Minimalisme kijktips
Langzaam leven Mentale Gezondheid

5 x Youtube Kijktips over o.a. Minimalisme & Mindset

We kunnen er niet meer omheen. Het Corona-virus beïnvloed onze levens behoorlijk en velen van ons (waaronder ikzelf) mogen niet meer naar werk/school, of hebben tijd over omdat alle evenementen zijn afgelast. Daarom deel ik vandaag wat mindset & minimalisme kijktips waarmee je de dagen doorkomt!

De tips die ik deel in deze vlog hebben allemaal iets te maken met minimalisme, mindfulness en een positieve mindset. Ik heb zelf erg genoten van deze video’s, hopelijk vind jij ze ook leuk!

Simples by the Minimalists

Als je geïnteresseerd bent in minimalisme ben je vast wel bekend met het inspirerende youtube kanaal The Minimalists. Ze maakten al een documentaire die je kan kijken op Netflix, maar ze hebben ook een toffe mini-serie gemaakt op youtube over waarom je minimalistisch zou willen leven. De video hier boven brengt je automatisch naar de afspeellijst met alle 4 de afleveringen.

Journey to the Microcosmos

Het youtube kanaal Journey to the Micromcosmos maakt video’s over leven door de microscoop. Naast dat de beelden en muziek super ontspannend is, besteden ze ook regelmatig aandacht aan hoe kleine wezens als bacteriën de wereld en natuur beïnvloeden. Het word gemaakt door Hank Green (de broer van de beroemde schrijver John Green) en zijn team, en is van hele hoge kwaliteit.

Sarah Therese

Sarah Therese is een van mijn favoriete youtuber, ze is een jonge moeder van 3 kinderen. In haar video’s besteed ze veel aandacht aan verantwoord opvoeden, minimalisme en duurzaamheid. Het kan dus hè, drie jonge kinderen en dan duurzaam en minimalistisch leven. Heel indrukwekkend, en heel leuk om te volgen.

Inside the mind of a master procastinator

Deze TED-talk is de beste die ik in tijden heb gezien. Het gaat over uitstellen (en waarom iedereen een uitsteller is) het is heel fascineren. Het was voor mij niet super herkenbaar want ik ben niet echt een uitsteller. Mijn vriend daarentegen refereert nu meerdere keren per week naar deze video als hij iets aan het uitstellen is. Echt heel leuk.

Sanny zoekt geluk

Nog een andere van mijn favoriete youtubes. Sanny maakt hele leuke video’s over spiritualiteit en een positieve mindset. In haar vlogs neemt ze je mee in haar dagelijks leven met 2 kinderen onder de 2 en een drukke baan. Ze deelt allerlei tips over hoe je in die omstandigheden mindfull blijft, echt heel inspirerend!

En dat waren mijn tips alweer, mocht je door het Corona-virus thuis zitten dan kom je zo hopelijk weer even wat middagen door! Mocht je nog meer tips nodig hebben die vind je hier!

Liefs, Anouk

Heb jij nog een goede Youtube kijk-tip voor mij?

10 gedachten over “5 x Youtube Kijktips over o.a. Minimalisme & Mindset”

  1. Dankjewel voor deze fijne tips! Ik heb geen kinderen of plannen in die richting, maar denk er nu al wel af en toe over na hoe ik het qua duurzaamheid en – mijn vorm van – minimalisme zou aanpakken als het eens zover komt. Lijkt me best lastig, dus ik vind het leuk om hier dingen over te lezen of te kijken. Ik vind de blog van Olga, Team Confetti, ook altijd heerlijk verfrissend op dat gebied. Ze maakt ook vlogs en filmpjes af en toe, als je dat leuker vindt.

  2. Kijktips zijn heel fijn! Sanny’s video’s kijk ik al jaren heel af en toe. Ik ben sinds een paar maanden helemaal fan van Sofie Senden. Een Vlaamse die dieren (onder andere zieke en mishandelde) opvangt en verzorgt. Verder geeft ze veel tips over duurzaam leven en veganistische maaltijden. Ook ben ik al heel lang fan van Diana Leeflang. Heel blij dat zij wat meer serieuzere filmpjes maakt sinds een paar jaar, in plaats van de beautyvideo’s die ze eerst maakte.

    1. Diana volg ik ook, ik heb haar een tijdlang niet gevolgd maar inderdaad haar serieuzere video’s vind ik erg leuk de laatste tijd! Sofie Senden ga ik opzoeken, ik heb haar wel eens voorbij zien komen maar nog nooit een video van gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *