Gratis meditaties, foto: Elly fairytale
Mentale Gezondheid

3 x Deze YouTube kanalen hebben de fijnste GRATIS meditaties

Mediteren is een simpele en snelle manier om te ontspannen aan deze hectische wereld. Alleen waar op het internet vind je nou precies die fijne (en gratis) meditaties? In deze blog deel ik 3 tips voor gratis geleide meditaties!

Mediteren is super fijn, maar voelt misschien als iets wat je niet makkelijk kan doen omdat geleide meditaties vaak achter een betaalmuur zitten (zoals Headspace). Gelukkig zijn er ook veel hele goede meditaties die gewoon gratis op Youtube staan. Geen zin om zelf te zoeken? Lees dan snel verder voor mijn favorieten!

Alle meditaties in deze blog zijn meditaties van rond de 10 minuten. Dit is omdat ik dat zelf de fijnste lengte vind voor een meditatie. Ben je op zoek naar langere (of juist kortere) meditaties. Zoek dan op YouTube naar: Meditation xx minutes! of Meditatie xx minuten (xx is de tijd die jij zoekt), als je Nederlandse meditaties fijner vindt.

Headspace (op YouTube)

Ik heb Headspace nog maar net ontdekt door hun toffe netflix serie: Headspace, guide to meditation. En je kent ze misschien ook wel van hun (betaalde) app met geleide meditaties. Als je net als ik eigenlijk niet 5 euro per maand kan (of wil missen) voor meditaties kan je ook gratis meditaties van Headspace vinden op YouTube. De video hier boven is een fijne korte meditatie van 10 minuten.

Hun Youtube kanaal met allerlei gratis Headspace meditaties & andere videos over mindfulness kan je vinden door hier te klikken!

Sanny zoekt Geluk

Ik schreef al eerder over de meditaties van Sanny, ze kunnen dus ook niet ontbreken in dit lijstje met gratis meditaties. Sanny haar meditaties zijn iets spiritueler dan die van Headspace, dus dat moet je wel liggen. Ik zou ze zeker een kans geven, zeker als je op zoek bent naar fijne Nederlandse meditaties! In deze afspeellijst (klik hier) heeft ze er een paar verzamelt maar als je op haar YouTube kanaal zoekt op meditaties kan je er nog veel meer vinden!

Meer lezen over meditatie? Mijn blog over beginnen met mediteren kan je hier lezen!

Goodful meditaties

Mijn laatste tip zijn de meditaties op het YouTube kanaal Goodful. Goodful is verassend genoeg een YouTube kanaal over eten, maar ze hebben ook een stuk of 10 hele fijne meditaties gemaakt! Ik heb er tot nu toe een stuk of drie uitgeprobeerd en die vond ik allemaal heel fijn. Anderen zijn ook fan van deze meditaties want ze hebben miljoenen views!

Sinds ik de Headspace guide to meditation serie kijk op Netflix heb ik het mediteren eindelijk weer opgepakt. Alhoewel het voor mij geen wondermiddel is voor een rustig hoofd, helpt het zeker! Heb jij nog leuke tips voor meditaties die je makkelijk kan beoefenen via YouTube? Laat ze dan hieronder achter in de comments, zo helpen we elkaar!

Liefs, Anouk

Heb jij mediteren al eens een kans gegeven?

4 gedachten over “3 x Deze YouTube kanalen hebben de fijnste GRATIS meditaties”

  1. Mediteren is geen succes bij mij, maar ik vind de meditatiemuziek op YouTube (dus zonder ‘opdrachten’, maar gewoon heerlijk rustgevende muziek) wel heerlijk om bijvoorbeeld aan te zette als ik creatief bezig ben.

  2. 📍
    Lijk me super leuk voor iemand die deze nodig heeft.
    Ik denk dat het voor me zelf gewoon niet zal helpen om mijn Hooft leeg te maken.. Daarmee ga ik steeds gaan lopen, en deze ontspannen me beter.

    1. Ik zou het toch een kans geven, ik heb al veel mensen gehoord die het niets vonden waar bij het wel hielp! En anders was het maar 10 minuten van je dag die je kwijt bent. Wandelen is ook heel fijn, vooral doen wat goed bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *