Goedkoop boodschappen doen
Mentale Gezondheid

5 Tips om goedkoop boodschappen te doen

Wij besparen graag geld op onze boodschappen, vooral omdat we gewoon niet zoveel geld hebben om uit te geven maar ook omdat we heel blij worden van een goede koop. Vandaag deel ik tips waarmee jij hopelijk ook goedkoop boodschappen kan gaan doen.

Doe een keer per week boodschappen

Een goede manier om geld te besparen op je boodschappen is om maar één keer per week boodschappen te doen. Maak een goede planning wat je deze week allemaal wil eten, koop dat en niet meer zo bespaar je al veel geld. Als je meerdere keren per week gaat koop je vaak toch ook wat dingen die je niet zo hard nodig hebt, die verleiding kan je zo makkelijk weerstaan.

Zoek uit waar welke producten goedkoop zijn

Zoek van elk product uit waar het het goedkoopst is. Ja, dit is veel werk maar het is het zo waard. Je kan dit uitzoeken door het item op te zoeken op de website van de supermarkt, of door in de winkel te kijken, gebruik dan de kilo prijs dit is vaak het betrouwbaarst. Door dit te doen heb ik ontdekt dat spaghetti veel goedkoper is bij onze buurtsuper, de Poiesz, dan bij de Lidl, bizar toch! Vaak gaat het om een paar cent per product, maar als je veel boodschappen tikt dat aan.

Doe veel boodschappen bij Lidl of Aldi

Niet zoveel zin om uit te zoeken waar wat goedkoper is? Snap ik helemaal. Een goede tactiek is om dan naar de goedkopere supermarkten te gaan: Lidl of Aldi. Een groot voordeel is al dat deze supermarkten niet zo’n groot assortiment hebben en het dus een stuk makkelijker is om de goedkoopste hagelslag te kopen dan bij een supermarkt waar ze tien soorten hagelslag hebben. En ze zijn ook echt goedkoper volgens de consumentenbond (en mijn eigen onderzoek)

Iets in de aanbieding? Sla groots in!

Is er iets in de aanbieding wat jij vaak eet, koop er dan gewoon heel veel van. Die ene week zullen je boodschappen hierdoor duurder worden maar daarna gaat het je geld besparen. Wij kopen soms wel vier potten pindakaas als het in een goede aanbieding is, ook producten in een pot (zoals bonen) kan je heel goed groots inslaan in de aanbieding.

Koop voordeelverpakkingen

Een andere truc om geld te besparen is om grote verpakkingen te kopen (ook nog eens lekker duurzaam). Een voordeelverpakking met 2 kilo uien is veel goedkoper dan losse uien, en dit geldt voor ontzettend veel producten. Met items die kwetsbaar zijn is het wel een goed idee om na te denken of je het op krijgt voor het over de datum gaat, of om het in te vriezen. Weggooien is natuurlijk zonde.

Ik vind boodschappen doen stiekem best wel leuk, je bent even lekker het huis uit en je bent toch wat nuttigs aan het doen. Bijkomend voordeel is dat goedkoop boodschappen vaak ook duurzaam is omdat ik grotere verpakkingen koopt (minder afval) en beter nadenk over wat ik koop (minder voedselverspilling)

Liefs, Anouk

Wil jij ook altijd graag goedkoop boodschappen doen?

10 gedachten over “5 Tips om goedkoop boodschappen te doen”

  1. Ik vind boodschappen doen ook best leuk! Het enige nadeel is dat hier geen Lidl of Aldi is in de buurt, dus dan moet ik al omrijden en dat zie ik meestal niet zitten waardoor ik beland bij de duurdere lokale supermarkt.

    1. Wat jammer dat die niet in de buurt zijn. Misschien kan je het eens combineren met bijv. een verjaardag bij iemand die wel in een plaats woont met een goedkoper supermarkt.

  2. Ja, ik vind het echt heerlijk om te besparen op de weekboodschappen. Dat lukt me bij AH ook prima. Nu alleen even niet, want de hamsteraars hebben al het huismerk gehamsterd. Ik ben dus de laatste paar weken vaak een tientje duurder uit, puur omdat ik A-merken ‘moet’ kopen.

  3. Wijze tips! De meeste pas ik toe, al doen wij eigenlijk geen weekboodschappen. Wel plannen we (losjes) wat we in een wee willen eten. Ik heb de luxe van twee supermarkten en een Marokkaanse winkel binnen een straal van 100 meter, dus aanbiedingen aflopen is hier makkelijk. Er zijn zat producten die ik alleen in de aanbieding koop. Zoals sojayoghurt (vind ik anders echt te duur). Ook vleesvervangers sla ik het liefst in de aanbieding in.Ik ben vooral blij met de Marokkaanse winkel voor groenten en fruit, allemaal los verkrijgbaar. Aanbiedingen voor die zaken in de supermarkt zijn vaak voordelig, maar ik wil die zaken liever niet verpakt in een plastic net kopen.

  4. En als je bij de Albert Heijn winkelt, ga dan door je knieën, want de goedkopere dingen liggen lager, haha! Hele goede tips. Ik haal vaak wasmiddel, tandpasta en shampoo in bulk (als het in de aanbieding is) en dan kan ik vaak weer minstens 4 maanden vooruit. Heerlijk! <3

  5. Wat bij mij ook altijd helpt is op voorhand een boodshappenlijstje maken. Anders heb ik de helft van wat ik echt nodig had niet mee, maar wel allemaal andere dingen dat ik eigenlijk niet nodig had waardoor ik dus een veel duurdere rekening had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *