Mindfull de dag beginnen
Mentale Gezondheid

5 Tips om je dag mindfull en ontspannen te beginnen

Rustig wakker worden in de ochtend en dan ook nog ontspannen zijn voor dat je weg gaat naar je werk. Ik ben daar als ochtendmens van nature best wel goed in, maar ik weet ook dat dit niet voor iedereen zo is. Daarom deel ik vandaag tips om je ochtend ontspannen te beginnen.

Mindfull leven begint zodra je opstaat, maar het kan best wel lastig zijn om niet gehaast aan de dag te beginnen. Precies daarom deel ik vandaag deze tips. Wil je nou liever op een andere manier beginnen met mindfulnes? lees dan hier mijn andere posts over dit onderwerp!

Zet je wekker 10 minuten eerder

Velen zetten de wekker zo dat als ze een beetje opschieten ze precies op tijd weg kunnen. Om rustig en ontspannen de dag te beginnen is het fijner om je wekker iets eerder te zetten en rustiger je te kunnen voorbereiden voor je dag.

Neem rustig de tijd

In opvolging van het vorige punt, is het goed om in de ochtend de tijd te nemen. Dus eet rustig je boterham op aan de keukentafel en niet terwijl je je spullen in je tas propt. Als je in de ochtend de tijd neemt is de kans groter dat je de rest van de dag ook de tijd neemt.

Volg een ochtendroutine

Om mindfull de dag te beginnen kan het heel fijn zijn om een vaste routine te hebben. Deels omdat onze hersenen gemaakt zijn voor routines en we daarom minder stress ervaren als we dingen doen zoals we ze altijd doen. Een routine kan ook heel fijn zijn omdat je dan tijd in kan plannen om even te mediteren, rustig een artikel in een tijdschrift te lezen of om gewoon even niets te doen. Wel zo mindfull.

Zet en drink rustig Koffie/Thee

Een makkelijk momentje waarop je even mindfull kan zijn in de ochtend: een kopje koffie of thee drinken. Als je je ochtend zo rustig kan beginnen weet ik zeker dat je je mindfuller zult voelen!

Lees een boek onderweg

Als je met de trein of de bus reist, ben je vaak geneigd om alvast je werk e-mail te openen of nog even je aantekeningen van gisteren door te lezen. Of we grijpen meteen naar onze smartphone om de tijd te vullen. Het is veel mindfuller, en meer ontspannend, om de tijd in het OV te gebruiken om lekker rustig een boek te lezen, of om gewoon even voor je uit te staren. Dit kan natuurlijk ook op de terugweg naar huis, dan kom je ook beter uit de werkmodus en in de ontspanmodus.

Rustig wakker worden en opstaan maakt de rest van mijn dag zoveel fijner. Ik vind het heel fijn om in de ochtend rustig wakker te worden met een kopje thee en een boterham, mijn hele dag is dan fijner.

Liefs, Anouk

Hoe begin jij je ochtend het liefst?

6 gedachten over “5 Tips om je dag mindfull en ontspannen te beginnen”

  1. Als avondmens was ik zo iemand die de wekker zo laat mogelijk zette en dan binnen een kwartier de deur uit was. En toen kreeg ik medicijnen de ik een half uur voor het ontbijt in moest nemen. Fijne bijwerking: ik ontdekte de charme van de ochtend;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *