voordelen van de natuur
Mentale Gezondheid

3 dingen die ik ervaar als ik veel in de natuur ben

De afgelopen jaren kom ik steeds vaker in het bos. Sinds we met zijn allen thuizitten merk ik ook steeds meer hoe belangrijk het voor mij is om genoeg buiten te zijn en in de natuur te komen. Vandaag deel ik wat voor mij de voordelen van de natuur zijn!

Ik ben dol op de natuur. Ik woon zelf in de stad, maar wel in een kleine stad in Drenthe. Omdat ik zelf echter geen tuin of balkon heb moet ik wel echt mijn huis uit om buiten te zijn. Gelukkig, is de natuur nog geen vijf minuten fietsen weg en ik vind het heerlijk om vaak de natuur op te zoeken, helemaal nu. Voordelen van de natuur dus.

Leren genieten van kleine dingen

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik vind het buiten zo veel makkelijker om te genieten van kleine dingen. Een vogel die fluit, een bloemetje dat bloeit of een lammetje dat een schattig hupje maakt. Als ik veel buiten ben, merk ik dat ik ook binnen meer geniet van kleine dingen, en dat maakt het leven zo veel leuker!

Meer rust in mijn hoofd

Bewegen in de buitenlucht is voor mij een hele goede manier om mijn hoofd leeg te maken, bewegen binnen werkt ook maar niet zo goed als buiten. Ik ben heel gevoelig dus die rust kan ik wel gebruiken. De natuur brengt mij dus heel erg veel rust, als ik vaak buiten kom ben ik minder gestrest en in zijn geheel rustiger. Wel zo prettig, voor mezelf (en ook voor de mensen om me heen).

Het gaat zoals het gaat

Buiten realiseer ik me vaak weer dat het leven gaat zoals het gaat en dat dat goed is. De natuur doet gewoon altijd wat het moet doen, en het komt altijd weer goed. In het normale leven kan ik dit wel goed gebruiken, ik maak me vaak heel druk om kleine dingen die zichzelf weer oplossen. Ik vind dit dan ook een hele fijne realisatie die ik graag mee neem naar binnen als ik weer naar huis ga.

Ik ben heel benieuwd. Kom jij ook zo graag buiten? Of als je op een plek woont waar weinig natuur is, hoe zorg je dan dat je aan je dagelijkse dosis buitenlucht komt? Misschien woon je ook nog wel op een veel groenere plek dan ik, ik ben heel nieuwsgierig!

Liefs, Anouk

Wat ervaar jij in de natuur?

12 gedachten over “3 dingen die ik ervaar als ik veel in de natuur ben”

  1. Zรณ herkenbaar! Ik ben ook iedere dag buiten en ervaar dezelfde dingen als jij. Alleen al het fluiten van de vogels maakt me zo lekker rustig.

    1. Ja zo’n fijn geluid! Ik woon in een vrij groene omgeving dus als ik het raam open zet hoor ik ook al allerlei vogels fluiten ๐Ÿ™‚

  2. Vooral rust! Ik heb de laatste tijd steeds meer heimwee naar de natuur. Wij wonen in de stad en mis het geluid van fluitende vogels wel echt.

    1. Dat kan ik me heel goed voorstellen, ik woon in een vrij groene omgeving en ik hoor continu vogels ik zou ze enorm missen als dat er niet was.

  3. Ik vind het ook mega fijn, al heb ik op voorhand wel vaak een duwtje in m’n rug nodig :p Ik ervaar ook vooral rust en geniet enorm van hoe mooi alles er uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *