niet dat we ons er altijd aan houden, we gaan ook wel eens spontaan bij een van onze ouders eten of bedenken last minute dat we pannenkoeken willen eten (dat hebben we altijd in huis!)

Liefs, Anouk

Wat ga jij deze week eten?

16 gedachten over “Weekmenu van een Vegetariër met een Klein Budget

  1. Bianca schreef:

    Geen wraps meer in het weekmenu?
    Die eet ik bij jullie ook altijd graag.
    En die pasta met spinazie. Heerlijk!
    Bij de Pilaf snij ik de uien in ringen en de perzikken in repen of grove blokjes. Anders wordt het zo’n drapje. Ik vind de gove structuur lekker. Jij ook?

  2. Audrey schreef:

    Altijd goed, wat extra vega-inspiratie! Vroeger bij mijn ouders aten we trouwens regelmatig doperwtjes, maar nu ik op mezelf woon maak ik ze echt nooit meer. Het punt is dat ik ze soms heel lekker vond, maar soms heel vies, haha.

  3. Hermien - KouweKleren schreef:

    Pilav ga ik ook weer eens maken! Perzik erin is wel een verrassende toevoeging. Wij besparen ook door lekker voor twee dagen te koken. Ik kook graafg, maar wel als ik er tikd voor heb. Dus als ik al iets klaar heb is dat op drukke dagen ook fijn.

  4. Evelyne schreef:

    Thuis doen wij ook 1x per week boodschappen en zetten zo het weekmenu op. Al kan dat hier wel eens veranderen.. Een echt vast menu hebben we niet. Als we vandaag zin hebben in lasagna en er staat lasagna in de frigo dan eten we dat. En dan maken we het gerecht van die dag maar op een andere dag.

    • Anouk schreef:

      Dat doen wij ook vaak, we maken ook niet zo’n strak plan als in deze post. Normaal maken we gewoon een lijstje met ideeën en dan kiezen we elke dag een uit die we willen eten 🙂

  5. Mevrouw Marloes schreef:

    Pilav heb ik nog nooit gegeten (voor zover ik weet), maar ik houd dus absoluut niet van fruit door mijn avondeten, haha. Kans is klein dat ik het ooit klaarmaak. Nasi en chili daarentegen eet ik vaak en graag. Wij aten gisteren nacho’s uit te oven en vanavond eten we andijviestamppot. Mijn vriend en ik schrijven altijd een weekmenu uit, heel handig om boodschappen te doen.

  6. Irene schreef:

    Haha ik heb door je post zin in perziken uit blik :p Wij maken ook altijd een weekmenu. Deze week eten wij vooral uit onze vriezer voor het avondeten. Ik ga ons menu ook eens delen denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *